14 de novembre del 2014

Trilogia "The Century" {novel·les}

Ja fa unes setmanes que vaig acabar el tercer llibre de la trilogia The Century de Ken Follett, i no puc més que recomanar-vos la seva lectura. Aquestes tres novel·les estan ambientades al segle passat, i cadascuna d'elles narra els aconteixements històrics d'un moment concret a través de vàries famílies de diferents nacionalitats.

El primer títol és La caiguda dels gegants, que ambientada a principis del segle XX centra la seva narració en la I Guerra Mundial, la Revolució Russa i la lluita pel sufragi universal al Regne Unit. L'acció transcorre concretament entre el 1911 i el 1924 i es barregen personatges històrics amb altres de ficció.

La segona part és titula L'hivern del món i narra la història dels mateixos personatges entre els anys 1933 i 1949, agafant com a teló de fons la II Guerra Mundial i tot el que va comportar a països com Estats Units, Anglaterra, França, Alemanya i Rússia, les pàtries de les famílies protagonistes.

La tercera part, publicada el passat 16 de setembre, tanca aquesta trilogia. El títol és El llindar de l'eternitat i és la part més contemporània de la sèrie, ja que engloba dels dels anys 60 fins a l'actualitat. Repassa i narra els esdeveniments polítics i socials d'aquest anys a través de les 5 mateixes famílies que han aparegut als altres volums: el segregacionisme racial i els moviments pels drets civils als Estats Units,  la construcció del mur de Berlin a Alemanya, la Guerra Freda entre la Unió Soviètica i els Estats Units, la crisi dels míssils a Cuba, etc.

M'imagino que molts de vosaltres haureu llegit alguna cosa de Ken Follett, Els Pilars de la terra, potser? Si és que si espero que us quedéssiu amb ganes de llegir més novel·les escrites per la mateixa mà, i si és que no... doncs espero que us animeu i en llegiu alguna cosa. Aquesta trilogia té en total més de 3000 pàgines, però la veritat és que n'he gaudit moltíssim.

He llegit que els drets de la trilogia els ha comprat Sony per fer-ne una adaptació com a minisèrie televisiva, a veure si hi ha sort i el projecte veu la llum!

7 comentaris:

  1. Eva, jo vaig aconseguir la tercera part un dia abans de sortir a la venda...i no vaig poder parar de llegir-lo fins passar la darrera pàgina...A mi aquesta trilogia m'ha encantat, i, a més, m'ha servit per entendre una mica més alguns episodis de la història mundial recent! Petons!

    ResponElimina
  2. Els pilars de la terra em va agradar molt i estava esperant que estiguin les 3 parts de la nova trilogia per comen´çar a llegir-la sencera i de cop... però amb les obres vaig atrasar! I sé que quan començaré a llegir no em podré parar!!!
    bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  3. Tindré en compte aquesta recomanació, però primer tinc que acabar "Els pikars de la terra".
    Petons.

    ResponElimina
  4. Estic a mig llibre de "Els pilars de la terra". No és el primer llibre de Ken Follet que llegeixo, us recomano "El tercer gemelo", "Un lugar llamado libertad" i "En la boca del dragón".

    Anirem llegint poc a poc la trilogia.

    Gràcies Eva per les teves recomanacions.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Jo vaig per la meitat de "L'hivern del món" i de moment també m'està agradant però potser menys que el primer. Són 2 novel•les molt recomanables.
    A veure si l'acabo aviat i ataco el 3r!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Aquets llibres m'apasionen. Tot lo que està basat amb fets de història, m'encanten. Prenc bona nota de la teva recomenaciò. Besets

    ResponElimina
  7. Benvolguda EVA, jo ara mateix no hem puc concentrar a llegir llibres tan llargs i ben elaborats, pero sempre s'agraieix saber de que van les histories.
    UNA ABRAÇADA MACA BON DISSABTE :)))

    ResponElimina