Fa dies que vam preparar aquest arròs de verdures per a participar al repte mensual de Memòries d'una cuinera. Aquest cop jo només vaig fer d'ajudant i el mestre arrosser va ser el Joan. Com cada cop que el fa, queda un plat boníssim!
Ingredients (4 persones):
400 gr d'arròs bomba
4 carxofes
1 ceba grossa
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
caldo de verdures
sal i oli
Passos a seguir:
Tallem la ceba i la fiquem a sofregir en una cassola amb una mica d'oli. Mentrestant tallem la resta de verdures, i un cop les tenim trossejades les afegim a la ceba, les salem i les coiem a foc mig fins que estiguin ben daurades.
Afegim l'arròs i el fregim durant un minut, remenant contínuament.
Afegim el caldo (en el nostre cas com que hem utilitzat arròs bomba són tres mesures de caldo per cada mesura d'arròs), fiquem a foc fort i un cop bulli el deixem un parell de minuts i després baixem a foc mig i continuem la cocció fins que estigui a punt.
A mitja cocció tastem i rectifiquem el punt de sal si és necessari (dependrà si el caldo ja en porta o no). El temps total de cocció és d'entre 17 i 20 minuts, segons com ens agradi. Un cop apaguem el foc, el deixem reposar durant un parell de minuts i ja podem servir.
Us recomanem que mescleu una mica de pebre vermell de la Vera amb oli i ho barregeu amb l'arròs, una autèntica delícia!
Que arroz más bueno! me encanta con verduras, una delicia.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Un arròs amb carxofes m'agrada molt i s'ha de aprofitar la temporada.
ResponEliminaLa presentació queda molt maca, avui toca felicitar en Joan.
Petons.
uuummmm quin arròs més bo!!! Aquesta és de les receptes que m'encanten!
ResponEliminapetons
Una pinta deliciosa Eva, i una presentació molt maca!
ResponEliminaFelicita al mestre arrosser, que s'ho mereix, jeje!
Petons!
Super fàcil i super sa! tens un aprenent de cuiner que va molt fort! tu deixa que practiqui... que així també pots descansar dels fogons! ;)
ResponEliminaTots els arrossos m'encantan però si porten verduretes encara molt millor i si són carxofes encara molt millor!
ResponEliminaQuina aportació més bona per aquest mes!!!
Una abraçada,
Palmira
Una presentació fantàstica Eva! I un arròs boníssim!! Una molt bona proposta!! És que l'arròs és realment el rei de la cuina (almenys a casa nostra) ☺
ResponEliminaPetons
Quina sort que et cuinin un arròs tan bo!
ResponEliminaM'encanta així amb les verdures, molt més lleuger i igual de gustós.
Com m'agrada l'arròs amb verdures! Al cuiner li ha quedat genial! peotns
ResponEliminaFELIÇ hem faria a mi aquest arrosset!!!
ResponEliminaAvui n'he preparat un que et port agradar, sortirá demá
El teu queda anotat xata.
BON CAP DE SETMANA ADELANTAT :))))
Conxita
Ostres, aquest toc del pebre de la Vera és genial, el provaré al proper arròs de verdures. Veig que el tema dels arrossos va de mestres arrossers, a casa també acostuma a ser el Xavier. Petons.
ResponEliminaQue bo i que ben presentat!
ResponEliminaAra mateix m'en menjaria un plat.
Salutacions
Boníssim!! segur, un plat molt complert i de temporada.
ResponEliminaUna arrosset ben bo i ben sa. Deu estar delisios. Bon cap de setmana
ResponEliminaAquest si que el faig! Mmmmmmmmmmmmmmmmmm
ResponEliminaIdeal este arroz, a mi me gusta de todas las maneras pero con verduritas es la mar de jugoson, me encanta como te ha quedado reina.
ResponEliminaBesinesss
El arroz de verduras me encanta y este del Joan esta tremendo y muy bien presentado,
ResponEliminaBon cap de setmana
Los arroces me encantan y este de verduras, tiene una pinta fantástica, cuando lo prepara mi madre hasta repito y es que con todos esos ingredientes que has puesto no puede estar mejor. La verdura es que me pierde, y si es con el arroz aún más.
ResponEliminaUn besote guapa! :)
Cualquier plato de arroz me encanta, además son platos completísimos y la mar de sanos. Me gusta mucho el tuyo, ahora mismo me comía un platazo por su sitio!
ResponEliminaUn beso guapa, feliz finde
Doncs en Joan és un artista arrosser! Petons!
ResponEliminaLes vegades que he fet arròs amb verdures em queda soso... L'arròs no es lo meu, de totes formes crec que el secret està en la millor qualitat del gra per l'arròs que es vulgui preparar i el millor caldo casolà i òbviament en la pràctica! Us ha quedat molt bé, i l'emplatat és genial!
ResponEliminaUn arròs deliciós i una presentació exquisida!! Petonets!
ResponEliminaA casa en fem sovint d'arròs amb verdures i ens agrada moltíssim.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
amb aquest arròs segur que és impossible que no surti bé Eva! Una bona proposta. Moltes gràcies per participar a Memòries. Petonets
ResponEliminaOoh, Eva, tinc una assignatura pendent amb l'arròs, quasi sembre el faig igual i hi ha infinitat de receptes. Aquesta amb verdures té una pinta genial!
ResponEliminaÚltimament no tinc gaire temps per posar comentaris, però us vaig seguint!
Petons.