Pàgines

18 de desembre del 2022

Torró de xocolata amb pa torrat, oli i sal

S'acosten les festes nadalenques i avui us proposo fer un torró molt fàcil i amb un toc sorprenent, ideal per als amants de la xocolata, que també podeu tafanejar altres propostes com el torró cruixent de xocolata o el torró de xocolata i panís

I si preferiu altres gustos potser us agradarà el torró de galetes Oreo o el torró de nata i pistatxos.

Quin és el vostre preferit?




Ingredients (1 tauleta):

  • 100 g de llesques de baguette molt fines (o torrades de pa natural envasades)
  • 200 g de xocolata negra fondant
  • 20 g de mantega
  • oli d'oliva
  • sal Maldon

Passos a seguir (tradicional):


Posem les llesques en una safata de forn i les torrem al forn, pels dos costats. Si utilitzem les torrades envasades saltem aquest pas.

Un cop fredes les posem al vas d'una picadora i les trosseguem.  Les fiquem en un bol i les amanim bé amb un bon raig d'oli i sal. 

Trossegem la xocolata i la desfem al microones o en un recipient al bany maria juntament amb la mantega i un raig d'oli. Deixem que baixi la temperatura durant uns minuts, afegim el pa torrat reservat i mesclem bé perquè tot el pa s'impregni de la xocolata. 

Posem la mescla en un motlle de torró folrat amb paper de forn i empolvorem per sobre amb una mica de sal Maldon. 

Esperem que endureixi i ja es pot servir!



Passos a seguir (Thermomix):

Posem les llesques en una safata de forn i les torrem al forn, pels dos costats. Si utilitzem les torrades envasades saltem aquest pas.

Un cop fredes les posem al vas de la Thermomix i les trosseguem 2 seg / vel. 5. Les fiquem en un bol i les amanim bé amb un bon raig d'oli i sal. 

Posem la xocolata al vas i la trossegem 5 seg / vel. 8, hi incorporem la mantega i un raig d'oli i programem 8 min / 50º / vel. 2 per desfer-ho. Deixem que baixi la temperatura durant uns minuts, afegim el pa torrat reservat i mesclem 20 seg / gir invers / vel. 2.

Posem la mescla en un motlle de torró folrat amb paper de forn i empolvorem per sobre amb una mica de sal Maldon. 

Esperem que endureixi i ja es pot servir!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada