9 de maig del 2020

"Tortitas" de civada i plàtan

Hi ha tot un seguit de propostes sobre com traduir tortitas al català, i tot i que fa temps vaig utilitzar-ne una a l'entrada de les Coquetes de mató avui he decidit optar per aquesta opció incorrecta però molt aclaridora sobre el que us trobareu al plat.

És una versió saludable de la recepta clàssica, i acostumo a fer-les quan (passa poques vegades) un plàtan està massa madur. Altres propostes per gastar-los quan ja estan així són els muffins de civada i plàtan o el banana bread.






Us apunteu a un esmorzar de luxe de cap de setmana? no tardareu més de 15 minuts en tenir-les al plat!

Ingredients (6-8 unitats):

1 plàtan madur
1 ou
2 c/s de flocs de civada
50 gr de farina integral
1 c/c de llevat químic (Royal)
1 polsim de sal
50 gr de llet

per servir (al gust): fruita fresca i xarop d'atzavara (sirope de ágave)

Passos a seguir:

Fiqueu tots els ingredients al got del túrmix i tritureu.
Fiqueu unes gotes d'oli en una paella antiadherent, repartiu-les per tota la superfície amb un paper de cuina, i quan estigui calenta aboquem porcions de massa fins a obtenir cercles d'uns 10 cm de diàmetre.
Deixem coure a foc mig fins que comencin a sortir bombolles, llavors les girem i coem de l'altre costat. Fem el mateix per la resta de massa.

Servim decorades amb el que més ens agradi o amb el que tinguem a mà. Jo avui hi he ficat maduixes, nabius i una mica de xarop d'atzavara per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada