Pàgines

1 d’octubre del 2018

Mandonguilles sorpresa

Avui us proposo unes mandonguilles amb sorpresa que se sumen a altres propostes que podeu trobar al blog com les mandonguilles amb salsa de pastanaga, les mandonguilles amb pebrot, les clàssiques mandonguilles amb pèsols o l'opció vegetariana de mandonguilles de soja texturitzada.

Són molt fàcils de fer i queda un plat força complert i divertit, que agradarà tant a petits com a grans.






Ingredients (6 persones):

Per les mandonguilles:
500 gr de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
2 grans d'all
julivert
1 ou
la motlla d'una llesca de pa amarada amb llet
12 ous de guatlla
sal i pebre

Per la salsa de tomàquet:
1 pot gran de tomàquet natural triturat
1 ceba grossa o 2 de mitjanes
sal, pebre i oli d'oliva

Passos a seguir:

Bullim els ous de guatlla durant 4 minuts i els reservem. Un cop freds els pelem.
En un bol fiquem la carn, l'all i el julivert picats, el pa remullat amb la llet i l'ou fresc. Ho mesclem tot bé, ho salpebrem i ho deixem reposar durant 20 minuts.
Passat aquest temps fem les mandonguilles. Agafem una porció de massa, l'estirem una mica amb les mans, hi fiquem un ou de guatlla i l'envoltem amb la carn.
Les enfarinem i les fregim en una paella amb oli calent. Quan estiguin daurades les retirem i les reservem.

A la mateixa paella om hem fregit les mandonguilles i sofregim la ceba tallada fina, i quan comenci a ficar-se daurada hi afegim el tomàquet natural triturat, ho salpebrem, hi afegim també una culleradeta de sucre per compensar l'acidesa i ho deixem a foc baix durant uns 15-20 minuts.
Passat aquest temps incorporem les mandonguilles a la salsa i continuem la cocció uns 5 minuts. Rectifiquem de sal si fa falta.

3 comentaris:

  1. M'encanta l'idea. Es força senzilla però mooolt original. A casa cau segur ben aviat!
    Petons i bona setmana!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Amb un parell de mandonguilles d'aquestes tens el dinar fet! plat molt complet i fa una pintassa. una abraçada

    ResponElimina
  3. Están riquísimas así rellenas esas albóndigas, yo tengo también la receta en mi blog.
    Un beso

    ResponElimina