Pàgines

31 de desembre del 2013

Espirals salades de pasta de full (sobrassada, olivada i pesto)

Aquestes espirals són un clàssic a la meva cuina, cada cop que tenim alguna celebració i tenim un entrant de pica-pica els faig i sempre volen. Els podeu farcir del que vulgueu, jo aquest cop n'he fet de sobrassada, olivada i pesto.

Aquesta nit toca sopar per acomiadar el 2013 i com no, hi haurà a la taula aquestes espirals. Ja em direu quin són els picoteos estrella a la vostra ;-)




Ingredients (24-27 unitats):
1 làmina de pasta de full rectangular
sobrassada
olivada
pesto
1 ou
llavors de sèsam per decorar (opcional)

Passos a seguir:
Estenem la làmina de pasta de full i la fiquem davant nostre de forma vertical. Li fem tres talls en horitzontal per tal d'obtenir tres trossos del mateix tamany, cadascun el farcirem amb un dels sabors.
Estenem a sobre de cada part el farciment, deixant aproximadament un dit a una de les parts llargues. Aquest dit el pintem amb ou batut i ho enrotllem pressionant una mica perquè quedi ben segellat.




Quan tinguem els rotlles fets els pintem amb ou batut i els empolvorem amb llavors de sèsam (o de rosella, o sal gorda...). Fem talls de 1'5 cm aproximadament i els anem passant a una safata de forn folrada amb paper de forn. Deixeu-los una mica separats perquè creixeran!




Els coiem al forn preescalfat a 190-200º aproximadament 12-14 minuts, o fins que vegueu que estan torradets. Els deixeu refredar sobre una reixeta i ja els teniu llestos per servir. Són ideals per a menjar al mateix dia, ja que estan cruixents, el dia següent (si en queda...) estaran una mica estovats.




Una última recomanació... no els deixeu a la vista de ningú perquè desapareixen misteriosament!!! XD

Bon final d'any 2013 i millor 2014!


Ho han fet...

Gemma
 

16 de desembre del 2013

Pastís tres xocolates

Aquesta és l'entrada 100 d'aquest blog! i per celebrar-ho us porto un pastís ben bo i que és força vistós. Vaig fer-lo el passat dissabte per portar-lo al sopar que fem cada any amb els companys de feina i em vaig comprometre a publicar-lo ben aviat, perquè poguessin fer-lo per a postres en alguna de les festes que s'apropen. Aquí el teniu!






Ingredients (10-12 racions):

Per la base:
150 gr de galetes (jo vaig utilitzar-les sense gluten per tal que en poguéssim menjar tots)
100 gr de mantega desfeta

Pel pastís:
150 gr de xocolata 72% de cacau
150 gr de xocolata amb llet
150 gr de xocolata blanca
750 ml de llet sencera
750 ml de nata per montar
3 sobres de quallada
80 gr de sucre

Passos a seguir:
Barregem les galetes triturades amb la mantega, formem una pasta i la fiquem al fons d'un motlle desmontable prèviament greixat (que sigui grandet, de 24-26 cm). Premem amb una cullera o un vas perquè quedi una pasta compacta, tapant les juntes del motlle per tal que no s'escapi el líquid. Un cop fet reservem  a la nevera.

Per fer la primera capa de xocolata fiquem un cassó al foc i hi afegim els 150 gr de xocolata negra, 250 ml de llet, 250 ml de nata, 40 gr de sucre i 1 sobre de quallada. Anem remenant fins que es desfaci i s'integri tot, vigilant que no arribi a bullir. Ho tindrem al foc aproximadament uns 5-6 minuts per assegurar-nos que després qualli bé. Passat aquest temps, bolquem aquesta barreja sobre la base de galeta i la deixem a temperatura ambient uns minuts. Tot seguit ho fiquem al congelador mentre preparem la següent capa. Cal que abans de ficar la següent capa la primera estigui una mica quallada perquè sinó es partiria. 

Per fer la segona capa fiquem el cassó al foc i hi afegim els 150 gr de xocolata amb llet, 250 ml de llet, 250 ml de nata, 40 gr de sucre i 1 sobre de quallada, i procedim de la mateixa manera que abans.Abans de bolcar la massa sobre la de xocolata negra agafem una forquilla i fem unes ratlles sobre d'aquesta, per ajudar que ambdues capes s'agafin millor. Bolcarem la barreja deixant-la caure sobre el revers d'una cullera, per tal que sigui una caiguda més suau. Igual que abans, deixem atemperar una mica i reservem al congelador.

