Les syrniki són típiques tant de la cuina russa com de la ucraniana i són una espècie de blinis elaborats amb formatge tipus mató (requesón, ricotta...). S'acostumen a acompanyar amb crema agra, mel, melmelada o compota de poma.
Ingredients (4 persones, 12 coquetes):
200 gr de mató
60 gr de sucre
30 gr d'ou batut
19 ml de suc de llimona
90 gr de farina rebostera
1 sobre de llevat químic (tipus Royal)
oli de girasol
Passos a seguir:
En un bol fiquem el mató i el xafem amb una espàtula. Hi afegim el sucre, el suc de llimona i l'ou i ho barregem bé. Tot seguit afegim la farina i la llevat i barregem fins a integrar-ho.
Fiquem una mica d'oli en una paella, l'escalfem a foc lent i amb l'ajuda de dues culleres soperes anem abocant porcions de massa en forma de coquetes. Les coem a foc mig fins que les vores comencin a daurar-se, els hi donem la volta amb l'espàtula i coem per l'altra banda.
Les servim calentes i acompanyades pel que més ens agradi, jo en aquest cas vaig estrenar el meu xarop d'auró (sirope de arce) i em va encantar la combinació.
Aquestes coquetes són esponjoses i delicioses, val la pena invertir els 10 minutets que costa fer-les per a tenir un esmorzar de cap de setmana de luxe!
Ho han fet...
Lluis |
Que bones aquestes coquetes!!! Quina diversitat, oi? Amb aquest pa¨s m'ho he passat realment molt bé!! :)
ResponEliminaPetons reina!
Ñam ñam!!! qué pinta, no? No conocía ninguna preparación que se le pareciese y me apetecen un montóoooooooooon!!!
ResponEliminaNo coneixía aquestes coquetes, però es veuen molt bones i un encert acompanyades amb el xarop d'auró.
ResponEliminaPetons.
Per unes coquetes així, val la pena aixecar-se mitja hora abans!! Un petonet!
ResponEliminaOstres quin munt de receptes de Rússia aquest mes! No sé amb quina em quedaria, tot i que aquestes coquetes.....mmmmmmmmm ;)
ResponEliminaAnna
http://amossegadetes.blogspot.com.es/
Un gran descobriment, Eva!! Amb el vostre repte sempre aprenc coses noves!!!
ResponEliminaPetonets!
Olga
Han de quedar boníssimes, diria que s'assemblen molt a uns pancakes de ricotta que a casa ens agraden molt. Són tot un perill perque mai en sobren!!!
ResponEliminaPetons
Palmira
Tortitas elaboradas con queso??? Tengo ahora mismo el teclado lleno de babas! ya se que voy a preparar el finde para desayunar! GRacias Eva por esta receta! BSS
ResponEliminaMmmm... que bones t'han quedat!!! Jo en menjaria una darrere de l'altra però no pot ser... a més t'han quedat esponjosetes i precioses... nyam nyam!!!
ResponEliminaBonissimes!!!!! ^_^
Tenen una bona pinta...!
ResponEliminase ven deliciosas !! seguro que son un vicio ,vamos que no sabes cuando parar
ResponEliminabss
Que delicia de tottitas querida amiga, seguro que ademas de preciosas su sabor es maravilloso, me han encantado. Mil besicos cielo
ResponEliminaAixò pot servir de postre o de berenar perque es tan sa que ho veig perfecte per el meu fill. M´ha encantat l´idea, mai ho havia vista en això. Deu esser mel. Besades guapa
ResponEliminaDoncs si que semblen delicioses, si... Això ho haig de fer!
ResponEliminaEm va agradar molt conèixer-te a La Cerdanya. Fins a la propera!
Marta
Muy ricas! Imagino que están deliciosas este reto ha sido un placer. Besos!
ResponEliminaMuy ricas! Imagino que están deliciosas este reto ha sido un placer. Besos!
ResponEliminaLlastima la tarta de poma, però així hem conegut aquestes coquetes i fetes amb un formatge molt nostre. Felicitats !!!
ResponEliminaNo hay mal que por bien no venga, seguro que el próximo pastel de manzana te sale delicioso. Las tortitas de requesón que nos propones hoy se ven muy ricas, a mi todo lo que lleve queso me pirra y si es una receta fácil de hacer mejor que mejor.
ResponEliminaSaludos!
mmmmm pero que pintazaa!!tienen una pinta tremenda,de 10!
ResponEliminabesotes guapiii
Oh ooohhh oooooohhhhhh amb aquell mató Cadí que tinc a la nevera!!!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQué ricas te han salido las tortitas .. deben estar muy buenas..con quesito y todo! Buena propuesta compi! Un saludo!
ResponElimina