8 de març del 2015

Pastís de formatge, xocolata blanca i lavanda

Avui estem de celebració: 8 de març, dia de la dona treballadora! si voleu saber l'origen d'aquesta commemoració us recomano que llegiu aquesta entrada de la Judith del blog Dona havia de ser.

Com que el lila és un color molt identificatiu d'aquest dia he pensat que aquest pastís de formatge, xocolata blanca i lavanda seria ideal.




Aquest pastís també té una altra història, i és que la lavanda utilitzada la vam portar directament de la casa on Jane Austen va viure els seus últims 8 anys. Aquesta casa està a Chawton, Anglaterra, al comtat de Hampshire, i actualment és un museu que pot visitar-se i que a nosaltres ens va agradar molt.

El que més ens va agradar va ser la historic kitchen, un edifici separat on podies preparar saquets de lavanda, podies escriure amb una ploma antiga i fins i tot vestir-te amb vestits d'època!


Historic kitchen


Ingredients (10 racions):

Per la base:
75 gr de mantega
150 gr de galetes de te

Pel farciment:
lavanda seca (o aroma de lavanda)
200 gr de xocolata blanca
200 gr de formatge mascarpone
200 gr de mató (o requesón)
200 gr de formatge d'untar (sencer, no light)
2 ous
50 ml de nata per muntar
colorant alimentari lila

Passos a seguir:
Comencem fent una infusió de lavanda que aromatitzarà el pastís i li donarà un sabor d'allò més bo. Fiquem 3 cullerades de lavanda seca comestible en un cassó amb els 50 ml de nata. Ho escalfem una mica, sense que arribi a bullir, i ho deixem reposar una hora.

Continuem fem la base del pastís. Triturem les galetes i les barregem amb la mantega desfeta. Fiquem aquesta mescla a la base d'un motlle greixat i la pressionem bé amb una cullera o vas fins que quedi fina i ferma. La reservem a la nevera mentre preparem el farciment.

Preescalfem el forn a 150º i ens fiquem a preparar el farciment.
Fonem la xocolata amb molt de compte que no se'ns cremi, la blanca és més sensible així que haurem de vigilar. La deixem refredar uns minuts.
Batem els tres formatges fins que no tinguin grumolls i llavors hi afegim la xocolata i seguim removent. Afegim els ous i la infusió de lavanda prèviament colada i també ho integrem bé. Finalment tenyirem la massa amb el colorant (jo vaig utilitzar-ne un del wilton en format gel). Amb un escuradents afegim colorant a la massa i anem removent fins que aconseguim el color desitjat.

Aboquem la massa al motlle, sobre la base de galetes i ho fiquem al forn durant 30 minuts. Passat aquest temps cobrim el motlle amb paper d'alumini perquè no es dauri massa i fornegem durant 10 minuts més, moment en que apaguem el forn. El pastís el deixem dins una hora més, i després el passem a la nevera millor d'un dia per un altre.

Aquest pastís ens va agradar tant per l'olor com el sabor, delicat i deliciós, i amb aquest color tan vistós aconsegueixes sorprendre a taula ;)


14 comentaris:

  1. Feliç dia de la Dona Treballadora!
    Quin pastis mes original, bonic
    i adient pel dia d'avui.
    Segur que aconsegueixes el repte, últimament no pares de cuinar!
    M'encanta lo que expliques de la Històric Kitchen, quin bon record!

    ResponElimina
  2. Que precios! I que ben trobat tot! Un post molt xulo, petns

    ResponElimina
  3. Un pastís perfecte per celebrar les dones i moltes més coses!!
    Els repetes ens donen objectius però hem de gaudir fent-los així que amb temps però amb ganes, oi?
    Bon diumenge,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Qué bé poder visitar la casa on la Jane Austen va viure els ùltims anys i fer saquets d'herbes.
    Té un color molt bonic el pastís, imagino un gust molt suau i bo.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Molt original! Vaig tastar a Xococake a Barcelona un pastís amb aquest ingredient i tenia un gust especial però molt suau que em va agradar molt! És nota aquest ingredient en el teu pastís? Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna!! si que es nota, si! li dóna un toc ben especial ;)

      Elimina
  6. Que bonito te ha quedado!!!Seguro que está muy bueno.
    Un abrazo!!!
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  7. Ai ai quin perill si el faig! Tés una pinta excel.lent! Jo que em pensava que la lavanda només servia per fer sabo!! ;P
    Ptons
    Anna

    ResponElimina
  8. una maravella!! amb lavanda ha de ser totalment una pasada!! petons ;)

    ResponElimina
  9. Wooww Eva!! Me encantaría probar un cachito de tu tarta... Ayy es que no me puedo imaginar el sabor... Nunca he probado la lavanda!!! Desde luego que es un postre de 10 e ideal para celebrar ese día!! Un beso!!

    ResponElimina
  10. una combinació original i molt bona, a mi l'espígol m'encanta a les postres!

    ResponElimina
  11. Segur que boníssim Eva!! L'espígol és molt més versàtil del que d'entrada semblaria, oi?
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Qué bonita tarta! Es una dulce manera de conmemorar el día de la mujer. Es una pena que hoy todavía haya mujeres, hombres y niños que trabajan en condiciones infrahumanas por unas cuantas monedas, y seguramente nada más les llegue para comer.

    Saludos!

    ResponElimina
  13. Quin pastís més bo!!! I bonic!!! M'encanta la convinació.
    petons

    ResponElimina