27 de maig del 2020

Trena amb llavors de rosella

Segueixo fent pa i masses a casa, és una de les coses que més gaudeixo del confinament, embrutar-me les mans i veure com el temps fa màgia amb molt pocs ingredients.

Quan vaig de viatge acostumo a comprar-me llibres de cuina, avui n'estreno un en francès que vaig comprar al Perigord ara fa just dos anys. Ja sabem com controlen els francesos el tema pa i rebosteria, i tot i ser una aficionada, al segon intent he tingut un resultat fantàstic. És un pa amb un toc lleugerament dolç, però que marida també amb formatges suaus tipus brie.





Ingredients:

225 gr de farina
1 c/c de sal
2 c/s de llet en pols
1'5 c/s de sucre
1 c/c de llevat sec de panaderia
175 gr d'aigua tèbia
2 c/s d'oli
5 c/s de llavors de rosella

Per l'acabat: 2 c/c de llet, 1 c/s de sucre llustre, 1 c/s de llavors de rosella

Passos a seguir:

En un bol fiquem la farina tamisada i hi afegim la sal, la llet en pols, el sucre i el llevat. Integrem, fem un forat al mig i hi afegim l'aigua tèbia. Mesclem tot amb l'ajuda d'una cullera, només una mica. Empolvorem bé amb farina una superfície de treball i hi fiquem la massa, repartim per sobre les llavors de rosella i comencem a pastar.

És una massa força humida, així que si necessitem una mica més de farina la podem afegir, però com menys millor. Quan tinguem una massa llista i elàstica li donem forma de bola i la fiquem al bol greixat amb oli i tapada perquè llevi durant 1 hora o fins que dobli el seu volum.

Folrem una safata de forn amb paper de forn i reservem. Pastem la massa durant un parell de minuts, la dividim en 3 parts iguals i els donem forma de cilindre allargat, d'aproximadament uns 25-30 cm. Els enganxem els tres per la part superior i fem una trena, amagant l'altre extrem cap a sota. Fiquem la trena sobre la safata folrada i la deixem llevar uns 30 minuts més.

Escalfem el forn a 180º (sense ventilador). Mentre s'escalfa mesclem els ingredients de la cobertura: la llet, el sucre llustre i les llavors de rosella, i pintem la superfície de la trena amb l'ajuda d'un pinzell.

Coem durant 25 minuts. Un cop fora del forn la deixem sobre una reixeta fins que estigui completament freda.


** Recepta extreta de: Gâteaux et pâtisseries: visualisez les étapes de vos préparations.

2 comentaris:

  1. Un luxe de trena. Jo també és una de les coses que més m'han agradat del confinament... tenir temps de mirar les masses créixer... Amb llavors de rosella a casa ens agradarà moltíssim segur!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina