Pàgines

28 de febrer del 2018

Bescuit "red velvet"

Red velvet, o vellut vermell, és un pastís d'origen americà, de xocolata i de color vermellós que tradicionalment s'aconseguia utilitzant la remolatxa com a ingredient en la seva elaboració. El seu sabor particular s'aconsegueix amb el buttermilk que activa les antocianines del cacau.






S'acostuma a presentar en capes farcides de crema de formatge, però per fer-lo més suau l'he fornejat en un motlle bundt cake. El resultat és un bescuit tendre, suau i amb un sabor boníssim i particular.

Ingredients:
240 ml d'oli d'oliva suau
240 ml de buttermilk (mesclar una cullerada de suc de llimona o vinagre blanc amb 250 ml de llet i deixar-ho reposar durant 10 minuts a temperatura ambient)
3 ous L
2 c/c de colorant vermell Wilton
1 c/c de vinagre blanc
1 c/c d'essència de vainilla
3/4 de c/c de sal
1 c/c de bicarbonat sòdic
40 gr de cacau en pols pur
350 gr de farina
220 gr de sucre

sucre llustre per empolvorar (opcional)

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 175º amb calor a dalt i baix (sense ventilador).
Greixem un motlle tipus bundt cake o corona.
En un bol hi fiquem l'oli, el buttermilk, els ous, el colorant, el vinagre i l'essència de vainilla i ho batem durant 1 minut fins que estigui tot ben integrat.
En un altre bol tamisem la farina i hi afegim el sucre, la sal, el bicarbonat sòdic i el cacau en pols.
Afegim els ingredients sòlids als líquids en tres vegades, mentre continuem batent i integrant-los a velocitat baixa.
Fiquem la mescla al motlle greixat i fornegem durant 45-50 minuts o fins que al punxar-lo amb una agulla aquesta surti neta.
El deixem refredar 10 minuts sobre una reixeta i després el desmotllem perquè es refredi del tot. Empolvorem amb sucre llustre abans de servir.

** Recepta adaptada de: El Rincón de Bea

7 comentaris:

  1. Madre mía, qué aspecto!! No lo he hecho nunca, no me atrevo demasiado con los colorantes pero me encanta verlo cuando está bien hecho. Seguro que desapareció en un suspiro!
    Besitos

    ResponElimina
  2. És impressionant! És un dels meus preferits! T'ha quedat perfecte!
    Petonets, Eva
    Olga

    ResponElimina
  3. Que rico!!! te ha quedado perfecto y no creo que el mérito sea solo del molde.
    Un abrazo desde JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Jo el vaig fer la primera vegada per una amiga que m'el va demanar pel seu aniversari. No l'havia fet mai encara perquè no sé, no em cridava suficient l'atenció suposo. Però un cop fet i menjat... no entenc com no l'havia fet mai abans!!!! Boníssim!!!
    T'ha quedat ben bonic i ben de vellut!
    Bona setmana guapi!
    Dolors

    ResponElimina
  5. Bonissima la pinta que fer. Avui no he menjat postres i ara m'està agafant una gana! mmmm una abraçada

    ResponElimina
  6. Red Velvet per mi és el millor pastís que hi ha, per davant dels de xocolata!!

    ResponElimina