Ingredients (6 persones):
Per les mandonguilles:
500 gr de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
2 grans d'all
julivert
1 ou
la motlla d'una llesca de pa amarada amb llet
sal i pebre
Per la salsa:
500 gr de pastanagues
1 ceba
4 grans d'all
farigola
sal, pebre i oli d'oliva
1/2 vas de vi blanc o xerès sec
1 cullerada sopera de farina
aigua
Passos a seguir:
En un bol fiquem la carn, l'all i el julivert picats, el pa remullat amb la llet i l'ou fresc. Ho mesclem tot bé, ho salpebrem i ho deixem reposar durant 20 minuts.
Passat aquest temps donem forma a les mandonguilles, les enfarinem i les fregim en una paella amb oli calent. Quan estiguin daurades les retirem i les reservem.
A la mateixa paella on hem fregit les mandonguilles i sofregim lleugerament els alls tallats a làmines i tot seguit hi afegim la ceba i les pastanagues trossejades, sal, pebre i farigola al gust. Ho ofeguem durant 10 minuts a foc mig i hi afegim el vi blanc o xerès sec, deixant-ho coure fins que s'evapori l'alcohol.
Afegim la cullerada de farina disolta en una mica d'aigua i removem bé perquè s'integri. Cobrim tot amb aigua i deixem bullir durant uns 15 minuts, ho provem i si fa falta rectifiquem de sal i tot seguit triturem bé la salsa. Afegim les mandonguilles i deixem coure conjuntament uns 5 minuts, moment en què ja les tenim llestes per servir.
No us oblideu del pa!
Recepta adaptada de: El fogón de la perla gris
Aquesta salsa esta boníssima i això que porta ingredientes ben senzills! La meva mare la preparava diria que igual que ho fas tu i mai sobraven :o)
ResponEliminaI mira que jo mai l'he feta a casa... Ja tinc idees per la propera setmana!!!
Petons
Palmira
La fotogènia queda de banda si amb el gust ho diu tot, no creus? A mi m'encanten les mandonguilles, tot i que no en menjo gaire sovint. I aquesta salseta....ha d'estar per sucar-hi pà!!
ResponEliminaClara
Deixa't estar de les fotos,,,i quedat amb "són les més bones que he tastat" El color és preciós.
ResponEliminaLa salsa de zanahoria esta muy buena, fantástica combinación.Yo la hago también con rape y le va genial.
ResponEliminapetons
Deu n'hi do si son fotogèniques, a mi em semblen molt maques i molt bones tan les mandonguilles com la salsa.
ResponEliminaPetons.
Amb aquest"son les mes bones que he provat" ja et pots donar per satisfeta. Noltros aquí els hi deim pilotes (crec que ja t'ho havia dit). A mi m'agraden de qualsevol manera i amb qualsevol salsa. Estic segura de que aquestes amb salseta de pastanaga son boníssimes. Besos
ResponEliminaNyam!! Han de ser delicioses, Eva!!
ResponEliminaQue no són fotogèniques?? Mare meva, doncs a mi m'ho semblen, i molt eh!! Tenen una pinta deliciosa.
ResponEliminaPetons.
Un salsa per sucar molt de pa!! Com creus que quedaria la salsa per fer-la servir amb pasta? Intento de menjar menys carn, i estava pensant que aquesta salsa per si sola ja es mereix un plat amb nom propi. Què et sembla? Un petonet!
ResponEliminaHola Anna! aquesta salsa ha estat un gran descobriment, és deliciosa, així que amb pasta t'ha de quedar un plat ideal! un petó!
EliminaDoncs per no ser gaire fotogèniques a mi m'han entrat per la vista!! Aquest color de la pastanaga m'encanta i m'imagino la queixalada de la mandonguilla amb la salsa... deliciosa! M'ho guardo per provar ;)
ResponEliminaMMmmmm.....doncs t'asseguro que jo també les provaré!!!
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana!!
Olga