17 d’agost del 2015

Coca de cireres

Vaig fer aquesta coca.... fa molt! quan les cireres estaven en plena temporada, i se m'ha quedat allà oblidada sense publicar. Per no esperar-me l'any vinent i perquè estava boníssima i sempre podem canviar el topping (ametlla trossejada, pinyons, crema pastissera, poma...) us la publico avui.




La recepta l'he tret del blog A mossegades, us recomano que hi doneu un cop d'ull perquè té un munt de receptes molt bones i variades i amb unes explicacions molt clares i fàcils de seguir. Com aquesta coca deliciosa!

Som-hi!

Ingredients (1 coca gran):
150 cl de llet
80 gr de sucre
50 gr de mantega
3 ous
25 gr de llevat fresc
500 gr de farina
ratlladura de llimona
sal
cireres madures
sucre

Passos a seguir:
Desfem el llevat amb la llet tèbia. Ho fiquem en un bol i hi afegim la farina, el sucre, la mantega al punt de pomada, la sal i el sous. ho pastem amb les varetes arrissades del batedor elèctric (o a mà si no en teniu) fins aconseguir una massa amb consistència. Quan costi de treballar-la amb les varetes la traiem del bol i ho pastem una mica més de forma manual. Fem una bola i la fiquem dins del bol, tapada amb un drap net, fins que dobli el seu volum.

Passat aquest temps estirem la massa donant-li forma de coca. Jo vaig fer-ho sobre un paper de forn del tamany de la safata i ajudant-me del corró. La pintem amb un rovell d'ou batut, hi escampem les cireres per sobre i la deiexm reposar una hora.

Preescalfem el forn a 160º, empolsem la coca amb força sucre i quan el forn estigui calent la coem durant uns 20 minuts. La deixem refredar sobre una safata i a gaudir-ne! queda una coca de brioche molt esponjosa i suau!

Això si, ull amb els pinyols al menjar-la!

2 comentaris:

  1. T'ha quedat preciosa!!! I devia ser boníssima, oi?
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Uau Eva!! Que callat t'ho portaves jejeje. T'ha quedat molt maca, i sembla esponjosa...tot i que s'hauria de tastar per verificar-ho jejeje
    petons guapa!
    Anna

    ResponElimina