Per fer la tercera capa fiquem el cassó al foc i hi afegim els 150 gr de xocolata blanca, 250 ml de llet, 250 ml de nata i el sobre de quallada i fem exactament el mateix que en la capa anterior. Jo en aquesta capa no hi he ficat gens de sucre perquè la xocolata blanca ja és prou dolça, però al gust. Un cop estigui a temperatura ambient reservarem el pastís d'un dia per l'altre dins de la nevera.

Abans de servir només cal desmotllar i decorar si us ve de gust. La textura és similar a la d'un flam i es noten els sabors dels tres tipus de xocolata, així que si en sou adictes, aquest és el vostre pastís!




La recepta és una mescla entre les receptes de la Tere de Las María Cocinillas y l'Isasaweis, però veureu que he adaptat les quantitats de sucre al meu gust i així va agradar, així que vosaltres mateixos ;-)

L'han fet...


M. Teresa

Anabel

Judith

11 de desembre del 2013

Crema de carabassa

Quan comença a fer fred a casa mengem cremes, caldos i sopes tot sovint per sopar. Una de les que més ens agraden és la de carabassa, així que no podia faltar la recepta al blog. Aquí va!




Ingredients:
400 gr de carabassa (sense pela ni filaments)
1 ceba
1 patata gran
aigua
sal i pebre
ceba fregida cruixent (envasada)

Passos a seguir:
Tallem la ceba a trossos i la daurem en una olla amb oli d'oliva. Quan estigui hi afegim la carabassa i la patata trossejada, una mica de sal i ho cobrim amb aigua i ho bullim fins que estiguin cuites, aproximadament uns 15-20 minuts (dependrà també del tamany dels trossos). Ho triturem ben fi amb el turmix. Comprovem el punt de sal i rectifiquem si fa falta. Servim ben calentó i amb uns trossets de ceba fregida cruixent per sobre.

Jo no hi acostumo a ficar res més, però podeu afegir-hi una mica de nata, un parell de formatgets, formatge ratllat...


6 de desembre del 2013

Pastís emmurallat

Fa uns dies vam celebrar un aniversari especial d'una companya de feina. Va ser una festa sorpresa força emocionant i amb moltes sorpreses i per això vaig voler portar un pastís una mica sorprenent també ;-).

La base és la mateixa que vaig utilitzar pel pastís d'aniversari de la meva neboda, és un pastís de xocolata molt fàcil de fer. Cal fer el bescuit, partir-lo, humitejar-lo amb un almívar i farcir-lo amb melmelada o el que més us agradi, i cobrir-lo amb una capa de xocolata.

I després no més cal decorar-lo.




Ingredients:
uns quants kit-kat o similar
boletes de cereals i xocolata o bé lacasitos o similar
un llaç

Passos a seguir:
Necessitem que els kit-kat siguin aproximadament 1'5 cm més alts que el bescuit, així que els anem tallant perquè tinguin aquesta alçada. Els partim també per la meitat per tenir les barretes de dos en dos, ens facilitaran fer les porcions del pastís.

Just després de cobrir el pastís amb la xocolata empeguem els kit-kat tot al voltant, formant una muralla, i ho lliguem amb un llaç que ens servirà tant per ajudar a que quedin ben enganxats com per decorar. Després només cal farcir-ho amb el que més us agradi.




Què us ha semblat? fàcil, oi? doncs ara ja podeu sorprendre familiars i amics amb aquest pastís tan resultón i bo, o almenys a mi m'ho va semblar!

27 de novembre del 2013

Pollastre a la italiana

Fa gairebé 11 mesos que va néixer el blog i ara m'adono que aquesta serà la primera recepta de carn que publiquem... però serà bona bona! ha passat la prova a casa amb nota (i els qui coneixem el meu catador sabeu que no s'aconforma amb qualsevol cosa), així que avui mateix n'hem dinat i avui mateix la publico. És una recepta de l'australiana Donna Hay, i per tant és fàcil i sana. Jo hi he afegit la ceba, si no us agrada la traieu i llestos. Espero que us agradi tant com a nosaltres.




Ingredients (2-3 persones):
8 dents d'all
250 gr de tomàquets cirera
1 ceba gran
400-500 gr de pit de pollastre
orenga
120 gr de cansalada
100 gr d'olives negres
oli d'oliva, sal i pebre

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 200º, i mentre s'escalfa fiquem una mica d'oli al fons d'una safata apta pel forn, i hi afegim els tomàquets partits per la meitat, la cansalada a tallets (jo no en tenia i vaig ficar 80 gr de bacon), la ceba tallada a juliana i els alls sense pelar i xafats lleugerament amb la fulla d'un ganivet. Ho salem i hi empolvorem per sobre força orenga, millor si el freguem entre les mans perquè així treurà tot l'aroma. Ho fornegem durant 25 minuts.

