Ja sabeu com ens agraden les postres i bescuits que porten poma, en tinc un llistat ben gran de pendents de provar i aquest cop li ha tocat a la versió sueca, que ha agradat moltíssim a tota la família. Queda un bescuit humit i amb un toc de canyella deliciós.
Ingredients:
3 ous L
120 ml de llet
220 gr de sucre morè
250 gr de farina
2 cullerades petites de llevat químic
50 gr de mantega desfeta
3 pomes
canyella en pols
Passos a seguir:
Pelem i tallem les pomes a làmines fines. Les posem en una olla i les escaldem durant un minut. Les escorrem i reservem.
Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix.
En un bol batem els ous amb 200 gr de sucre fins que estiguin esponjosos. Hi afegim la llet, la mantega i la farina amb el llevat. Ho integrem sense batre en excès.
Greixem un motlle desmuntable (22 cm) i hi aboquem la meitat de la massa. Repartim per sobre la meitat de les làmines de poma, empolvorem amb els 30 gr restants de sucre i canyella al gust, tapem amb la resta de la massa i repartim l'altra meitat de làmines de poma.
Fornegem durant uns 50 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta. Deixem refredar el pastís al motlle i abans de servir empolvorem amb una mica més de canyella (opcional).
I si com a mi us agraden els postres amb poma, no dubteu a donar una ullada al flam de poma al microones, a la tarta tatin francesa i a l'appeltaart holandesa entre altres.
Recepta extreta de: Bea recetas y más
se'm fa la boca aigua només de llegir la recepta... aquest no tinc excusa per no fer-lo!!
ResponEliminaMerhabalar, çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
ResponEliminaSaygılar.
Poma i canyella...segur q em roba el cor!!! Petonarros!!!
ResponEliminaPoma i canyella...segur q em roba el cor!!! Petonarros!!!
ResponEliminaA casa també ens agraden força els pastissos de poma, segur que aquesta versió sueca es genial.
ResponEliminaPetons.
Eva, m'encantaaa!!... Diumenge a la tarda buscava una recepta així... quan la faci t'explico!
ResponEliminaUna abraçada
Laura
Si que en són de bons els pastissos de poma, mai fallen!! Jo ara n'acabo de treure un del forn ;) fa una oloreta... aquest teu me'l guardo per fer!!
ResponEliminaPtons!!
Llegint la recepta ja m'està entrant gana! Tots els pastissos de poma em semblen deliciosos i a l'hora diferents i aquest suec el tinc a pendents des de fa molt de temps però encara mai l'he fet. Ara que torna el moment d'encendre el forn per estar calentets me l'emporto...
ResponEliminaPetons
Palmira
Yo también soy manzanera total, y la verdad es que los suecos además de hacer muebles (jajaja) también tienen unos dulces maravillosos. Me la quedo para la colección!
ResponEliminaUn besazo
Siempre es bien recibido con pastel así, muy bueno sin dudarlo.
ResponEliminapetons
Es poden fer uns pastissos tan deliciosos amb les pomes!! Ara estan en plena temporada!! Petons, Eva!
ResponEliminaOlga
Però que boooooo!!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Però que boooooo!!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar! A mi també magraden les coques de poma, i la combinació amb la canyella no falla mai.
ResponEliminaAy! com em graden ela postres de poma. Son la meva perdició. Aquesta tarta de un tall de luxe. Ara mateix en menjaría un bon tross amb es cafetet de les cinc. Besos guapa
ResponEliminaEste pastel me encanta y a ti te ha quedado fantástico.
ResponEliminabesazos