20 de maig del 2020

Shuku shuku {boletes de coco}

El shuku-shuku és un dolç típic nigerià. Són unes boles de coco amb un exterior cruixent i un interior tou similar als macarons francesos.

Aquesta és la 2a recepta típica d'aquest país que trobareu al blog, juntament amb el banana bread que vaig publicar fa uns dies i que també us animo a provar ;-)






Ingredients (18-20 boletes):

200 gr de coco ratllat (sense sucre afegit)
4 rovells d’ou XL
90 gr de sucre
1 c/c d'essència de vainilla
2-3 c/s de farina

c/c: cullerada de cafè
c/s: cullerada sopera

Passos a seguir:

Escalfem el forn a 190º i folrem una safata de forn amb paper de forn.

En un bol mesclem bé el coco ratllat, els rovells dels ous, el sucre i la vainilla.
Agafem una porció de massa amb una cullera i amb les mans li donem forma de bola, més o menys de la mida d'una nou, la passem per la farina i la fiquem a la safata del forn.

Quan les tinguem totes preparades fornegem entre 15 i 18 minuts o fins que agafin una mica de color.
Les deiem refredar i les guardem en un recipient hermètic.

** Recepta extreta de: https://www.africanbites.com/shuku-shukucoconut-balls/

1 comentari:

  1. No coneixia aquestes boletes de coco però tenen molt bona pinta.
    Una abraçada.
    Palmira

    ResponElimina