Un cop passat aquest temps, salpebrem el pollastre (podeu ficar els pits sencers o a filets) i el fiquem a la safata juntament amb les olives negres.
Si heu ficat filets, deixeu la safata al forn 25 minuts més, i si són pits sencers, 40. I llestos!




Com veieu és una altra recepta facilona i que et deixa temps per preparar una amanideta, parar la taula, fer un vermutet... ja em direu què us ha semblat si us animeu (vaaa animeu-vos!!)!

Podeu veure el vídeo en aquest enllaç. I us recordo que aquest proper cap de setmana es portarà a terme el gran recapte d'aliments per a la gent més necessitada de Catalunya. Animo a tothom que pugui a participar-hi.

Fins la propera!

Ho han fet...

Sara
Anabel

17 de novembre del 2013

Flam de xocolata

La proposta d'aquest mes de Memòries d'una cuinera és el flam, i m'encanta! encara no n'he trobat un que no m'agradi: d'ou, de coco, de vainilla, de cafè, de xocolata... I aquest últim és que el que he fet per aquesta trobada bloguera mensual.


Té un sabor suau i una base de xocolata més espessa que està boníssima!

Ingredients (8 persones):
caramel líquid
3 ous
1 pot de llet condensada de 390 gr
250 ml de llet (jo l'he ficada semidesnatada)
100 gr de xocolata negra fondant



 
Passos a seguir:
Trossejar la xocolata i fondre-la al bany maria o al microones (ull a no cremar-la!). Barregem els ous amb la llet condensada i ho batem bé fins a integrar-ho. Hi afegim la llet i la xocolata desfeta i ho removem de nou.
Fiquem caramel líquid al fons d'un motlle grans o de motlles individuals, i repartir per sobre la mescla anterior.
Ficar el motlle/-s al forn preescalfat a 170º durant 40 minuts. Deixar refredar i reservar a la nevera fins a l'hora de consumir-lo.




Boníssim!! i mireu la textura, genial!!

L'han fet...




7 de novembre del 2013

Coca de verdures

A casa ens encanten les coques salades i són tan fàcils de fer i admeten tants ingredients que tot sovint en fem. Fa uns dies us vaig ensenyar la coca de tomàquets cirera i avui toca la de verdures. Hi podeu posar les que més us agradin o les que tingueu per casa, talladetes ben fines.

Aquí va la meva versió.




Ingredients:
Farina per a pizza
1 ceba gran
carabassó
1 tomàquet
pebrot verd
mozzarella
sal, oli i orenga

Passos a seguir:
Fem la massa seguint les instruccions del paquet de farina.  Jo vaig fer-ne un terç del paquet (333gr de farina) i vaig tenir-ne per fer quatre coques com la de la imatge i me'n va sobrar per a una pizza més. Si no la gasteu tota podeu embolicar-la amb paper film i ficar-la al congelador per un altre dia. L'amassat és molt senzill, en 3 o 4 minuts està enllestit, i només cal deixar reposar la massa uns 20 minuts.

Mentre la massa reposa tallem la ceba en juliana i la sofregim amb una mica d'oli, fins que quedi tendra.
Tot seguit agafem porcions de massa i les estirem ben fines amb un corró. Hi fiquem mozzarella per sobre, la que més us agradi: fresca, ratllada o en llesques.

Repartim per sobre la ceba les verdures que haguem escollit tallades fines, hi tirem sal i un bon raig d'oli d'oliva i les fiquem al forn preescalfat a 200º uns 15-20 minuts o fins que veguem que estan torrades.




El resultat és una coca boníssima i cruixent, pot fer-la per sopar o a trossets per a fer un aperitiu, sens dubte repetireu!

 

3 de novembre del 2013

Mongetes gratinades amb pernil

Aquesta recepta de mongetes gratinades ens l'ha fet arribar l'Antonieta, i igual que el flam de nata amb bescuits i el pastís de poma que ens havia enviat anteriorment, a casa ha triomfat.

A més ja us vaig comentar que aquest estiu l'hort ha donat moltíssimes mongetes i mentre feia calor en vaig gastar moltes fent-ne amanida, però ara ja comença a venir més de gust alguna cosa calenta. Així que ja tinc una altra opció a banda de la típica verdura de mongeta amb patata.


