Sempre tenim pasta de full al congelador perquè és ideal per preparar receptes ràpides i resultones, aquesta va ser veure-la a la revista Thmx i preparar-la, lleugerament adaptada. Ideal per tallar-la a trossos i servir-la com aperitiu.
Ingredients:
- 50 gr de formatge ratllat
- 1 ceba
- 3 grans d'all
- 2 c/s d'oli d'oliva
- 400 gr de bolets frescos, he ficat:
- 250 gr de xampinyons
- 150 gr de shitake
- 100 gr de bacon a daus
- 1 polsim de sal
- 1 polsim de pebre negre mòlt
- 1/2 c/c d'herbes provençals seques
- 1 làmina de pasta de full
c/s: cullerada sopera
Passos a seguir (tradicional):
Tallem la ceba i els alls a trossos petits, i els sofregim en una paella amb les dues cullerades d'oli d'oliva. Quan la ceba estigui transparent afegim els bolets laminats, el bacon, la sal, el pebre i les herbes provençals, i seguim coent fins que els bolets redueixin i estiguin ben cuits.
Afegim el formatge, ho removem i ho deixem temperar durant uns 15 minuts.
Mentrestant escalfem el forn a 200º amb calor a dalt i baix.
Desenrotllem la làmina de pasta de full, punxem tota la part central amb una forquilla i repartim la mescla per tota la superfície deixant dos dits a tots els laterals. Aquesta massa sobrera la pleguem cap dins.
Fornegem durant 20-25 minuts o fins que la pasta de full estigui daurada. Ho servim tallat a porcions i lleugerament calent.
Passos a seguir (Thermomix):
Posem al vas la ceba a quarts, els alls i l'oli. Trossegem 4 seg / vel 4 i sofregim 4 min / Varoma / vel. cullera. Afegim els bolets laminats, el bacon, la sal, el pebre i les herbes provençals, i sense posar el cubilet programem 10 min / Varoma / gir esquerra / vel. cullera.
Afegim el formatge, ho removem i ho deixem temperar durant uns 15 minuts.
Mentrestant escalfem el forn a 200º amb calor a dalt i baix.
Desenrotllem la làmina de pasta de full, punxem tota la part central amb una forquilla i repartim la mescla per tota la superfície deixant dos dits a tots els laterals. Aquesta massa sobrera la pleguem cap dins.
Fornegem durant 20-25 minuts o fins que la pasta de full estigui daurada. Ho servim tallat a porcions i lleugerament calent.
**Recepta extreta de: Revista Thermomix n. 146 (desembre 2020)