De tant en tant el cap de setmana ens animem i preparem tortitas per esmorzar. Fins ara sempre havíem cuinat les tortitas de civada i plàtan però acabem d'incorporar al receptari aquestes tortitas fetes amb carabassa, un esmorzar o berenar amb aires de tardor ideal per aquesta època de l'any.
Són una versió no tan saludable però molt més esponjoses i gustoses al paladar.
Ingredients (16-18 unitats):
- 125 gr de puré de carabassa*
- 250 ml de llet o beguda vegetal
- 40 gr de xarop d'atzavara (ágave)
- 1 c/c de vinagre de poma
- 1 c/c d'essència de vainilla
- 30 gr d'oli d'oliva suau
- 250 gr de farina
- 1 c/c llevat químic
- 1/2 c/c de bicarbonat
- 1 c/c de canyella en pols
c/c: culleradeta de cafè
Passos a seguir:
* per obtenir el puré de carabassa només cal coure al vapor, al microones, un tros de carabassa tallat a daus mitjans. Jo ho he fet amb el Lekué, 5 minuts a màxima temperatura. També podeu utilitzar un recipient de vidre amb tapa. Un cop cuita la triturem i ja tenim el puré.
En un bol gran mesclem tots les ingredients humits: 125 gr de puré de carabassa, la llet o beguda vegetal, el xarop d'atzavara, el vinagre de poma, l'essència de vainilla i l'oli d'oliva.
En un altre bol mesclem els ingredients secs: la farina, el llevat, el bicarbonat i la canyella. Un cop mesclats els afegim al bol dels ingredients humits i ho integrem tot.
Fiquem unes gotes d'oli en una paella antiadherent, les repartim per tota la superfície amb un paper de cuina, i quan estigui calenta aboquem porcions de massa. Les deixem coure a foc mig fins que comencin a sortir bombolles, llavors les girem i coem de l'altre costat. Fem el mateix per la resta de massa.
Les podem servir acompanyades de fruita fresca, xarop d'auró (arce), nata, iogurt, fruits secs, etc.
**Recepta extreta de: La Gloria vegana.
Ummmm, deliciosas¡¡¡¡¡
ResponElimina