22 de juliol del 2013

Lectures 2x1: L'illa de les mil fonts i Sushi per a principiants

La primera quinzena de juliol vaig fer vacances i a part de descansar, fer neteja per casa i anar uns dies a la platja vaig aprofitar força per a llegir, que m'encanta!

L'any passat, a mesura que van anar sortint a la venda, vaig anar llegint-me la Trilogia maoris de Sarah Lark, i els dos primers em van agradar força encara que el tercer ja em va semblar que sobrava... tot i així vaig animar-me amb el seu nom llibre L'illa de les mil fonts i la veritat és que em va semblar una còpia del seu primer llibre, La cançó dels maoris.
En ambdues lectures tenim una protagonista britànica i jove, que deixa enrera el seu país per casar-se amb grans propietaris, en un cas d'ovelles i en l'altre de plantacions de canya de sucre. Tota la història em va semblar repetitiva, una protagonista en un primer moment ingènua que acaba fent-se valer en aquesta nova societat en la qual viu, on li passa de tot i més (potser fins i tot massa!) fins a arribar al final de la història... que no us desvetllaré per si algú vol llegir-la. En fi, sembla que ha quedat força clar que no és una recomanació, oi? però vaja, que per gustos colors!

Just acabat aquest llibre marxava cap a la platja i sempre ho relaciono amb lectura lleugera d'estiu, així que vaig endur-me una de les novel·les més famoses de la Marian Keyes: Sushi per a principiants. Només havia llegit un llibre d'aquesta autora (a part del dels pastissos que m'he mirat i remirat mil vegades!!) i no m'havia agradat gaire, però aquest la veritat és que em va enganxar força i em va divertir.

La protagonista és la Lisa, que treballa en una prestigiosa revista de moda a Londres i que té com a objectiu ascendir i anar-se'n a treballar a Nova York. La sorpresa arriba quan li ofereixen una feina que no pot rebutjar, ser la directora d'una nova revista femenina de moda... però a Dublín. Per ella això equival a un desterrament... s'enfada, es deprimeix, però no és una perdedora, així que es fica mans a l'obra i es trasllada al seu nou destí. Es trobarà amb un cap força atractiu, una ajudanta efectiva però un xic desequilibrada i tot un seguit de personatges que emmarquen una història divertida, enginyosa, descarada i sorprenent que no tracta de res més que de la cerca de la felicitat.

N'heu llegit algun? Em recomaneu alguna lectura d'estiu que us hagi agradat?

14 comentaris:

  1. El de Sushi per Principiants, el vaig llegir ja fa uns anys. És una novel·la que fa passar bones estones i riure una mica. Això de les lectures, és molt personal. Però un llibre que jo recomano és Junts i Prou de l'Anna Gavalda. Encara que el seu cognom pot semblar català l'escriptora és francesa. Un llibre on els personatges es creixen amb les adversitats de la vida i molt lleuger de llegir. A tothom que li he deixat, sempre em diuen si no hi ha una segona part. Petons i bona lectura.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè!! Els de "Junts i prou" ja l'he llegit i em va agradar força, i aprofitem que estem de recomanacions, de la mateix autora em va encantar "El consol". L'has llegit?

      Elimina
    2. Sí, el Consol el vaig llegir i també L'estimava. Tot i que em varen agradar, no em van deixar tant bon gust de boca com la primera. Un altre que he rellegit vàries vegades, el "El secreto de sus ojos" de l'Eduardo Sacheri. La trama passa a l'Argentina. El protagonista un pro secretari d'un jutjat d'instrucció, ja t'enganxa només començar la novel·la.

      Elimina
    3. Tampoc he llegit aquest llibre del Sacheri, però he vist la peli, protagonitzada pel Ricardo Darín i és totalment recomanable!!

      Elimina
  2. Hola! Jo em vaig llegir el de sushi per a principiants fa anys, i ni me'n recordava de que anava! jejej Aquest estiu m'he començat a llegir mil soles espléndidos, de Khaled Hosseini, feia temps que el tenia esperant ja que he llegit comentaris molt positius. A veure que tal! jejej M'encanta que doneu recomanacions de llibres. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ohhh de Khaled Hosseini vaig llegir-me "Cometas en el cielo" i em va encantar, vaig fer-lo en un grup de lectura i tots vam coincidir positivament sobre aquesta novel·la. El de "Mil soles espléndidos" el tinc pendent també, però em falta temps!

      Elimina
  3. Ja t'ho vaig comentar la Sarah Lark la tinc desterrada, em va agradar el primer però el suficient com per repetir. El del sushi pinta bé, però el que m'apunto també és el que recomana la Mercé, Junts i prou.
    Gràcies bonica!!! Jo estic apunt de començar les meves vacances d'estiu, el dia 1, i en tinc unes ganes!!!! a veure si llegeixo una mica, que últimament tinc el llibre abandonat sobre la tauleta, més que res perquè em venen de gust altres coses, com per exemple escriure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs molt bones vacances, descansa molt i si et ve de gust, llegeix una mica i com no, continua escrivint! ;)

      Elimina
    2. Et deu passar com a mi, que últimament sol llegeixo llibres de receptes, ja, ja, ja.

      Elimina
    3. Si, Mercé, llibres de receptes i molts de blogs!!! Gràcies boniques!!!

      Elimina
  4. M'apunto el de Sushi per a principiants, que ja el tenia a la llista de pendents.
    Pel que fa als de la Sarah Lark, no sé perquè però és d'aquells autors que no m'acaben de cridar l'atenció, i si a sobre la lectura no et va convèncer... ja està tot dit.
    No sé si sou de ciència-ficció, però jo estic enamorat literalment de la saga de Ender, i de la seva paralela saga de les ombres, així que aquí va la meva recomenació. Fins i tot si no us agrada la ciència-ficció poden ser uns llibres interessants. Tot i ser una saga, llegint el primer de cadascuna per si sols ja són molt bones lectures independents.

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Víctor! la Montse és més de ciència-ficció que jo, ella ja m'ha recomanat un parell de vegades el de la sada de Ender... així que potser si que l'hauria de llegir, buscaré un foradet per fer-ho ;)

      Elimina
  5. Jo vaig llegar fa anys Sushi per a principiants de Marian Keyes, i recordó que em va agradar molt. Des de llavors vaig començar a llegar més llibres d'aquesta escriptora irlandesa. Un que us recomanaria per a l'estiu, ja que es llegeix bé entre hamaca, guingueta i platja és 'Un tipo encantador' de M.Keyes també. Jo tinc preparat per quan comenci les vacances 'La Helen no pot dormir', me'l van regalar per Sant Jordi però per una cosa o altra l'he hagut de deixar per les vacances.
    M'agrada molt aquest blog, cuina i llibres: dues grans passions! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda Núria!! M'agrada que t'agradi el blog, he donat una ullada al teu i allí em quedo, encara que no sé com seguir-te!! no acostumo a entrar gaire al netvibes... serà qüestió de tornar a fer-ho ;)

      Elimina