Pàgines

1 d’octubre del 2014

Albergínies a la parmesana

Aquest proper cap de setmana me'n vaig d'escapada a Itàlia, concretament a Cinque Terre. Uns poblets penjats d'uns penya-segats a la costa de la Ligúria, pinta bé, oi?

I per celebrar-ho us porto una recepta d'origen italià, les albergínies a la parmesana.

Som-hi!




Ingredients:
2 kg d'albergínies
250 gr de mozzarella fresca
400 gr de tomàquets triturats (frescos o de llauna)
* a la recepta original s'utilitza també concentrat de tomàquet, jo ho he provat de les dues maneres i m'agrada mes sense
200 gr de formatge parmesà
alfàbrega
all, sal i oli

Passos a seguir:
Tallem les albergínies longitudinalment amb un gruix d'un mig centímetre, les salem i les deixem uns 20-30 minuts perquè perdin l'amargor. Tot seguit les fregim amb oli d'oliva i les anem deixant sobre paper absorvent.
Per fer la salsa de tomàquet fiquem una mica d'oli en una paella, hi afegim l'all sencer i abans que agafi color hi afegim els tomàquets triturats, ho salem i ho coiem durant uns 15-20 minuts. Uns minuts abans d'apagar el foc hi afegim unes fulles d'alfàbrega.
Tallem la mozzarella a llesques i ratllem el parmesà i ja ho tenim a punt per començar a muntar-ho.
Agafem una safata de forn i hi fiquem una base de salsa de tomàquet, una capa d'albergínies que tapi tot el tomàquet i una mica de mozzarella, i repetim i fem una altra capa. Les albergínies d'aquesta capa han de quedar ben compactes, hi fiquem per sobre una mica més de salsa de tomàquet i el parmesà ratllat.
Ho fornegem a 180º durant uns 15-20 minuts i ja la tenim enllestida.

Un plat gustós i complert, que millora d'un dia per l'altre ;)

Recepta extreta de: La pasta pels catalans




32 comentaris:

  1. tinc 4 albergínies a la nevera i aqeusta recepta a pendents......saps que vull dir oi?

    ResponElimina
  2. Molt bon viatge...i fes enveja al italians ensenyant-lo com de bé cuines tu plats de la seva terra! Petons!

    ResponElimina
  3. Tiene una pinta buenísima, sirvo este plato en mi casa y no protesta nadie, te lo digo yo :)

    Besiness

    ResponElimina
  4. Pinta BE el VIATGE i pintan estupendas les ALBERGINIES!!!...
    Nena bonica, disfruta molt i molt, a gaudir i a experimentar noves sensacions!!!!
    Aquí t'esperem perque ens expliquis!!!
    BON VIATGE I UNA FORTA ABRAÇADA :))))

    ResponElimina
  5. I tant que pinta bé el viatge!! I a sobre ja estas ambientant-te amb aquestes espectaculars albergínies, que quina bona fila que fan!!

    Petons, i a gaudir del viatge!

    ResponElimina
  6. Ohhh parmigiana! Aquest estiu em vaig posar les botes ;-)))
    Tinc moltes ganes d'anar a Cinque Terre, sobretot després de veure aquestes fotos: http://beautifullysuddenly.blogspot.com

    ResponElimina
  7. Ostres, quin viatge més xulo!!! Ja ens explicaràs què tal :)
    Les albergínies... fantàstiques. M'apunto la recepta.
    petons

    ResponElimina
  8. Me encantan ,las he probado y son deliciosas.
    peto

    ResponElimina
  9. Aquest plat m´encanta perque m´agraden les albergínies y el formatge de tota casta. I no saps l´enveja que me dones amb aquest viatge. Esper que t´ho passis de maravella!! una abraçada forta

    ResponElimina
  10. Uummm que bo !!
    Que tinguis un bon viatge !!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Aquest plat ha de estar boníssim, m'encanten les albergínies!
    Que ho passis molt bé per Italia i porta alguna recepta també!

    ResponElimina
  12. Les albergínies dona-me-les de qualsevol manera així que ja hi firmo!!! Quina gana!! I bona estada a Itàlia!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Tot un clàssic amb bona bona pinta!
    Bona estada a Itàlia tot i que després de viure-hi gairebé 2 anys tot i pagant me no sé si hi tornaria...
    Una abraçada ben forta!
    Palmira

    ResponElimina
  14. mmm... ha de quedar un plat super gustós.
    Que tinguis molt bon viatge, quina enveja que em fas!!! :)

    ResponElimina

  15. Eva; Per el que llegeixo i per el plat que t'ha inspirat, veig que vas a passart-ho d'alló tant i tant bé. una bona decisió, tant viatgera com gastronòmica.
    Que tinguis un molt bon viatge¡¡ :O)

    ResponElimina
  16. Em tornen boja les alberginies, les he provat a la parmesana només una vegada i són espectaculars, i millor pinta que tenen en aquesta foto! Em recorden a l'estiu a itàlia, què bo!

    ResponElimina
  17. Eva, un gran plat. Intentaré fer-ho.
    Petons

    ResponElimina
  18. Q si pinta bé? Suuuuuper bé! I veient la pinta d'aquest plat es diría q ja has tornat amb "la recepte" amb majúsculas! M'encantan aquestes albergínies, un plat saníssim, económic i gens complicat, ummm! Qualsevol día d'aquest em presento a dinar, jeje

    ResponElimina
  19. Mira que es sencilla esta receta pero me encantan las berenjenas a la parmesana, además ese gratinado final te ha quedado de lujo, niña, yo me autoinvito la próxima vez!!
    Besos y feliz semana!!

    ResponElimina
  20. M'encanten les alberginies a la parmesana! Es un dels meus plats preferits, son divines i a tu t'han quedat estupendes. Un petó maca i molt bon viatfe, quina enveja!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  21. Que rico y apetecible, me encantan como te ha quedado, y con ese quesito gratinado!! Para repetir!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  22. Una manera sublime de comerlas¡¡
    Peto

    ResponElimina
  23. Gaudeix molt del viatge! Una forma ben bona de fer-li homenatge!
    Petons

    ResponElimina
  24. Menudo plato es delicioso me encantan.
    Besos

    ResponElimina
  25. Aquestes, Albergínies tenen de ser boníssimes.

    ResponElimina
  26. Mira que en són de bones les albergínies i aquestes han de ser super!!!

    ResponElimina
  27. Ummmm que plato más rico!!! Me encanta este plato, es una delicia.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  28. me encanta la cocina italiana y este plato no lo conocia y me parece de lo mas apetecible, tomo nota, bicos

    ResponElimina