20 de desembre del 2015

Coca de trempó

Com veieu aquest any no estic massa inspirada amb les receptes nadalenques, però si que vaig fent de les meves a la cuina. Una de les últimes coques que he fornejat ha estat aquesta de trempó, típica de Mallorca.





La meva versió és una mica lliure ja que he utilitzat la base que acostumo a fer per les coques/pizzes i el farciment adaptat una mica al que tenia a la nevera, però està totalment inspirada en la recepta de la Maribel, mallorquina autora de les magnífiques receptes del blog Miel y limón.

Ingredients:
base de la coca (la meitat de la recepta)
100 gr de pebrot verd
200 gr de tomàquets
500 gr de ceba
40 ml d'oli
3 cullerades petites de pimentó vermell de la Vera
sal i pebre

Passos a seguir:
Preparem la base de la coca seguint les instruccions de la recepta.
Per a preparar el farciment netegem bé totes les verdures i les tallem en trossos petits i regulars. Les fiquem en un bol i les amanim amb l'oli, sal, pebre i pimentó. Reservem.
Estirem la massa fins a deixar-la ben fina i de la superfície d ela safata de forn, on la ficarem sobre un paper de forn.
Escorrem una mica les verdures i les repartim per sobre de la base. Preescalfem el forn a 200º (calor dalt i baix) i coem la coca durant uns 40 minuts. En aquest moment fiquem en marxa la opció de ventilador i la deixem uns 5 minuts més fins que agafi color daurat.

La servim calenta, tèbia o freda, us encantarà de totes maneres!

16 comentaris:

  1. A mi em xifla aquesta coca...jo tampoc estic inspirada, però alguna cosa farem.

    ResponElimina
  2. A mi ja em venen de gust receptes que no siguin les típiques nadalenques: senzilles de fer i saboroses, com aquesta coca amb verduretes. Una abraçada ben forta i bones festes!!

    ResponElimina
  3. Aquesta versió teva em sembla genial....l'oloreta sembla que m'arriba...i crec que és una gran recepta com a entrant nadalenc! Petonarros!

    ResponElimina
  4. Mmmmmm.....molt bona, Eva! M'agrada molt la teva versió!
    Petonets i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  5. m'encanten aquest tipus de coca que està ben farcideta de verdura!! jo faig servir més hojaldre que massa de coca o pa, però de les dues maneres m'agrada! petons i molt bones festes

    ResponElimina
  6. M'encanten aquestes coques!! Jo la vaig fer una vegada però la massa em va sortir massa gruixuda, aquesta teva crec que té la massa perfecta!! ;) potser serà el sopar d'avui... ;)

    ResponElimina
  7. Mi coca preferida sin lugar a dudas, es una pasada!! Me despido hasta el año que viene y con todo mi cariño, te deseo lo mejor para esta Navidad y lo mejor para el año que entra para ti y los tuyos.
    Un beso, nos vemos el año próximo.

    ResponElimina
  8. Una coca muy buena y con la masa así de fina es genial.
    Bones Festes
    petons

    ResponElimina
  9. Quina bona pinta que fa! ja està bé no veure només receptes de Nadal als blocs de cuina! Em quedo per aquí! una abraçada

    ResponElimina
  10. Boníssima. També trobaràs una altra recepta al blog tapa't de tapes! he he he. A casa ens agrada fer-ne, sobretot si tenim nens a sopar!! Petons i bones festes!

    ResponElimina
  11. Doncs jo no la coneixia aquesta coca i té molt bona pinta! :) I mira, tampoc cal que tot sigui de Nadal que ja hi arribarem ben empatxats.
    Bones Festes reina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva!! Sóc la Dolors del Bruixes!! jajajaja és que no m'he adonat que el meu senyor marit m'ha canviat el perfil! jajaja.

      Elimina
  12. No importa que tú no estiguis inspirada amb coses de nadal, a mi ja em basta be la de coses que hi ha per la red aquets días (lo mes inclòs). T´estic molt agraida per la menció que fas de mi i del blog. La coca t´ha quedat de luxe i a mi, encara que no sigue una aperitiu tipic d´aquestes festes em ve de gust sempre.
    Esper que passis unes festes fantàsciques i que l´any que entra vengui carregat de coses poner per a tu per als teus. Muaks

    ResponElimina
  13. UN DOLÇ DIA DE NADAL PER A TU I ELS TEUS BONICA!!!
    Y que l'ANY NOU et porti MOLTS LLIBRES!!!
    Petonets >:)))
    Conxita

    ResponElimina
  14. Aquestes coques amb verdures són delicioses, no me'n cansaria mai de menjar-ne. Molt bones festes, Eva! Una abraçada.

    ResponElimina
  15. Nosaltres en diem coca amb xefla!! què bona està!!! petons

    ResponElimina