17 de novembre del 2013

Flam de xocolata

La proposta d'aquest mes de Memòries d'una cuinera és el flam, i m'encanta! encara no n'he trobat un que no m'agradi: d'ou, de coco, de vainilla, de cafè, de xocolata... I aquest últim és que el que he fet per aquesta trobada bloguera mensual.


Té un sabor suau i una base de xocolata més espessa que està boníssima!

Ingredients (8 persones):
caramel líquid
3 ous
1 pot de llet condensada de 390 gr
250 ml de llet (jo l'he ficada semidesnatada)
100 gr de xocolata negra fondant



 
Passos a seguir:
Trossejar la xocolata i fondre-la al bany maria o al microones (ull a no cremar-la!). Barregem els ous amb la llet condensada i ho batem bé fins a integrar-ho. Hi afegim la llet i la xocolata desfeta i ho removem de nou.
Fiquem caramel líquid al fons d'un motlle grans o de motlles individuals, i repartir per sobre la mescla anterior.
Ficar el motlle/-s al forn preescalfat a 170º durant 40 minuts. Deixar refredar i reservar a la nevera fins a l'hora de consumir-lo.




Boníssim!! i mireu la textura, genial!!

L'han fet...




29 comentaris:

  1. mmm...ha de ser de vici total!
    Jo faig un flam de xocolata una mica diferent, sense llet condensada,. El proper dia provaré la teva versió ;)

    ResponElimina
  2. Jo també anava a participar, però encara estic amb altres receptes. M'encanta les idees de memòries d'una cuinera, es una motivació genial! Mira que el color del flam no sembla de xocolata eh, pero amb la pinta aquesta 'quebradissa' donen unes ganes de fer-li un mos!!
    Petonets;)

    ResponElimina
  3. A mi també m'agraden molt els flams.
    Aquestes fotos ho dieuen tot, quin bon aspecte! donen ganes de ficar la cullera a la pantalla. A veure si un dia d'aquests provo la teva recepta.
    Salutacions.

    ResponElimina
  4. Un postre genial, amb aquesta textura de flam... Deu ser boníssim.

    ResponElimina
  5. Ui...amb llet condensada...això m'ho apunto....ha de ser deliciós! Petons Eva!

    ResponElimina
  6. m'agraden molt els flams i amb llet consensada ha de ser bonissim

    ResponElimina
  7. Té una pinta deliciosa. Deu ser boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  8. I tant que estàn tots bons, he acabat de sopar, hem menjaría una mica.
    Petons.

    ResponElimina
  9. i aquest amb xocolata!!!! no se quin triaria dels dos. :) moltes gràcies per les dues receptes. petonets

    ResponElimina
  10. A mi em passa com a tu. Els flans m'encanten!
    Aquest de xocolata m'està dient menja'm!!!!!
    petons

    ResponElimina
  11. alaaaa, menuda pintaza eva! esto no se hace, que acabo de desayunar y fijate que me tomaba un buen trozo sin dudarlo, jaja
    te quedo espectaculr, un besote

    ResponElimina
  12. Té molt bona pinta i la textura em sembla genial, amb el toc de xocolata, segur que a casa no duraria gens ni mica!!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  13. El teu flam fa salivera, Eva. Quina delícia!!

    ResponElimina
  14. Mare meua, quin flam! Aquesta base de xocolata és tota una temptació! I amb llet condensada encara més bo. Deliciós. Petons.

    ResponElimina
  15. m'encanten tots els flams, i amb puntet que li has donat tu! que bo! petons

    ResponElimina
  16. a mi també m'agrada de totes maneres!! però de xocolata no l'he provat mai, m'apunto la recepta! petons

    ResponElimina
  17. M'encanta aquest flam!! M'agraden molt els flams amb llet condensada. I aquesta combinació amb xocolata és deliciosa! Petonets!

    ResponElimina
  18. caram noia! fa goig, però pensava que quedaria més marronós al portar xocolata...

    ResponElimina
  19. Quina pinta fa, em reserves un trosset que el vinc a buscar en una estona!?

    Petons!

    ResponElimina
  20. Mmm quina bona pinta que fa! Amb la xocolata m'has conquerit jeje
    Petonets

    ResponElimina
  21. M'ho poses molt difícil, no sabria quin dels dos triar: m'encanten els melindros i la xocolata!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  22. Mi querida amiga, este flan es perfecto, tanto de vista como de sabor, tiene que estar delicioso, Me ha encantado. Un abrazo cielo

    ResponElimina
  23. Mira que no soy gran fan de los flanes y sin embargo a ese no te cuento como le entraba hehehe. Tiene una pinta espectacular!! Un besazo

    ResponElimina
  24. Quina pintassaaa! Amb la llet condensada i la xocolata, brutal! petons

    ResponElimina
  25. Uooo el de xocolata no l'he provat mai, me l'apunto! Que bo que deu estar!
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Tiene una pinta estupenda todo lo que lleve chocololate esta buenisimo y si es un flan mas.
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  27. Tu i jo hem coincidit amb el flam amb xocolata. Una delícia per al paladar. Ens sabem cuidar eh!
    Nani

    ResponElimina
  28. Ep, quan us vagi bé elimineu la comprovació del robot, de vegades costa de veure les lletres i ho he de repetir.
    Moltes gràcies!
    (Jo no vaig saber que també ho tenia fins que m'ho van dir)

    ResponElimina
  29. Uhmm flam de xocolata!!Una perdició per mi!!
    Una curiositat, em pensava que el flam de xocolata era de color marró fosc o color com la xocolata....
    Petons!!

    ResponElimina