Antonieta

Ingredients (per a 2 persones):
½ quilo de mongeta fina
1 ceba mitjana
1 dent d'all
julivert
1 tomàquet o 4 cullerades de sofregit de tomàquet
1 fulla de llorer
uns quants retallets de pernil salat
formatge ratllat

Passos a seguir:
Bullim les mongetes, les escorrem i les reservem. Tot seguit sofregim una mica la ceba amb l’all, el julivert i el tomàquet. Ho sapebrem i quan ja estigui ben cuit hi afegim els retalls de pernil i les mongetes i ho deixem un parell de minuts per tal que marinin tot els ingredients. Per últim ho posem a gratinar amb formatge ratllat fins que comenci a desfer-se.

Opcions: podeu condimentar amb una mica de pebre negre, orenga, alfàbrega i vi blanc.


Les meves!

Senzillament boníssimes! Gràcies Antonieta!


Ho han fet...

Anabel


26 d’octubre del 2013

Pastís aranya {halloween}

No he celebrat mai halloween, és més, tot el que estigui relacionat amb el terror i la por no m'agrada gens! Però si que he vist força receptes relacionades amb aquesta festa força divertides, i això unit al meu deliri pels pastissos de formatge m'ha portat a fer aquest pastís. Espero que us agradi ;-)

He seguit la recepta del blog La receta de la felicidad, i utilitzant un motlle de 18 cm m'ha sobrat una mica de farcit, així que l'he ficat en uns vasets i els he cobert amb melmelada de maduixes, boníssims!




Ingredients (8-10 racions):

Per la base:
300 gr de galetes tipus Oreo
140 gr de mantega
40 gr de sucre
1 polsim de sal

Pel pastís:
600 gr de formatge d'untar (que no sigui light)
200 gr de sucre
250 ml de nata per montar

Pel ganache de xocolata:
120 gr de xocolata per fondre
120 ml de nata per muntar


Passos a seguir:
Comencem preparant la base del pastís, per això agafem un motlle desmontable (preferiblement de 20 cm)  i el greixem bé amb una mica de mantega. Triturem les galetes (senceres, la crema del mig també!) i les barregem amb el sucre, la sal i la mantega fosa. Amb aquesta mescla forrem la base i les parets del motlle, presionant bé amb els dits. Posem el motlle a la nevera mentre preparem la resta.

Comencem a preparar la xocolata de la decoració. En un cassó fiquem la nata i l'escalfem fins que comenci a bullir, moment que l'apartem del foc i hi afegim la xocolata trossejada. Anem remenant fins que es desfaci i quedi tot ben integrat. Reservem 4 cullerades grans d'aquesta xocolata per a la decoració i la resta la fiquem sobre la base de galetes. La tornem a deixar a la nevera.

Per a preprar el farcit batem el formatge d'untar durant uns 3 minuts amb una batedora elèctrica. Passat aquest temps hi afegim el sucre i tornem a batre uns 3 minuts més.

En un altre bol, montem la nata (que ha d'estar molt freda) durant un parell de minuts, no fa falta que quedi completament montada. Barregem la nata amb el formatge amb moviments envolvents per no perdre esponjositat.

Aboquem aquesta mescla al motlle i n'allisem la superfície amb una espàtula i donant uns cops suaus sobre el taulell. Ja només falta la decoració, per a fer-la posem la xocolata que hem reservat dins d'una màniga pastissera i dibuixem una espiral començant per la part central del pastís. Per a fer la forma de la telaranya dibuixem unes corbes des del centre fins l'exterior amb un escuradents o ganivet. Netegem l'instrument abans de fer la següent corba per tal que no ens taqui.

Perquè el pastís qualli el deixem a la nevera d'un dia per l'altre o el congelem durant almenys una hora. En aquest cas cal treure'l del congelador uns 15 minuts abans de consumir.




Tot i que el pastís estava molt bo, jo continuo preferint el pastís de formatge sense forn que vam publicar als nostres inicis, ja que és més lleuger i menys dolç. I vosaltres? us animeu a fer-lo i comparar?


18 d’octubre del 2013

Coca de tomàquets cirera

Aquesta recepta és d'aquelles fàcils i ben resultones, és una variant a la pizza, tant o més bona. De coques en faig sovint, sobretot de verdures, però avui l'he feta només de tomàquets cirera (o cherry) i també ens ha agradat molt!

