Pàgines

2 de març del 2024

Pastís de formatge amb cobertura de xocolata

Els qui em coneixeu sabeu que els pastissos de formatge són una de les meves postres preferides, així que tot i que tinc el meu pastís top de tant en tant provo noves receptes.

La d'avui és una proposta bàsica amb un toc de vainilla i acabada amb una cobertura de xocolata que li dona un toc més especial.



Ingredients (8 racions):

  • 200 g de galetes tipus Digestive
  • 80 g de mantega a temperatura ambient
  • 500 g de formatge crema
  • 150 g de sucre
  • 1 cullerada de postres de vainilla líquida
  • 3 ous L
  • 100 g de xocolata fondant
  • 25 g d'aigua
  • 80 g de nata

Passos a seguir (tradicional):

Escalfem el forn a 180º. Folrem amb paper de forn un motlle desmuntable de 20 cm de diàmetre.

Posem les galetes i la mantega en una picadora i ho mesclem bé. Cobrim la base del motlle amb aquesta mescla i presionem bé amb una cullerada o un vas perquè quedi compacta.

En un bol posem el formatge, el sucre, la vainilla i els ous al vas i mesclem amb unes baretes manuals o elèctriques fins aconseguir una mescla homogènia. La bolquem a sobre de la base i fornegem 45-50 minuts a la part baixa del forn. Un cop fora del forn deixem atemperar i reservem a la nevera unes hores o d'un dia per l'altre.

Per fer la cobertura de xocolata desfem la xocolata al bany maria. Un cop desfeta hi incorporem l'aigua i la nata i mesclem fins a integrar-ho bé. Repartim la xocolata per sobre del pastís i decorem, opcionalment, amb unes boletes de xocolata, lacasitos, fruita fresca...


Passos a seguir (Thermomix):

Escalfem el forn a 180º. Folrem amb paper de forn un motlle desmuntable de 20 cm de diàmetre.

Posem les galetes i la mantega al vas de la Thermomix, triturem 10 seg / vel 7 i programem 2 min / 50º / vel 3. Cobrim la base del motlle amb aquesta mescla i presionem bé amb una cullerada o un vas perquè quedi compacta.

Posem el formatge, el sucre, la vainilla i els ous al vas i mesclem 1 min / vel 3. Bolquem aquesta crema a sobre de la base i fornegem 45-50 minuts a la part baixa del forn. Un cop fora del forn deixem atemperar i reservem a la nevera unes hores o d'un dia per l'altre.

Per fer la cobertura de xocolata fiquem al vas la xocolata i programem 10 seg / vel 5. Hi incorporem l'aigua i la nata i programem 2 min / 70º / vel 3. Repartim la xocolata per sobre del pastís i decorem, opcionalment, amb unes boletes de xocolata, lacasitos, fruita fresca...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada