14 de desembre del 2018

Torrades amb brandada de bacallà

Divendres de proposta salada! avui toca una brandada de bacallà, que podreu utilitzar per farcir uns pebrots, per fer uns gotets d'aperitiu o simplement per untar-la sobre una torrada com hem fet nosaltres.

No n'havia fet mai i no sé perquè pensava que era difícil, però res més lluny de la veritat, és fa en un moment i queda boníssima. A més es pot guardar uns dies a la nevera en un recipient hermètic, així que és ideal per si necessiteu avançar feina i no voleu estar fins l'últim moment a la cuina. Se suma doncs als 8 aperitius (que pots preparar amb antelació) que tantes visites està rebent aquests últims dies, sembla que hi ha força gent planificant menús nadalencs ;)






Ingredients:
250 gr de bacallà esqueixat i dessalat
25 gr de llet
2 alls grans
100 gr d'oli d'oliva suau 
pebre negre mòlt
caiena mòlta

llesques de pa tallades fines

Passos a seguir (Thermomix):
Fiquem l'oli, els alls pelats i sencers, i un polsim de pebre i caiena al vas i programem 6 min / vel. Varoma / vel 3'5. Incorporem el bacallà i programem 1 min / vel. Varoma / vel 4. Continuem triturant 1 min / vel progressiva 4-6. Afegim la llet al vas i mesclem 10 seg / vel 6. Ha de quedar una mescla totalment homogènia. Retirem la brandada a un recipient.

Folrem una safata de forn amb paper sulfuritzat i repartim per sobre torrades de pa. Untem amb brandada i les fiquem al forn, en mode grill, fins que comenci a daurar-se. Servim immediatament.

** Recepta adaptada de: Cookinando.

2 comentaris:

  1. La brandada de bacallà em té el cor robat. Sempre l'he comprada però ara ja sé on tinc una recepta. Aviam si m´animo perquè m'imagino que encara m´agradarà molt més. És tant deliciosa amb la torrada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cristina!! doncs prova a fer-la, perquè és facilíssima i queda bona bona!! aquesta recepta es queda a casa per repetir i repetir, petonets!

      Elimina