Per fer la massa no m'he complicat gens i he utilitzat el preparat de farina per a pizza que ja vaig utilitzar en una de les primeres entrades, les margarides de xistorra, que van passar força desapercebudes però que us invito a fer perquè estan tremendes!




Ingredients:
Farina per a pizza (jo he utilitzat la de la marca Harimsa)
1 ceba gran
1 caixeta de tomàquets cirera
mozzarella ratllada
sal, oli i orenga

Passos a seguir:
Fem la massa seguint les instruccions del paquet de farina.  Jo vaig fer-ne un terç del paquet (333gr de farina) i vaig tenir-ne per fer una coca del tamany de la safata del forn i me'n va sobrar per a una pizza més. Si no la gasteu tota podeu embolicar-la amb paper film i ficar-la al congelador per un altre dia. L'amassat és molt senzill, en 3 o 4 minuts està enllestit, i només cal deixar reposar la massa uns 20 minuts.

Mentre la massa lleva tallem la ceba a la juliana, netegem els tomàquets i els partim per la meitat.
Un cop han passat els 20 minuts, estenem la massa amb un corró, deixant-la ben fineta. La fiquem a sobre de la safata del forn folrada amb paper de forn i hi fiquem una capa de mozzarella ratllada. A sobre hi repartim la ceba i els tomàquets, ho salem, empolvorem amb orenga i reguem amb oli d'oliva.

Amb el forn preescalfat a 200º fornegem durant 15-20 minuts, fins que veguem que la massa està cuita i torradeta.




De veritat que és tota una delícia, espero que la proveu i ho confirmeu vosaltres mateixos!! Encara sou a temps a passar pel súper i fer-la pel sopar d'avui!!

Bon cap de setmana!

10 d’octubre del 2013

Pastís d'espàrrecs i pernil

Aquests dies vaig tan de bòlit que no m'he passat gaire per aquí ni per altres blogs, espero que a partir del cap de setmana pugui dedicar-me una mica més.

Aprofitant que avui em porten a treballar i no tinc que matinar tant dedico aquest ratet a publicar una entrada ràpida, a veure que us sembla!




Ingredients:
1 làmina de pasta de full
300 gr d'espàrrecs verds
100 gr de pernil o pavo tallat a llesques fines
150 gr d'espinacs
1 all
oli
100 gr de formatge tallat a llesques
1 ou batut

Passos a seguir:
Netegem els espàrrecs treient la part fibrosa i rascant-los una mica. Els passem per aigua i els coiem en una olla amb aigua salada durant 12 minuts. Passat aquest temps els deixem en un escurridor.
Mentrestant preparem els espinacs. Els netegem i escorrem bé i els passem per una paella amb un all, perquè agafin una mica de gust.
Estenem la làmina de pasta de full sobre la superfície de treball i hi fiquem a sobre una capa de pernil, una d'espinacs, una de formatge i al final els espàrrecs.




Preescalfem el forn a 200º. Mentre s'escalfa enrotllem la làmina de pasta de full i segellem les puntes amb una mica d'aigua. Fiquem el rotlle sobre la safata del forn folrada amb paper de forn, amb la part del tancament cap a baix. Pintem el rotlle amb l'ou batut i fornegem durant uns 20 minuts.

Què us sembla? és genial per un primer plat o per un sopar amb amics... o en qualsevol moment!

2 d’octubre del 2013

Muffins de nabius

Després de la corona de pernil i formatge de l'última entrada vaig prometre publicar la recepta dels muffins de nabius. Sense cap mena de dubte aquesta és la millor recepta de muffins que he fet. Queden esponjosos i amb el punt just de dolç i estic desitjant provar-los amb altres toppings, especialment amb perles de xocolata ;-).

Els he fet amb nabius frescos, que després de passar pel forn es desfan i queden fantàstics. Ja sé que sempre dic que proveu a fer el que us proposo... però de veritat, no deixeu de fer-los perquè són espectaculars!






Ingredients (12 unitats):
200 gr de nabius frescos
25 gr de sucre llustre
300 gr de farina
2 culleradetes de llevat químic
150 gr de sucre
1 ou
la ratlladura d'una taronja
1 culleradeta d'extracte de vainilla
250 ml de llet
50 gr de mantega (sense sal) desfeta

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 200º i preparem una safata de muffins ficant-hi les càpsules de paper.
Arrebossem els nabius amb el sucre llustre, d'aquesta manera es distribuiran uniformement i no se n'aniran al fons dels muffins.
En un bol tamisem la farina i el llevat, i hi afegim el sucre, la ratlladura de taronja i els nabius.
En un bol apart batem l'ou amb l'extracte de vainilla, la llet i la mantega. Afegim aquesta mescla als ingredients secs i ho integrem tot amb cura de no trencar els nabius.
Repartim la mescla a les càpsules de paper, empolvorem amb sucre per tal que es formi una crosta i fornegem durant 15-20 minuts amb l'opció ventilador.
Com que cada forn és un món... ja sabeu, punxeu amb una agulla i si surt neta ja estan cuits.
Un cop fora del forn els deixarem refredar dins la safata durant 5 minuts i després els ficarem sobre una reixeta per tal que es refredin del tot.





