Aquest cop n'he fet mandonguilles i el resultat ens ha encantat. El sabor boníssim i la textura i color com si fossin de pollastre. No l'utilitzem perquè siguem vegetarians, sinó perquè ens agrada provar coses noves, i la soja texturitzada sens dubte es queda al nostre rebost.
Si encara no ho heu fet us animo a provar-la.
Ingredients (12 unitats):
100 gr de soja texturitzada (aquest cop he utilitzat la gran)
aigua calenta per hidratar-la
1 ou gran
2 grans d'all
julivert
sal
2 c/s de pa ratllat
farina
c/s: cullerada sopera
per la salsa de tomàquet:
1 pot de sofregit de tomàquet (jo de la marca Ferrer)
1 poma Golden mitjana i madura
unes gotes de Tabasco (opcional)
unes gotes de Tabasco (opcional)
oli d'oliva
sal i orenga
Passos a seguir:
Fiquem la soja a remull amb l'aigua calenta durant una mitja hora. Passat aquest temps la colem, l'escorrem bé apretant amb les mans i la fiquem en un bol. Hi afegim l'ou, els grans d'alls tallats ben petits, una mica de julivert i la sal i mesclem bé.
Perquè la massa tingui una mica més de cos hi afegim un parell de cullerades soperes de pa ratllat, però amb compte de no passar-nos perquè sinó no ens lligarà. Ha de quedar una massa una mica humida, que es vegi l'ou.
Per formar les mandonguilles ens untem les mans amb una mica d'oli i anem fent boles que passarem per la farina. Un cop formades les fregim amb oli d'oliva fins que estiguin rosses i les reservem sobre un paper de cuina perquè absorbeixi l'oli sobrant.
Per fer la salsa fiquem una cullerada d'oli en un paella, afegim el sofregit i la poma pelada i tallada a trossos, una mica de sal i orenga, una mica d'aigua (un vas de xarrup) i unes gotes de salsa Tabasco si us agrada el picant. Deixem a foc mig durant uns 15 minuts i després triturem.
Servim les mandonguilles amb la salsa i a gaudir-ne!
** Recepta extreta de: Mis cosillas de cocina
Molt curioses...les haurem de tastar!!
ResponEliminaClara
Doncs jo no n'he cuinat mai de soja texturitzada ara he de dir que el gust no sé però l'aparença no té res a envejar a les tradicionals mandonguilles. Una abraçada
ResponEliminaQue buena pinta tienen, con soja no las he probado, pero seguro que están muy buenas y muy saludables.
ResponEliminaBesoss
ResponEliminaEva; Una nova manera de fer mandonguilles i sens cap dubte, per el que llegeixo us han encantat.
Salutacions Eva¡¡ :O)
El primer cop que vaig fer mandonguilles amb soja texturitzada a casa van pensar que eren de carn.
ResponEliminaTenen molt bon aspecte.
Petons.
Boníssimes!!! Aquesta soja és una joia! I les teves mandonguilles fan una pinta espectaculars! :)
ResponEliminaSempre s´han de provar coses noves! Fan molt bona pinta.
ResponEliminaLa soja texturitzada dona molt de joc a la cuina i en mandonguilles o ragús italians dona molt bons resultats, oi?!
ResponEliminaAixò de la poma a la salsa ho he de provar!
Petons i bona setmana,
Palmira
Encara no m'he animat a provar la soja texturitzada....ho reconec. Ho hauré de fer! Després de veure aquestes fantàstiques mandonguilles...
ResponEliminaPetonets,
Olga
Jo tampoc he provat la soja texturitzada, es que no sabria on comprar-ne..., però veient aquestes mandonguilles me n'han entrat ganes!petons
ResponEliminaA mi me gustó su sabor y la he utilizado varias veces, pero hace poco he leído varios estudios que me han dejado un poco chafada porque según parece no es tan buena como nos hacían creer, y me quedo corta... en fin, de vez en cuando no hay problema pero tantos veganos que sustituyen las proteínas por la soja, deberían tener cuidado. Aún así, la pinta de esas albóndigas es buenísima!
ResponEliminaUn besazo
Nosotros sólo la comemos de vez en cuando, no somos ni veganos ni vegetarianos, nos gusta tanto comer que nos parece imposible dejar de lado la carne, el pescado, los huevos... pero está claro que si quieres hacerlo hay que hacerlo bien e informados. Un besote!
Elimina