10 de maig del 2014

Spitzbuben {Suïssa}

Fa cosa d'un mes vaig conèixer el blog Tothom a la cuina, justament quan posava en marxa un repte anomenat Reposteras por Europa, i clar... m'hi vaig apuntar ;).

La idea és que cada mes es fa un sorteig entre els participants i la persona que surt ha d'escollir una destinació europea que serà la proposta d'aquell mes. La primera destinació ha estat Suïssa, i com no, he anat directament a ficar el nas al fantàstic blog d'una catalana afincada en aquest país europeu, la Dolors de Hi ha bruixes a la cuina.

L'elecció va ser difícil, i tot i que estem al maig i comença a fer calor em vaig acabar decantant per les spitzbuben, unes galetes típiques de les festes nadalenques... i és que fan una pinta irresistible!


 

Algun que altre problema he tingut amb la massa, que és molt tova, però al final me n'he sortit!!




Ingredients (30 galetes):
125 gr de mantega
60 gr de sucre llustre + una mica més per decorar
2 culleradetes de sucre avainillat
1 polsim de sal
1 clara d'ou
175 gr de farina tamisada
4 cullerades de melmelada de maduixa o altra
4 cullerades de melmelada de préssec o altra

Passos a seguir:
Posem la mantega en un bol i batem fins que es torni tova. Hi afegim el sucre llustre, l'avainillat i la sal i continuem batent fins aconseguir que la massa blanquegi.
Batem una mica la clara en un bol separat i l'afegim batent a velocitat més baixa. Finalment afegim la farina tamisada i la integrem remenant amb cura.
Tapem el bol i el deixem a la nevera durant almenys una hora per tal que la massa s'endureixi.

*Jo l'he deixat 2 hores i tot i així en un moment s'ha tornat a ficar tova, així que l'he ficat entre dos papers de forn i l'he aplanat amb el corró fins a obtenir un gruix d'uns 2 mm.

Tallarem les galetes amb un tallador rodó, i a la meitat d'aquestes caldrà que els fem també un altre dibuix al centre, jo he utilitzat una broqueta per la part ampla.
Anem ficant les galetes sobre la safata folrada i tornem a refredar a la nevera durant uns 20 minuts. Uns minuts abans de treure-les preescalfem el forn a 200º amb calor a dalt i baix.
Fornegem durant uns 6-8 minuts fins que comencin a daurar-se els costats. Un cop cuites, les deixem refredat del tot sobre una reixeta.

Mentrestant preparem la melmelada, la que més us agradi o podeu fer-ne de dos sabors. Només cal escalfar-la una mica en un cassó per tal que s'homogeneitzi, i en ficarem una mica a sobre de la meitat de les galetes que fan de base. Tapem amb les parts de sobre pressionant lleugerament. Les decorem amb sucre llustre per sobre i a gaudir-ne!!




Us he de confessar que és la massa més difícil amb la que he treballat, així que aneu amb paciència i refredeu-la els cops que us faci falta per poder tallar-la bé, perquè el resultat val la pena. No és que estiguin bones... és que estan espectaculars!!

23 comentaris:

  1. Evaaaaa, mándame unas cuantas que tengo el café delanteeeeee!!!! :D

    ResponElimina
  2. Eva, aquesta mena de masses de vegades es resisteixen, oi? A mi també m'ha passat més d'una vegada, que la massa m'ha quedat molt tova... Però la veritat és que a les fotos els teus Spitzbuben es veuen ben macos! Fan venir ganes de clavar-hi dentegada!

    ResponElimina
  3. T'han quedat de conya nena!!!! Jajaja que valenta!!! Tu perquè et penses que es fan per Nadal? ;D Però l'esforç val la pena: són bonissímes!!! Molt bona proposta!
    Petons guapa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Dolors! venint de tu això és un súper "piropo"!! un petonàs!!

      Elimina
  4. Ohhh com m'agraden aquestas pastetas, amb mermelada de presec u obercoc son delicioses.
    T'han quedat fantásticas!!!
    Bon diumenge EVA :))))

    ResponElimina
  5. M'encanta aquest repte, gràcies per compartir-lo! A veure si m'hi apunto algun mes :)
    Les teves galetes t'han quedat perfectes, precioses i segur que boníssimes!

    ResponElimina
  6. Quines galetes més bones!! Jo tinc pendent participar... i menos mal que m'ho has recordat!
    petons

    ResponElimina
  7. Vaja galletetes mes bones. Això a d´esser un bocati di cardenali... Vaja cosa bona. M´encanten aquestes que duen confitura. Mmmmm que bones. I ara amb el café amb llet m´en menjaria un parell. Bon diumenge!!! Bs

    ResponElimina
  8. Que bones! M'encanten per acompanyar un cafè o un té !
    Bona idea aquest repte... l'aniré seguint
    Un petó

    ResponElimina
  9. Bona tarda Eva !!! m'alegro de la teva participació. Suïssa és molt famosa també per la gran varietat de galetes que té, i aquestes pel que vaig llegir són molt populars. Un gran encert.

    ResponElimina
  10. Eva, tu i la Dolors sou dues rebosteres en majúscules...! I aquest nou repte del que ambdues heu parlat, em sembla genial! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica, tu si que ets una súper rebostera!! i amb molta imaginació, ja saps que m'encanta tot el que surt de la teva cuina ;). Un petonàs!!

      Elimina
  11. Qué bones son aquestes galetes, t'has sortit molt bé amb la masa, questió de paciència.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Noia, ets una artista ! Tan quedat genials!

    ResponElimina
  13. Quin repte més xulo! a veure si algún més em puc apuntar... Les teves galetes t'han quedat moníssimes, són ben maques i segur que estan ben bones! He posat un enllac al meu blog del teu per no perdre'm cap de les teves receptes, m'encanten!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  14. Doncs vinc ara mateix de veure la proposta de la Dolors Hi ha bruixes a la cuina, i m'encanta aquest repte!
    Aquestes galetes es veuen molt bones Eva!

    Petons!

    ResponElimina
  15. Hola compi de galleta que te voy ha decir...me encantan!!
    Un abrazo

    ResponElimina
  16. Eva no se nota ni el mas minimo problema, te han quedado preciosas, y seguro que ricas de verdad. Mil besicos cariño

    ResponElimina
  17. Què bones, Eva, i què bé que t'han quedat! Ara mateix m'apuntava a fer un cafè... Petons.

    ResponElimina
  18. Seguro que los suizos se sentirían muy orgullosos de ver representada su repostería de una forma tan bonita. Te quedaron geniales, y con el sabor a mantequilla tienen que estar deliciosas.

    Un besín.

    ResponElimina
  19. Unes galetes exquisides i entranyables!! Petonets!

    ResponElimina