10 de maig del 2020

Pizza amb base de coliflor

No és el primer cop que faig aquesta pizza a casa, quedava bona però faltava millorar la textura. Després de veure un directe de @deliciousmartha a Instagram em vaig quedar amb un truc que va donar, i feta la prova he quedat prou convençuda per compartir la recepta.

Encara que no us agradi aquesta verdura heu de provar-la, perquè us sorprendrà totalment el resultat i el sabor, a més és una versió més saludable i lleugera que la pizza tradicional però igual de bona.






Ingredients (1 pizza mida safata de forn):

Per la massa:
200 gr de coliflor
1 ou
2 c/s de farina de civada
25 gr de formatge parmesà ratllat
25 gr de mozzarella ratllada
orenga
sal

Pel farciment:
al vostre gust, jo he ficat mozzarella, pernil dolç, carabassó, tomàquets cirera i olives negres.

c/s: cullerada sopera

Passos a seguir:

Netegem la coliflor i l'assequem bé, podem fer-ho força estona abans i deixar-la en un escorredor perquè quedi el màxim de seca possible. 

Quan ho estigui, la piquem amb la picadora o la ratllem fina i la repartim sobre una safata de forn folrada amb paper de forn. La fornegem a 200º amb calor a dalt, a baix i ventilador durant uns 10 minuts. Com us comentava dalt el problema que havia tingut amb la textura era per culpa que la massa era una mica massa líquida, així que aquest primer pas el que fa és "assecar-nos" la coliflor.

Mentre la tenim al forn preparem en un bol la resta d'ingredients: l'ou batut, la farina de civada, els formatges, i orenga i sal al gust. Hi afegim la coliflor un cop passat el temps del primer fornejat, i ho mesclem tot.

Fiquem una mica d'oli sobre el mateix paper de forn i el repartim bé amb l'ajuda d'un pinzell. Repartim la massa per sobre i la repartim bé, el més fàcil és ficar-hi un altre paper de forn a sobre i passar-hi un corró. Cal deixar-la ben fina.

Tornem a fornejar durant uns 8-10 minuts o fins que vegem que comença a daurar-se de les puntes. 
La traiem del forn, repartim per sobre els ingredients que més ens agradin i tornem a fornejar uns 10 minuts més.


1 comentari:

  1. Tinc records dolents d'aquesta massa perque no ens ha acabat d'agradar els 2 cops. Però potser ho haurem de tornar a intentar amb aquests nous consells!
    Una abraçada i cuideu-vos molt!
    Palmira

    ResponElimina