29 d’octubre del 2015

Mandonguilles amb salsa de pastanaga

Amb aquestes mandonguilles vaig aconseguir un "són les més bones que he provat", així que no em cal dir gran cosa més, oi? És una recepta sense secrets i amb bon resultat, tot i que pel meu gust no són gaire fotogèniques...






Ingredients (6 persones):

Per les mandonguilles:
500 gr de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
2 grans d'all
julivert 
1 ou
la motlla d'una llesca de pa amarada amb llet
sal i pebre

Per la salsa:
500 gr de pastanagues
1 ceba
4 grans d'all
farigola
sal, pebre i oli d'oliva
1/2 vas de vi blanc o xerès sec
1 cullerada sopera de farina
aigua

Passos a seguir:
En un bol fiquem la carn, l'all i el julivert picats, el pa remullat amb la llet i l'ou fresc. Ho mesclem tot bé, ho salpebrem i ho deixem reposar durant 20 minuts.
Passat aquest temps donem forma a les mandonguilles, les enfarinem i les fregim en una paella amb oli calent. Quan estiguin daurades les retirem i les reservem.

A la mateixa paella on hem fregit les mandonguilles i sofregim lleugerament els alls tallats a làmines i tot seguit hi afegim la ceba i les pastanagues trossejades, sal, pebre i farigola al gust. Ho ofeguem durant 10 minuts a foc mig i hi afegim el vi blanc o xerès sec, deixant-ho coure fins que s'evapori l'alcohol.

Afegim la cullerada de farina disolta en una mica d'aigua i removem bé perquè s'integri. Cobrim tot amb aigua i deixem bullir durant uns 15 minuts, ho provem i si fa falta rectifiquem de sal i tot seguit triturem bé la salsa. Afegim les mandonguilles i deixem coure conjuntament uns 5 minuts, moment en què ja les tenim llestes per servir.

No us oblideu del pa!

Recepta adaptada de: El fogón de la perla gris

12 comentaris:

  1. Aquesta salsa esta boníssima i això que porta ingredientes ben senzills! La meva mare la preparava diria que igual que ho fas tu i mai sobraven :o)
    I mira que jo mai l'he feta a casa... Ja tinc idees per la propera setmana!!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. La fotogènia queda de banda si amb el gust ho diu tot, no creus? A mi m'encanten les mandonguilles, tot i que no en menjo gaire sovint. I aquesta salseta....ha d'estar per sucar-hi pà!!
    Clara

    ResponElimina
  3. Deixa't estar de les fotos,,,i quedat amb "són les més bones que he tastat" El color és preciós.

    ResponElimina
  4. La salsa de zanahoria esta muy buena, fantástica combinación.Yo la hago también con rape y le va genial.
    petons

    ResponElimina
  5. Deu n'hi do si son fotogèniques, a mi em semblen molt maques i molt bones tan les mandonguilles com la salsa.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Amb aquest"son les mes bones que he provat" ja et pots donar per satisfeta. Noltros aquí els hi deim pilotes (crec que ja t'ho havia dit). A mi m'agraden de qualsevol manera i amb qualsevol salsa. Estic segura de que aquestes amb salseta de pastanaga son boníssimes. Besos

    ResponElimina
  7. Que no són fotogèniques?? Mare meva, doncs a mi m'ho semblen, i molt eh!! Tenen una pinta deliciosa.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Un salsa per sucar molt de pa!! Com creus que quedaria la salsa per fer-la servir amb pasta? Intento de menjar menys carn, i estava pensant que aquesta salsa per si sola ja es mereix un plat amb nom propi. Què et sembla? Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna! aquesta salsa ha estat un gran descobriment, és deliciosa, així que amb pasta t'ha de quedar un plat ideal! un petó!

      Elimina
  9. Doncs per no ser gaire fotogèniques a mi m'han entrat per la vista!! Aquest color de la pastanaga m'encanta i m'imagino la queixalada de la mandonguilla amb la salsa... deliciosa! M'ho guardo per provar ;)

    ResponElimina
  10. MMmmmm.....doncs t'asseguro que jo també les provaré!!!
    Petonets i bon cap de setmana!!
    Olga

    ResponElimina