Pàgines

30 d’octubre del 2018

Cocos amb crema pastissera

Com cada any per Tots Sants ens fiquem mans a la massa per fer els panellets per la nit de la Castanyada. Sempre faig panellets i "falsos" panellets de coco sucats amb xocolata, però aquest any he canviat aquests últims per uns cocos amb crema pastissera que són tan o més bons!

I si per decisió o per obligació necessiteu prescindir del sucre també podeu trobar al blog la recepta dels panellets sense sucre, així ningú es queda sense ;)




Ingredients (24 unitats):

Per la crema pastissera:
200 gr de llet
70 gr de sucre
1 ou
20 gr de maizena
1 c/c de sucre avainillat

Pels cocos:
50 gr de sucre
1 ou
25 gr de mel
200 gr de coco ratllat

Passos a seguir (Thermomix):

Fiquem al vas tots els ingredients de la crema pastissera i programem 5 min / 100º / vel 4. Traiem el vas de la màquina i deixem que la mescla temperi.

Preescalfem el forn a 180º. Folrem una safata de forn amb paper de forn.

Quan la crema pastissera estigui temperada hi incorporem la resta d'ingredients i mesclem 10 seg / vel 4.  Fiquem aquesta mescla en una màniga pastissera amb un filtre arrissat i formem els cocos d'aproximadament 3 cm d'alt sobre la safata del forn que prèviament hem folrat.

Fornegem entre 15 i 20 minuts, fins que comencin a daurar-se. Han de quedar cruixents per fora i tendres per dins.

Passos a seguir (tradicional):

Comencem fent la crema pastissera. En un bol fiquem l'ou i el batem bé. Afegim els sucres i tornem a batre bé fins que quedi una mescla cremosa. Afegim la maizena i remenem fins a integrar-la. Anem incorporant, a poc a poc, la llet una mica calenta i seguim batent perquè quedi una crema lligada. Ho aboquem en una olla, la fiquem al foc i remenem contínuament. Quan comenci a espessir baixem el foc i continuem remenant i coent-la durant uns 10 minuts. Deixem que temperi.

Preescalfem el forn a 180º. Folrem una safata de forn amb paper de forn.

Quan la crema pastissera estigui temperada hi incorporem la resta d'ingredients i mesclem bé fins a integrar-los. Fiquem aquesta mescla en una màniga pastissera amb un filtre arrissat i formem els cocos d'aproximadament 3 cm d'alt sobre la safata del forn que prèviament hem folrat.

Fornegem entre 15 i 20 minuts, fins que comencin a daurar-se. Han de quedar cruixents per fora i tendres per dins.

** Recepta extreta de: Repostería y pastelería con Thermomix.

18 d’octubre del 2018

Pastís "Huesitos®"

Avui us porto uns dels pastissos més fàcils de fer i que té un resultat deliciós. En realitat, el més difícil és trobar les obleas* si feu com jo i no aneu directes al Mercadona tot i haver llegit que allí n'hi ha ;).

El resultat és un pastís súper cruixent i deliciós. Animeu-vos a fer-lo!




Ingredients:
1 paquet de obleas
400-500 gr de crema de cacau (Nocilla®, Nutella®, casolana...)
granet d'ametlla

Passos a seguir:
Escalfeu la crema de cacau uns segons al microones perquè sigui més manejable i pugui extendre's més fàcilment.

Fiqueu una oblea sobre un plat i unteu-la amb una capa ben fina de crema de cacau vigilant de no apretar massa per no trencar-la. Tapem amb una altra oblea i així successivament fins que s'acabin ;).

Com veieu, pastís de dificultat màxima eh!

Decoreu la última capa amb granet d'ametlla torrat (o sprinkles, o boletes de xocolata o làmines de xocolata blanca... el que vulgueu!)

* la traducció al català és hòsties! la definició al Diec: Full molt prim d'una massa de farina i aigua cuita en motlle, que dividida en trossets rodons o bé quadrats, servia per enganxar cobertes de cartes, oficis, etc.

Algun filòleg per aquí? Creieu que aquestes obleas poden ser hòsties? ;-)

8 d’octubre del 2018

Nuggets de pollastre {al forn}

La carn que més consumim a casa és la de pollastre, i per variar una mica últimament estic provant noves receptes. Aquesta de nuggets ens ha agradat tant que ja l'hem feta vàries vegades, congelen genial i a més fets a casa i cuits al forn són una opció força sana.






Ingredients (12 unitats de mida gran):
400 gr de pit de pollastre
1 c/c de sal
1 c/c d'all en pols
1 c/c de julivert sec
200 gr de pa ratllat
120 gr de formatge d'untar
70 gr de llet
1 ou

Passos a seguir (Thermomix):
Tallem el pollastre en trossos de 3x3 cm i els posem al vas, amb la sal, l'all i el julivert i ho piquem 5 seg/vel 7.
Afegim 100 gr de pa ratllat, el formatge d'untar i la llet i mesclem 10 seg/vel 7. Retirem la mescla del vas i la dividim en porcions de la mida d'una nou, donem forma de bola i tot seguit l'aixafem per aconseguir la forma dels nuggets.

Batem l'ou en un bol i fiquem els 100 gr restants de pa ratllat en un plat. Arrebossem cada nugget amb ou i pa rallat i els disposem en una safata de forn folrada amb paper de forn.

Fornegem a 200º uns 20-25 minuts i servim.

1 d’octubre del 2018

Mandonguilles sorpresa

Avui us proposo unes mandonguilles amb sorpresa que se sumen a altres propostes que podeu trobar al blog com les mandonguilles amb salsa de pastanaga, les mandonguilles amb pebrot, les clàssiques mandonguilles amb pèsols o l'opció vegetariana de mandonguilles de soja texturitzada.

Són molt fàcils de fer i queda un plat força complert i divertit, que agradarà tant a petits com a grans.






Ingredients (6 persones):

Per les mandonguilles:
500 gr de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
2 grans d'all
julivert
1 ou
la motlla d'una llesca de pa amarada amb llet
12 ous de guatlla
sal i pebre

Per la salsa de tomàquet:
1 pot gran de tomàquet natural triturat
1 ceba grossa o 2 de mitjanes
sal, pebre i oli d'oliva

Passos a seguir:

Bullim els ous de guatlla durant 4 minuts i els reservem. Un cop freds els pelem.
En un bol fiquem la carn, l'all i el julivert picats, el pa remullat amb la llet i l'ou fresc. Ho mesclem tot bé, ho salpebrem i ho deixem reposar durant 20 minuts.
Passat aquest temps fem les mandonguilles. Agafem una porció de massa, l'estirem una mica amb les mans, hi fiquem un ou de guatlla i l'envoltem amb la carn.
Les enfarinem i les fregim en una paella amb oli calent. Quan estiguin daurades les retirem i les reservem.

A la mateixa paella om hem fregit les mandonguilles i sofregim la ceba tallada fina, i quan comenci a ficar-se daurada hi afegim el tomàquet natural triturat, ho salpebrem, hi afegim també una culleradeta de sucre per compensar l'acidesa i ho deixem a foc baix durant uns 15-20 minuts.
Passat aquest temps incorporem les mandonguilles a la salsa i continuem la cocció uns 5 minuts. Rectifiquem de sal si fa falta.