Què? us he convençut? espero que si i que ben aviat em feu saber que teniu el forn en marxa!!


23 de setembre del 2013

Corona de pernil i formatge

No sabia quina recepta escollir per aquesta entrada entre algunes que tinc pendents de publicar, així que vaig agafar-ne un parell i vaig comentar a facebook quina feia més gràcia. Ha guanyat la salada gairebé per unanimitat, així que tal com vaig prometre, aquí la teniu!

Aquesta recepta vaig veure-la fa molt temps en un vídeo de l'Isasaweis i va ser veure'l i fer-la. Encara que llegint l'explicació us pugui semblar una mica complicat, mireu el vídeo que us deixo al final i veureu que està xupat! A veure què us sembla.




Ingredients:
400 gr de farina
150 ml de llet
3 rovells d'ou
50 gr de mantega
1 sobre de llevadura seca de panaderia (ull! no es la Royal!)
1 cullerada (postre) de sal
llesques de formatge (algun que sigui gustós)
llesques de pernil o pavo (jo he utilitzat pavo brasejat)

Passos a seguir:
Agafem un bol gran i hi fiquem la mantega desfeta, els tres rovells, la llet tèbia, 1 cullerada de sal, la farina i el sobre de llevat. Comencem a remenar amb una cullera de fusta fins que la massa vagi agafant cos i poguem treballar-la amb les mans. L'hem de treballar fins que hagi absorvit tota la farina i no s'empegui a les parets del bol. Un cop llesta la massa, la tapem amb un drap i la deixem llevar durant una hora i mitja.

Passat aquest temps i amb l'ajuda d'un corró, estenem la massa sobre un paper de forn donant-li forma rectangular, la cobrim amb les llesques de formatge i pavo i l'enrotllem per la part més ampla. Un cop fet li donem forma de corona i enganxem les puntes mullant-les amb una mica d'aigua.

Amb un ganivet ben afilat fem uns talls cada 3 centímetres sense arribar al centre , i agafem cada una d'aquestes porcions i la girem com si volguéssim ficar-la plana (en aquest moment és molt interessant mirar el vídeo XD). Deixem llevar una hora i mitja més, la pintem amb ou batut (jo no ho he fet perquè no me'n quedava ni un, la diferència és que no queda brillant) i fiquem al forn preescalfat a 180º entre 20 i 30 minuts, segons el forn. Jo amb 20 minuts ja la tenia ben cuita i sortia una oloreta del forn boníssima!!!




Aquesta corona està boníssima recent feta, tèbia, ja que queda el formatge fos. La textura de la massa és com de pa, però força suau. Algú s'anima a provar-la? Aquí us deixo el vídeo de la recepta original perquè vegueu lo fàcil que és fer-la.




L'han fet...


Sara S.

21 de setembre del 2013

Lasanya de verdures

Avui us proposa aquesta recepta de lasanya vegetal amb la que participo al repte mensual de Memòries d'una cuinera. Una recepta ideal per a portar a la carmanyola i dinar a la feina ;)




Ingredients:
Les verdures que més us agradin, no us fico quantitats perquè ho faig sempre a ull, si us en sobra podeu preparar una truita, barrejar-ho amb pasta... al gust! Jo hi he ficat:
ceba
carabassó
albergínia
pastanagues
pebrot vermell
perbrot verd

vi blanc
oli, sal i pebre
làmines de lasanya (sempre utilitzo les del carrefour d'espinacs perquè no cal ni bullir-les ni hidratar-les en aigua, es monten directament i al forn)
una bola de mozzarela fresca
pa ratllat




Passos a seguir:
Tallem totes les verdures a trossets petits, fiquem oli en una paella i comencem sofregint la ceba, quan comenci a quedar trasparent hi afegim la resta de verdures, les salpebrem, i anem sofregint a foc lent. Quan faci uns deu minuts que està al foc hi tirem un raig de vi blanc i deixem al foc fins que es cogui del tot.
Un cop està la verdura cuita podem començar a muntar la lasanya. Impregnem el fons de la safata amb una miqueta d'oli i cobrim amb làmines de pasta, fiquem a sobre una capa de verdures i continuem amb una altra de pasta, verdures... fins a acabar amb una de pasta.
Jo per alleugerir una mica la lasanya normalment no hi fico beixamel. Us deixo la meva proposta més ràpida i lleugera: tallem una bola de mozzarella fresca ben fineta, cobrim la superfície de la lasanya, empolvoem amb pa ratllat i gratinem al forn durant uns 5 minuts, fins que estigui daurat i cruixent.




