23 d’abril del 2015

Bescuit de taronja i xocolata

Tinc pendent de publicar aquesta recepta des de fa mesos, molts mesos... i entre una cosa i una altra no trobava mai el moment. Com haurem pogut veure a casa ens agraden molt els bescuits amb tocs cítrics.

El Joan és més de llimona, sobretot del bescuit de llimona i llavors de rosella, i jo sóc més de taronja. Ja he publicat un cóc de taronja i un bescuit d'orange curd, sumat aquest se'ns està complicant l'elecció a l'hora de fer-ne només un...






Aquest d'avui no deixa de ser un bescuit de iogurt dels de tota la vida, però amb la variant que porta una taronja sencera, la pell i el suc, que li dóna un sabor genial. A més la xocolata que porta combina d'allò més bé.

Ingredients:
1 taronja grossa
3 ous
230 gr de sucre
100 gr d'oli de girasol
1 iogurt natural
250 gr de farina
2 cullerades petites de llevat químic
1 polsim de sal
50 gr de perles de xocolata

Preparació:
Rentem bé la taronja i amb un ratllador fi ratllem la pell. Quan ja la tenim pelada l'espremem per obtenir-ne el suc i reservem les dues coses.
En un bol posem els ous i el sucre i ho batem fins a obtenir una crema fina. Hi afegim el suc de taronja, la ratlladura, l'oli i el iogurt i ho integrem tot. Finalment afegim la farina, el llevat, el polsim de sal i les perles de xocolata i amb una espàtula ho barregem bé.
Fiquem la barreja en un motlle greixat i fornegem a 180º amb calor a dalt i baix durant uns 35 minuts.
Com sempre assegureu-vos que està cuit clavant-hi una agulla, quan surti neta és que ja està.

Nota: podeu substituir les perles de xocolata per una mica de xocolata negra fosa escampada per sobre del bescuit.

I per cert, bona diada de Sant Jordi!! ja m'explicareu quin llibre heu comprat!

Ho han fet...


Mercè E.



10 comentaris:

  1. Taronja i xocolata és una de les meves barrejes preferides... ja tinc feina pel cap de setmana...

    ResponElimina
  2. Jo també opino que la taronja li va de meravella, és una de les meves combinacions preferides :) Té una pinta boníssima. M'agafo un trosset, que encara no he esmorzat jeje.
    Bona diada de Sant Jordi!!

    ResponElimina
  3. Feliç Sant Jordi maques!! Mítica i exelent combinació de gustos en un bon biscuit per començar en un 23 d'abril, amb una rosa y un bon llibre. Quines ganes de fer-li una mossegada! A mi m'encanten com queden i mira que son senzills i ràpids de fer!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. Un llibre de bolets hem comprat pel senyor de casa i veurem si recorda portar roses :o)
    Aquest bescuit el tinc pendent des de fa molt de temps però encara no l'he preparat. això no pot ser !!!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Es una bona combinació, la taronja amb la xocolata, encara que a mi m'agrada més amb la pell de la llimona, però s'ha de variar una mica, oi? Té molt bona pinta, aixó es segur.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Jo el faig parescut però sense iogurt. Aquest teu te una pinta deliciosa! I la taronja smb el xocolate empasten perfectament. Feliç Sant Jodi!

    ResponElimina
  7. La combinació dolça que més m'agrada! I en versió bescuit, súper fàcil de fer! Són d'aquelles receptes per tenir sempre a ma! Moltes gràcies per compartir-les! Un petó!

    ResponElimina

  8. Eva; La taronja si troba en totes les seves prestacions; sencera, suc i ratllada acompanyada amb la xocolata per sobre, està l'èxit assegurat.
    Que vagi de gust Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  9. Eva a mi me pasa igual!! En casa nos encantan los bizcochos... el tuyo tiene que estar buenisimo con la naranja entera!! Un beso

    ResponElimina
  10. A veure si el faig abans que s'acabi la temporada de les taronges..... quina bona combinació!
    Una abraçada!

    ResponElimina