17 de març del 2015

Calçots arrebossats

Ja hem fet 3 calçotades aquesta temporada, i de la primera, ja fa unes setmanes, vaig separar uns quants calçots sense coure per fer-los arrebossats. Els vaig trobar ben bons, llàstima que no tingués ni una mica de salsa per acompanyar-los, perquè estic segura que li donaria un toc excel·lent!




Ingredients (2-3 persones):
20 calçots
200 ml de cervesa
farina
sal
oli d'oliva

Passos a seguir:
Netegem els calçots tallant-los les fulles verdes, la punta i la primera capa. Els emboliquem amb paper d'alumini i els coem a la papillota al forn, uns 20 minuts a 200º.




Mentrestant preparem la mescla per l'arrebossat. En un bol fiquem la cervesa freda i la sal i anem afegint farina fins a obtenir una consistència una mica densa, que ens permeti submergir els calçots i que s'impregnin bé.
Un cop tinguem els calçots cuits només cal passar-los per l'arrebossat i fregir-los en una paella amb oli d'oliva. Al treure'ls els deixem un parell de minuts sobre un paper absorvent per a retirar l'excés d'oli i ja els podeu posar a taula.

Recent fets són deliciosos, així que degusteu-los al moment!

En breu, un parell de receptes més amb calçots, han donat de si!!

13 comentaris:

  1. La propera vegada fes o guarda una mica de salsa, estàn més que bons, boníssims!
    Petons.

    ResponElimina
  2. MMMmmm...bons i originals!!!!! Han de ser sorprenents!
    Petons, Eva!
    Olga

    ResponElimina
  3. Me encantan rebozados, quedan riquísimos, yo así no los he probado yo no los cuezo, los rebozo y directos a la sarten, quedan tiernos y buenos, y con la salsita para calcots, quedan buenísimos.
    Besos
    Cocinando con Montse
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  4. Han de quedar boníssims, no els he tastat mai així. I tens raó que amb una mica de salsa encara millor ;)

    ResponElimina
  5. Cada cop es troba més aquest plat. Una opció no tan "bruta" de menjar calçots!

    ResponElimina
  6. Queden molts bons arrebossats. I si en sobren de cuits a la brasa, també queden molt bé amb tempura.
    Petons

    ResponElimina
  7. Ja saps, la propera vegada també s'ha d'amagar una mica de romesco!!! Arrebossats queden molt bons.
    Noia quina enveja, poder gaudir del bon temps i de calçotades...
    Petons!
    Palmira

    ResponElimina
  8. Nunca había visto ni probado esta receta, pero me parece súper curiosa. Tienen que estar muy buenos =)
    Un besote!

    ResponElimina
  9. Que estupendos que se ven.
    Un saludito

    ResponElimina
  10. els vaig estar a punt de tastar una vegada pero no ho vaig fer! que bons han de ser!! una altra manera de menjar calçots! petons

    ResponElimina
  11. Uohhh!! Fa molts anys els vaig tastar a un restaurant, i em van encantar! Són molt bons, i si te'n guardes una mica de salsa, un triomf!

    Petons!!

    ResponElimina
  12. Aquets calçots arregossats han d´estar increíbles. Jo només els he probat una vegada de manera tradicional. Tortas a foc viu i reposats dins teules. Vaig disfrutar de manjar aquella maravella. Bon cap de setmana.. Muak

    ResponElimina
  13. M'encanten les verdures amb arrebossat tipus tempura! Molt deliciosos!! Un petó!

    ResponElimina