Pàgines

27 d’abril del 2015

Mandonguilles amb pèsols

Ja torno a estar aquí després del meu viatge a Escòcia, que ràpid passa el temps quan t'ho estàs passant bé, oi? Si alguna cosa hem enyorat ha estat la nostra cuina: mediterrània, variada i força saludable. Després de molts sandvitxos, fish & chips i esmorzars d'allò més calòrics toca tornar a la normalitat, i avui ho hem fet amb aquestes mandonguilles amb pèsols, qui s'apunta?




Ingredients (6 persones):
500 gr de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
2 grans d'all
julivert
1 ou
la motlla d'una llesca de pa amarada amb llet
500 gr de pèsols bullits (jo dels congelats)
1 pot gran de tomàquet natural triturat
1 ceba grossa o 2 de mitjanes
sal, pebre i oli d'oliva

Passos a seguir:
En un bol fiquem la carn, l'all i el julivert picats, el pa remullat amb la llet i l'ou fresc. Ho mesclem tot bé, ho salpebrem i ho deixem reposar durant 20 minuts.
Passat aquest temps donem forma a les mandonguilles, les enfarinem i les fregim en una paella amb oli calent. Quan estiguin daurades les retirem i les reservem.
A la mateixa paella om hem fregit les mandonguilles i sofregim la ceba tallada fina, i quan comenci a ficar-se daurada hi afegim el tomàquet natural triturat, ho salpebrem, hi afegim també una culleradeta de sucre per compensar l'acidesa i ho deixem a foc baix durant uns 15-20 minuts.
Passat aquest temps incorporem les mandonguilles i els pèsols bullits a la salsa i continuem la cocció uns 5 minuts. Rectifiquem de sal si fa falta i a gaudir-ne.

I un últim consell, tingueu una barra de pa al costat, la necessitareu!

11 comentaris:

  1. Jo m'apunto i més amb aquesta pinta!!! M'encanten les mandonguilles!!!
    Bona setmana! Clara

    ResponElimina
  2. M'encanten les pilotes ameno tomàtiga, però aquestes a mes a mes amb pèsols encara m'agraden mes. Un aguiat de luxe. Muaks

    ResponElimina
  3. Jo m'apunto! A més, casualitats de la vida, demà les porto a la carmanyola per dinar :) Un plat clàssic però realment boníssim :)
    Bon dimarts Eva!

    ResponElimina
  4. Y que buenas que están!!! Un plato muy estupendo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  5. Tens raó quan sortim fora ens passa igual amb el menjar, anyorem molt el de casa. I que consti que es menja bé a altres llocs, pero els sabors són diferents!

    ResponElimina
  6. Hola Eva, quant de temps! Mira si estava desconnectat que ni sabia que havies estat a Escòcia!!
    Mira que el menjar fora és molt bo, i agrada tastar coses noves, però com el de casa res, ja ho pots ben dir!

    I aquestes mandonguilles són una bona mostra, quina delícia! Jo poso el pa!

    Petons!!!

    ResponElimina
  7. Jo també m'apunto!! Porto una barra de pa i vinc!!! No em vull perdre aquestes delicioses mandonguilles......
    Petonets, Eva!
    Olga

    ResponElimina
  8. Cuando estuve en Escocia también echaba en falta nuestra comida.Una combinación que gusta siempre y esta muy buena¡
    Petons

    ResponElimina
  9. M'encanta aquesta salsa de tomàquet tan densa, és ideal per sucar pa... Em recorden moltísim a les mandonguilles amb espaguetis que em fa ma mare de tant en tant... son una passada!!

    ResponElimina
  10. Un plat boníssim... dels que m'agraden :D
    petons

    ResponElimina
  11. Jo vull sucar-hi el paaa!!! Que bones!!
    Una abraçada

    ResponElimina