Què us sembla? per mi és un dinar de carmanyola de luxe!


Ho han fet...

Anabel




15 de setembre del 2013

Batut de móres

Ja sé que últimament semblo monotemàtica... però és que després dels dos quilos i mig de móres de la primera collita n'he trobat un parell de cops més, fruit de la casualitat i no pas d'anar a buscar-ne. Així que continuo provant coses noves i en aquest cas ha estat un batut de móres que hem recollit aquest vespre mateix mentre passejàvem amb els gossos i que ens begut ara mateix!

Està fet sobre la marxa, partint d'una recepta que he trobat a internet però com que ens ha semblat massa líquid hi hem fet unes modificacions. Us explico la nostra versió:




Ingredients (3-4 batuts):
200 gr de móres
350 ml de llet semidesnatada
2 iogurts naturals desnatats
65 gr de gel picat
3 sobres d'stevia

Passos a seguir:
Netegeu les móres i poseu-les al bol de la batedora, afegiu-hi la resta d'ingredients i bateu fins aconseguir la textura de batut.
Com que hi hem ficat gel no fa falta ficar a la nevera, així que directament al vas, copa, bol... i a degustar-lo! Nosaltres no l'hem colat, però si us molesten les boletes de la fruita podeu passar-ho per un colador.




Una beguda molt refrescant i sana, que manté totes les qualitats de les móres.

12 de setembre del 2013

Pastís de poma i móres

Ja us vaig comentar en una altra entrada que havia recollit bastantes móres i que aniria fent diverses receptes amb elles. De moment he fet melmelada i aquest pastís súper fàcil que us explico avui.

S'assembla molt al pastís de poma express que va tenir tant èxit quan vam publicar-lo, tot i que la idea no ha sortit pas del mateix lloc.




Som-hi amb la recepta!

Ingredients:
1 làmina de pasta de full rectangular
3 pomes mitjanes o 2 de grans
125 gr de móres
la ratlladura d'una llimona
50 gr de sucre + una mica més per empolvorar
1 ou batut

Passos a seguir:
Obrim la làmina de pasta de full i la dobleguem sobre sí mateixa pel costat més llarg. La tornem a desdoblegar i així ens queda la meitat marcada.
En una de les meitats coloquem les pomes tallades a trossos, la ratlladura de llimona i les móres, i ho empolvorem amb el sucre.




A l'altra meitat de la massa fem uns talls i tot seguit tanquem cobrint una meitat amb l'altra i precintem les vores amb els dits o amb una forquilla.
Pintem la superfície amb ou batut, empolvorem amb una mica més de sucre i ho fiquem al forn precalentat a 180º durant uns 15-20 minuts.

Ja veieu que és molt similar al pastís de poma express però sens dubte les móres li dónen un contrast de sabor que val la pena provar!! Ja m'explicareu!!

L'original l'he vist a: Lewis, Sara. 200 recetas para postres. Barcelona: Blume, 2010. Li estic treient força suc al llibre, oi??

9 de setembre del 2013

Carabassons lluna farcits

D'un temps cap aquí he vist força vegades a altres blogs de cuina receptes amb carabassons lluna, que per mi eren desconeguts. I clar, quan vaig veure'ls al súper no m'ho faig pensar dos cops i vaig comprar-ne, són tan versàtils com els normals però com més m'agraden són farcits, ja que a part de bons queden molt ben presentats.




Ingredients:
4 carabassons lluna
300 gr de llonganissa (o carn picada)
1 ceba
1/2 pebrot vermell
1 pebrot verd italià
mozzarella ratllada
oli, sal i pebre

Passos a seguir:
Comencem netejant els carabassons, tallant-ne la part superior i buidant-los amb l'ajuda d'una cullera. Tot seguit els fiquem a bullir durant 12 minuts i un cop passat aquest temps deixem que es refredin mentre cuinem el farciment.
Tallem la ceba ben petita i la sofregim durant uns 5 minuts amb una mica d'oli. Hi afegim els pebrots tallats a daus i la meitat de la polpa que hem extret i quan estigui gairebé cuit hi afegim la llonganissa trossejada o la carn picada. Salpebrem al gust i continuem coient fins que la carn estigui feta.
Farcim els carabassons amb aquesta mescla, hi fiquem mozzarella ratllada a sobre i gratinem uns 5 minuts al forn.





