Pàgines

10 de febrer del 2015

Tikvenik {Bulgària}

El destí d'avui del repte #reposterasporeuropa és Bulgària, proposat per la Patricia de Patty's cake. Per mi és el país més desconegut de tots els que hem viatjat fins ara, però m'ha encantat ficar-me a internet i investigar sobre la gastronomia d'aquest petit país de l'est d'Europa que limita amb Romania, Sèrbia, Macedònia, Grècia i Turquia.

La cuina búlgara es representativa de la gastronomia dels Balcans i té influències de la cuina turca, de la grega i de l'àrab, així com de la italiana i de l'hongaresa en menor mesura. Sona interessant, oi?

El postre pel qual m'he decantat ha estat el tikvenik, que és la versió dolça de la banitsa i que va farcit de carabassa, nous i canyella. És típic menjar-lo el dia de cap d'any.




Ingredients (motlle desmuntable de 20 cm):
12 fulls de pasta fil·lo (aprox. 250 gr)
400 gr de carabassa
100 gr de sucre
75 de nous
canyella
oli de girasol




Passos a seguir:
Picar o ratllar la carabassa ben fina. Afegir-hi el sucre, les anous trossejades ben petites i la canyella al gust. Mesclar-ho bé.

Separar les fulles de fil·lo i fer 3 grups de 4 fulles, aquestes una sobre de l'altra. Pintem cada munt de fulles amb oli de girasol i repartim un terç del farcit per la part llarga. Enrotllem fins a aconseguir una rotlle allargat.

Quan tenim els 3 fets els col·loquem dins del motlle, un seguit de l'altre aconseguint forma d'espiral.
Escalfem el forn a 185º i fornegem durant uns 45 minuts, fins que quedi daurada i cruixent. Un cop freda la cobrim amb sucre llustre.




És un postre suau, molt poc dolç (si us agrada força el dolç podeu augmentar el sucre) i amb un toc cruixent deliciós!

Recepta extreta de: Acibecheria

35 comentaris:

  1. Yo este mes no he participado pero se me cae la baba viendo vuestras propuestas.
    Que pinta tienen estos dulces de calabaza
    Besotes

    ResponElimina
  2. T'ha quedat genial!! Ha de ser boníssim!!! S'haurà de fer quant tornem a tenir carabasses :) Tot i que hauré de buscar la pasta filo perquè no la trobo pas a tot arreu.
    Una abraçada i "bona estada" a Bulgària ;)

    ResponElimina
  3. T'ha quedat perfecte!! Quantes influències diferents té la cuina búlgara, això la fa encara més rica! La pasta filo m'agrada molt, com tu dius té el toc aquell cruixent!
    Petons

    ResponElimina
  4. Acabo de descobrit aquest pastís al blog de Bea i m'agrada molt, es veu ben bo amb el seu toc de canyella.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Eva, este postre se parece a uno que hacen en Marruecos, pero ahora mismo no recuerdo su nombre, qué mala memoria! Tu tikvenik tiene una pinta divina y el relleno me gusta mucho, yo lo acompañaría con una bola de helado umm...

    ResponElimina
  6. Cualquiera que lo viera diría que es una ensaimada porque se parece un montón. Te ha quedado estupendo el tikvenik, y el relleno con la calabaza tiene que estar buenísimo,me encanta!

    Un beso!
    Raquel

    ResponElimina
  7. Fa una pinta estupenda! Me l'apunto a la llista per provar-lo quan pugui!
    Petons

    Mercè

    ResponElimina
  8. T'ha quedat de meravella... que bonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ñam ñam!!!!!!

    ResponElimina
  9. Tot d'una que l'he vist he pensar era una ensaïmada, jijijij Sa veritat es que el tal es espectacular i amb aquest farsit ha d'estar impresionant. Besos guapa

    ResponElimina
  10. Ets una autèntica rebostera europea!!! Quin dolç més deliciós que ens has presentat!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  11. Mira tú que yo pensaba que triunfaría en este reto la Garash y va a ser que no...parece que nos ha dado a una gran mayoría por el Tikvenik, aunque yo, en lugar de pasta filo he optado por el hojaldre...pero está de lujo de todas las maneras, ¿verdad?

    ResponElimina
  12. Tu viaje virtual ha tenido sus frutos y has conseguido una receta sublime con esta pasta filo y este interior bien bueno y sano.
    Peto

    ResponElimina
  13. Uau! què bo ha d'estar! a primera vista pensava que era una ensaïmada...

    ResponElimina
  14. Ahir al de matí mai havia sentit parlar d'aquesta cosa... I ara me l'emporto a pendents perqué sembla tant bona i original que l'hem de probar si o si!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  15. Ostres, Eva... Que xulo! Tinc una amiga búlgara a la qual segurament farà molta gràcia veure els resultats de la teva incursió a la cuina d'aquest país (i la de totes les rebosteres viatgeres!).
    Una abraçada,
    Oriol

    ResponElimina
  16. Buffff, boníssim!!!
    Un petó!!
    Sílvia (Noma Cakes)

    ResponElimina
  17. Mol bo, esta de pelicula, una brasada de cuina la peladilla.

    ResponElimina
  18. Ostres, una delicatessen amb pasta filo... ja fa temps que vull comprar-ne que tinc unes quantes receptes pendents que la fan servir, i aquesta va directa a la llista!

    Petons!

    ResponElimina
  19. Maravilloso !!! Qué pinta !!!
    Te ha quedado de lujo :) Besos ♥

    ResponElimina
  20. Te ha quedado estupendo y lo mejor, lo rico que tiene que estar con ese relleno de calabaza y nueces con su toque de canela. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  21. Mare meva que bona! M'has fet venir molta gana ara mateix amb aquesta recepta!! I em sembla que aprofitant que tinc pasta filo, quan pugui aniré a buscar la resta dels ingredients i la prepararé, perquè realment pinta genial!! :D

    Un petonet!

    ResponElimina
  22. Quina bona pinta que te, no????
    Serà qüestió de tastar-lo !!
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. que rico el tikvenik yo también lo hice y la verdad es que me quedé enamorada de su sabor tan exquisito!!!! yo lo hice con hojaldre porque no conseguí la masa filo y queda también muy bien, lo repetiré nuevamente pero con masa filo, un beso y dulces sueños
    http://thecakequeenmadrid.blogspot.com.es

    ResponElimina
  24. Carbassa i canyella mmmmmmmmmm
    Me l'apunto Eva, gràcies :)
    Anna

    ResponElimina
  25. Hemos coincidido en receta y en la fuente de donde la hemos visto, jeje
    Me ha encantado la verdad, ya estoy pensando cuando repetir porque me ha sorprendido mucho :)
    Petonsssssssssssssss

    ResponElimina
  26. Parece que esta ha sido la receta más escogida! Me encantaaaaa!!!!
    Somos compis de reto asi que me he pasao a echar un vistazo, y ha quedarme por aqui también!
    Espero tu visita!!!!
    Beso

    ResponElimina
  27. Que pinta mas buena Eva!! me encanta la receta
    Un petonet!!

    ResponElimina
  28. Estupenda pinta!!! Seguro que estaba deliciosa!!!

    ResponElimina
  29. Hola Eva!!! Este receta la estoy viendo mucho y me están entrado muchas ganas de probar! Te quedo preciosa guapa!!!
    Un beso y feliz viernes!

    ResponElimina
  30. Que rico definitivamente a triunfado la calabaza.... delicioso me pido un trocito jijiji, un abrazo
    carolina de carriscupcake

    ResponElimina
  31. Muy, muy rico!!! Una pinta deliciosa!! besitos!!

    ResponElimina