30 de març del 2014

Quiche lorraine

La quiche és una mena de pastís salat d'origen francès. Consta d'una base de pasta brisa o quebrada i s'omple amb una barreja líquida d'ous, nata, llet i altres ingredients al gust.

Una de les versiones més antigues de la quiche és la lorraine, típica de la regió francesa de Lorena. Hi ha moltes versions d'aquesta preparació, però si hi ha un ingredient estrella és la cansalada o el bacon. Alguns hi afegeixen formatge, altres mesclen la nata amb la llet... poden fer-se força combinacions.

Després de tornar de la meva escapada a França m'han vingut ganes de cuinar-ne una, ja que al final no vam tenir temps de provar-la allà. Aquí us deixo la meva versió, a veure si us agrada!




Ingredients:
1 pasta brisa o quebrada fresca
150 gr de cansalada o bacon
200 ml de nata de cuinar
150 ml de llet
4 ous
100 gr de formatge ratllat
sal i pebre

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix. Folrem un motlle rodó i baix amb la pasta brisa, podeu greixar el motlle o utilitzar el propi paper que ve amb la pasta.
Quan el forn estigui calent, fornegem la massa durant 15 minuts fins a aconseguir un to daurat.

Mentrestant tallem la cansalada o bacon a trossets petits i els fregim en una paella amb una mica d'oli. Quan estiguin cruixents els retirem a un plat amb paper de cuina per eliminar l'excés d'oli.

Batem els ous, hi afegim la nata, la llet i el formatge i salpebrem.

Un cop han passat els 15 minuts, treiem la safata del forn i fiquem el bacon repartit per la superfície de la pasta i per sobre la mescla líquida. Tornem a enfornar durant uns 30 minuts o fins que la quiche estigui quallada i la superfície torradeta.




Es pot menjar calenta, tèbia o freda, al gust de cadascú.

L'heu provada? Nosaltres aquesta era el primer cop, però ja us havíem compartit la quiche de bacon, xampinyons i ceba i les mini quiches de bacon i ceba ideals per un aperitiu.

Queda clar que ens agraden, oi?

22 comentaris:

  1. Ai, Eva, mentre llegia la teva entrada se m'anava obrint la gana, t'ho asseguro. Una quiche amb un aspecte deliciós. Directa a favorits. Petons.

    ResponElimina
  2. Fantàstica, i l'explicació sobre l'origen geogràfic del plat, i les seves múltiples versions molt interessant! Petons!

    ResponElimina
  3. M'agraden totes les quiches, aquesta té una pinta de ser cruixent i molt bona.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Mmmm Que bona es la quiche. T'ha quedat mel. Esper s'escapada a França anàs súper be!!!! Una abraçada

    ResponElimina
  5. De totes, és la que més m'agrada!!!! Si li afegeixes uns taquets petites de pernil salat....mmmmm......
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. Me encantan las quichés, están tan buenas!!!
    Te ha quedado con una pinta estupenda, dan ganas de pegarle un bocado a la pantalla
    Petonets

    ResponElimina
  7. BON DÍA EVA.
    Jo sempre dic que un tros de QUICHE arrecla qualsevol dinar o sopar.
    En primer lloc omple; i si li poses al costat una mica d'amanida verda, unes olivetes i un tomaquet obert, ja tens un plat unic agradable i bo.
    La teve es veu estupenda maca. i ja has vist que no cal menjarla a FRANÇA per gaudir, tot i que.... vaja; será per la propera vegada oi?
    PETONET I ABRAÇADETA MACA :)))

    ResponElimina
  8. M’agraden molt les quiches, n’he fet unes quantes i aquesta es la propera, te una pinta sensacional Ummm
    Petons

    ResponElimina
  9. La quiche té una pinta estupenda. Què bé, una escapada a França! És un pais que m'encanta :)
    petons

    ResponElimina
  10. Una versió fabulosa! Que bona que havia d'estar! A mi personalment m'agrada molt la quiche, però a casa encara no n'he fet mai! Com tantes altres coses, la tinc com a pendent, a veure si aviat la poso en pràctica ;P

    Petons!

    ResponElimina
  11. m'encanten les quiches!! i la clàssica lorraine, amb bacon i formatge, és l'estrella de totes les quiches.

    ResponElimina
  12. Com m'agrada! La faig molts cops quan venen invitats i els encanta! petons

    ResponElimina
  13. Creo que a todos nos encantan las quiches y esta version es una clasica que es una de las mas buenas¡¡
    Peto

    ResponElimina
  14. Tiene una pinta espectacular, con vuestro permiso, me llevo un trocito.

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  15. Me encanta, es uno de mis platos preferidos, y te ha quedado con una pinta fabulosa!!!
    Un abrazo!!

    ResponElimina
  16. Verdad es que siempre triunfa...y mira que tiene poca complicación la jodía...pero su sabor es espectacular. Sí señor!!!

    ResponElimina
  17. También es una de mis preferidas, pero ahora me he puesto a dieta y me está dando una envidia que me muero, jajaja. Pintaza tiene tu quiche, niña, de verdad!
    Un besote

    ResponElimina
  18. Te ha quedado como la de Lorraine :-) ¡qué aspecto! Es un plato muy socorrido y a mi me encanta, porque se puede preparar con antelación y resulta buenísima. Con esa mezcla de ingredientes, tiene que estar deliciosa.

    Un besín.

    ResponElimina
  19. És un d'aquells plats que fa temps que tinc a pendents, és tan bo i fàcil!!!
    Petonets

    ResponElimina
  20. Me encantan las quiche, entre todas esta, la clasica, es la que mas me gusta, te ha quedado espectacular!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  21. Es molt bona la quiche, aquesta fa una pinta espectacular.

    ResponElimina
  22. La quiche es fantástica...quans sopars ens solucina!!!! A mi m'encanta.. a vegades he de pensar que fem? pizza o quiche? Les dues son receptes bonísimes pels diez "lliures". El que per mi no pot faltar a la Quiche es el bacon... així que auqesta teva es bona segur!

    ResponElimina