9 de juny del 2013

L'aniversari secret

Sóc conscient que les entrades destinades als llibres no gaudeixen del mateix èxit que les culinàries, el nombre de visites parla per sí sol o l'absència de comentaris també ;-) però... jo continuo a la meva i com resa el títol del blog aquí hi ha d'haver llibres!!

Així que seré breu, però no puc deixar de recomanar-vos un dels últims llibres que m'he llegit: L'aniversari secret de la Kate Morton.

D'aquesta autora m'he llegit els seus tres llibres anteriors (La casa de Riverton, El Jardín olvidado y Les hores llunyanes), així que quan va sortir aquest ni vaig dubtar a ficar-lo en llista. La veritat és que m'ha sorprès gratament, és el que més m'ha agradat dels quatre, perquè combina una bona història amb una escriptura planera i molt amena, que fa que ni t'adonis del temps que has estat llegint.

Amb salts temporals de la II Guerra Mundial a l'actualitat, la novel·la ens narra la història d'una família resultat dels actes i decisions de la seva matriarca, la Dorothy. Aquesta s'escapà de casa molt jove per viure un idil·li, es traslladà a un Londres colpit per la guerra on sortí endavant gràcies a la seva resolució. Allà va conèixer persones de totes maneres, condicions i classes socials, que influiren en el desenvolupament de la seva vida i història... Un drama familiar que conté intrigues, mentides, riscos, decisions, venjança...

Us deixo unes paraules de María Dueñas (El temps entre costures) opinant sobre aquest llibre:
«Un enigmàtic drama familiar en el qual s’exploren els secrets de joventut d’una mare, que ressorgeixen d’una manera impressionant quan la seva filla és testimoni d’un crim inesperat. Kate Morton, una narradora magistral de prosa immaculada, indaga amb destresa en les incògnites eternes de l’amor, la traïció i la reconciliació».




16 comentaris:

  1. Doncs a mi m'agraden molt les vostres entrades recomenant llibres!!!
    Jo he llegit el Jardí oblidat, i fixeu-vos, aquesta setmana passada vaig tornar a la biblioteca Les hores llunyanes inacabat. No ser, no m'ha enganxat tant com el primer, també llegeixo menys, passo temporades que em dedico més a la lectura però amb el bon temps una part del meu temps lliure el dedico a sortir més a caminar i això vol dir que he de restar temps d'altres activitats i la lectura n'és una. De totes maneres si un llibre m'enganxa no el deixo a mitges i Les hores llunyanes ja l'havia renovat dues vegades així que l'he tornat sense acabar-lo! Ara estic llegint l'últim de María Dueñas, Misión olvido, i aquest no tinc la pressió de tornar-lo a la biblio, és meu, o sigui que l'aniré llegint a ritme de primavera, a poc a poc, jeje! De moment m'agrada, de fer la manera com escriu la María és extraordinària, encara que amb la Kate Morton en vaig tenir la mateixa sensació, però... A la mateixa època que vaig llegir El jardí oblidat i El temps entre costures també vaig llegir Al país del núbol blanc, i veus, amb aquesta tot i la totxana el vaig acabar relativament ràpid, em va agradar bastant, però crec que la història podia haver donar més de si, i llavors no vaig tenir ganes de continuar els dos següents de la trilogia.
    Bé, gràcies per la recomenació i ho tindré en compte, si és el que t'ha agradat més deu ser bo. De totes maneres aquesta sra. escriu els llibres com xurros!!!!
    Bona setmana, bonica!

    ResponElimina
  2. Gràcies Gemma pel teu súper comentari! que t'agradi o no un llibre, com bé dius, depen de força factors: el que hagis llegit abans del mateix autor, si t'ha agradat molt o no l'últim llibre llegit, el teu estat anímic, el temps... algun cop m'he llegit el mateix llibre dues vegades i el resultat que n'he obtingut ha estat totalment dispar! però vaja, a mi si un llibre no m'enganxa faig com tu, el retorno i llestos. Els de María Dueñas m'han agradat molt els dos, cadascun en el seu estil.
    Doncs si t'animes a llegir L'aniversari secret ja em diràs què t'ha semblat, però ja se sap allò que es diu "que per gustos colors"! Un petonàs!

    ResponElimina
  3. Doncs a mí m'encanta que als blogs hi hagi alguna cosa més que les receptes, és la marca de cada casa I els fa especials. Gràcies per la recomanació, la tindré en compte per les meves tardes d'estiu de lectura sota els pins.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Chus per les teves paraules!!! per mi és més fàcil penjar receptes que recomanar llibres, encara que pugui semblar que no! però no vull deixar de fer-ho ;-). I evidentment, espero els vostres feedbacks, que no tenen perquè ser coincidents! Un petó!

      Elimina
  4. No deixeu de fer entrades de llibres! Teniu lectors!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristina!!! Doncs seguirem amb les recomanacions lectores, i més de cara a l'estiu que sembla que podem dedicar-hi més temps! Un petó!

      Elimina
  5. Doncs a mi m'agrada que ens recomaneu llibre també, aquesta sembla molt interessant. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser! no deixarem de recomanar doncs! Si t'animes a llegir-lo ja em diràs, perquè ja se sap que això dels gustos és molt personal ;-) Un petó!

      Elimina
  6. Ostres noies, m'estranyava molt no rebre cap correu avisant que havieu publicat entrades al bloc, i resulta que no estava suscrit!

    Ja podia estar esperant, ja...

    A mi m'encanta que recomaneu llibres, soc un devora llibres, així que mai està de més saber una mica què et pots trobar en un de nou.

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi algun cop també m'ha passat que m'he despistat i no he rebut res, tantes coses al cap... doncs si ets un devora llibres també acceptem propostes i recomanacions, eh!!?? Un petó i gràcies per seguir-nos!

      Elimina
  7. Esta bien variar un poco, me apunto el libro.

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  8. Me encanta que habléis de libros también!! Es el tipo de cosas que da personalidad a un blog :)
    No he leído este libro, pero sí Las horas distantes y El jardín olvidado y ambos me encantaron, así que cuando tenga algo de tiempo para una novela puede ser que caiga! Me gusta la narrativa de Kate Morton, así como sus historias.
    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si estos dos te han gustado, casi seguro que El cumpleaños secreto te encantará, y además se lee rapidísimo! así que a ver si encuentras un poco de tiempo y me cuentas. Un beso!

      Elimina
  9. Doncs a mi m'encanta que recomaneu llibres!! Penso que son molt interessants els blocs de gastronomia que afegeixen continguts culturals: lectura, música, cinema. I repte que us heu proposat de fer les receptes d'un llibre em sembla interessantíssim! Jo he seguit la vostra recomanació per regalar-li aquest llibre a la meva mare. En definitiva, em xifla el vostre bloc!!! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari, Carme! no deixarem de fer entrades sobre llibres doncs! i espero que aquest li agradi a la teva mare ;-) Un petó!

      Elimina