Ja tenim un plat ben complert i nutritiu, ideal també per a portar a la carmanyola si us heu de quedar a dinar a la feina. I com que no es llença res amb la resta de la polpa del carabassó podeu fer una truita, una crema, sofregir-ho amb altres verdures i acompanyar-ho de cuscús, arròs... en fi, moltíssimes opcions!

4 de setembre del 2013

Pastissets de pasta de full amb xocolata blanca i gerds

Aquesta setmana us he ensenyat al facebook la meva primera súper collita de mores, dos quilos i mig en total! N'he fet la meitat en melmelada, n'he deixat unes quantes a la nevera i la resta les tinc congelades. Aniré fent cosetes amb totes les propostes que m'heu donat ;-).

Fa unes setmanes, però, vaig comprar una safata de gerds i em vaig estrenar amb una recepta amb fruits del bosc. A veure què us sembla!




Ingredients (6 persones):
1 làmina de pasta de full
200 ml de nata per muntar
200 gr de xocolata blanca
150 gr de gerds
sucre llustre per empolvorar

Passos a seguir:
Desenrotlleu la làmina de pasta de full sobre el mateix paper que la cobreix i talleu-la en 18 porcions del mateix tamany. No fa falta que els separeu, poseu directament el full sobre la safata del forn i fornegeu a 200º durant uns 15 minuts. Deixeu refredar sobre una reixeta per tal que no s'humitegin i ens quedin ben cruixents.

Per preparar el farcit poseu la nata en un cassó i escalfeu-la fins al punt d'ebullició, moment en què podeu incorporar la xocolata blanca trossejada. Remeneu fins que es desfaci del tot, fiqueu aquesta mescla en un bol i deixeu-la a la nevera durant almenys 1 hora. Passat aquest temps bateu aquesta crema amb unes barilles elèctriques fins que agafi una consistència cremosa.

Fiqueu aquesta crema dins una màniga pastissera i repartiu-la per damunt de la meitat de les porcions de la pasta fullada. Repartiu per sobre els gerds i tapeu amb la resta de la pasta fullada. Empolvoreu amb el sucre llustre i reserveu a la nevera fins al moment de consumir.




El contrast entre la dolçor de la xocolata i l'agredolç dels gerds és una delícia. Ja m'explicareu!!

L'original l'he vist a: Lewis, Sara. 200 recetas para postres. Barcelona: Blume, 2010.

30 d’agost del 2013

Pastís de llima

Vaig fer aquest pastís a principis d'agost per celebrar un parell de sants i un cumpleanys, tot a la vegada! ens va agradar força, amb un intens sabor cítric i força refrescant, ja que és un pastís gelat.
I com a curiositat... ha estat el primer cop a la vida que compro llet condensada ;-).
Anem  per la recepta!

Ingredients (per a 8 persones):

Per la base:
150 gr. de galetes triturades (sense gluten si és per a celíacs)
100 gr. de mantega tova

Pel pastís:
300 ml de nata per montar
3 llimes (el suc i la pell ratllada)
400 gr de llet condensada




Passos a seguir:

Per a la base del pastís barregem les galetes triturades amb la mantega, formem una pasta i la fiquem al fons d'un motlle desmontable prèviament greixat, prement-la una mica amb una cullera o un vas. Guardem el motlle a la nevera.

Per fer la crema de llima muntem la nata en un bol gran, i hi afegim la pell ratllada de les llimes i la llet condensada, barrejant-ho suaument. Després hi afegim gradualment el suc de les llimes i ho aboquem al motlle, sobre la base de galetes.
Ho fiquem al congelador durant almenys 4 hores. Jo vaig tenir-lo pràcticament 24 hores, perquè vaig fer-lo d'un dia per l'altre.

Un cop congelat desmotllem i ho decorem, jo he utilitzat unes rodanxes de llima tallades ben finetes.
Cal treure'l del congelador 30 minuts abans de servir, o deixar-lo 1 hora a la nevera.




L'original l'he vist a: Lewis, Sara. 200 recetas para postres. Barcelona: Blume, 2010.