Aquest proper cap de setmana me'n vaig d'escapada a Itàlia, concretament a Cinque Terre. Uns poblets penjats d'uns penya-segats a la costa de la Ligúria, pinta bé, oi?
I per celebrar-ho us porto una recepta d'origen italià, les albergínies a la parmesana.
Som-hi!
Ingredients:
2 kg d'albergínies
250 gr de mozzarella fresca
400 gr de tomàquets triturats (frescos o de llauna)
* a la recepta original s'utilitza també concentrat de tomàquet, jo ho he provat de les dues maneres i m'agrada mes sense
200 gr de formatge parmesà
alfàbrega
all, sal i oli
Passos a seguir:
Tallem les albergínies longitudinalment amb un gruix d'un mig centímetre, les salem i les deixem uns 20-30 minuts perquè perdin l'amargor. Tot seguit les fregim amb oli d'oliva i les anem deixant sobre paper absorvent.
Per fer la salsa de tomàquet fiquem una mica d'oli en una paella, hi afegim l'all sencer i abans que agafi color hi afegim els tomàquets triturats, ho salem i ho coiem durant uns 15-20 minuts. Uns minuts abans d'apagar el foc hi afegim unes fulles d'alfàbrega.
Tallem la mozzarella a llesques i ratllem el parmesà i ja ho tenim a punt per començar a muntar-ho.
Agafem una safata de forn i hi fiquem una base de salsa de tomàquet, una capa d'albergínies que tapi tot el tomàquet i una mica de mozzarella, i repetim i fem una altra capa. Les albergínies d'aquesta capa han de quedar ben compactes, hi fiquem per sobre una mica més de salsa de tomàquet i el parmesà ratllat.
Ho fornegem a 180º durant uns 15-20 minuts i ja la tenim enllestida.
Un plat gustós i complert, que millora d'un dia per l'altre ;)
Recepta extreta de: La pasta pels catalans
quina bona pinta!!
ResponEliminatinc 4 albergínies a la nevera i aqeusta recepta a pendents......saps que vull dir oi?
ResponEliminaMolt bon viatge...i fes enveja al italians ensenyant-lo com de bé cuines tu plats de la seva terra! Petons!
ResponEliminaTiene una pinta buenísima, sirvo este plato en mi casa y no protesta nadie, te lo digo yo :)
ResponEliminaBesiness
exquisit
ResponEliminaPinta BE el VIATGE i pintan estupendas les ALBERGINIES!!!...
ResponEliminaNena bonica, disfruta molt i molt, a gaudir i a experimentar noves sensacions!!!!
Aquí t'esperem perque ens expliquis!!!
BON VIATGE I UNA FORTA ABRAÇADA :))))
I tant que pinta bé el viatge!! I a sobre ja estas ambientant-te amb aquestes espectaculars albergínies, que quina bona fila que fan!!
ResponEliminaPetons, i a gaudir del viatge!
Ohhh parmigiana! Aquest estiu em vaig posar les botes ;-)))
ResponEliminaTinc moltes ganes d'anar a Cinque Terre, sobretot després de veure aquestes fotos: http://beautifullysuddenly.blogspot.com
Ostres, quin viatge més xulo!!! Ja ens explicaràs què tal :)
ResponEliminaLes albergínies... fantàstiques. M'apunto la recepta.
petons
Me encantan ,las he probado y son deliciosas.
ResponEliminapeto
Aquest plat m´encanta perque m´agraden les albergínies y el formatge de tota casta. I no saps l´enveja que me dones amb aquest viatge. Esper que t´ho passis de maravella!! una abraçada forta
ResponEliminaUummm que bo !!
ResponEliminaQue tinguis un bon viatge !!!!
Una abraçada
Aquest plat ha de estar boníssim, m'encanten les albergínies!
ResponEliminaQue ho passis molt bé per Italia i porta alguna recepta també!
Boníssimes!!
ResponEliminaLes albergínies dona-me-les de qualsevol manera així que ja hi firmo!!! Quina gana!! I bona estada a Itàlia!!
ResponEliminaUna abraçada
Tot un clàssic amb bona bona pinta!
ResponEliminaBona estada a Itàlia tot i que després de viure-hi gairebé 2 anys tot i pagant me no sé si hi tornaria...
Una abraçada ben forta!
Palmira
mmm... ha de quedar un plat super gustós.
ResponEliminaQue tinguis molt bon viatge, quina enveja que em fas!!! :)
Bufa! Quina pinta!! Gaudeix molt del viatge
ResponElimina
ResponEliminaEva; Per el que llegeixo i per el plat que t'ha inspirat, veig que vas a passart-ho d'alló tant i tant bé. una bona decisió, tant viatgera com gastronòmica.
Que tinguis un molt bon viatge¡¡ :O)
Em tornen boja les alberginies, les he provat a la parmesana només una vegada i són espectaculars, i millor pinta que tenen en aquesta foto! Em recorden a l'estiu a itàlia, què bo!
ResponEliminaEva, un gran plat. Intentaré fer-ho.
ResponEliminaPetons
Q si pinta bé? Suuuuuper bé! I veient la pinta d'aquest plat es diría q ja has tornat amb "la recepte" amb majúsculas! M'encantan aquestes albergínies, un plat saníssim, económic i gens complicat, ummm! Qualsevol día d'aquest em presento a dinar, jeje
ResponEliminaMira que es sencilla esta receta pero me encantan las berenjenas a la parmesana, además ese gratinado final te ha quedado de lujo, niña, yo me autoinvito la próxima vez!!
ResponEliminaBesos y feliz semana!!
M'encanten les alberginies a la parmesana! Es un dels meus plats preferits, son divines i a tu t'han quedat estupendes. Un petó maca i molt bon viatfe, quina enveja!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Que rico y apetecible, me encantan como te ha quedado, y con ese quesito gratinado!! Para repetir!
ResponEliminaUn abrazo!
Una manera sublime de comerlas¡¡
ResponEliminaPeto
Gaudeix molt del viatge! Una forma ben bona de fer-li homenatge!
ResponEliminaPetons
Menudo plato es delicioso me encantan.
ResponEliminaBesos
Aquestes, Albergínies tenen de ser boníssimes.
ResponEliminaMira que en són de bones les albergínies i aquestes han de ser super!!!
ResponEliminaUmmmm que plato más rico!!! Me encanta este plato, es una delicia.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
me encanta la cocina italiana y este plato no lo conocia y me parece de lo mas apetecible, tomo nota, bicos
ResponElimina