23 de gener del 2016

Magdalenes doble xocolata

Una de les últimes receptes cuinades amb la meva neboda han estat aquestes magdalenes. Cada cop que ve a casa va directa al prestatge de llibres de cuina i agafa el de la Marian Keyes, així que és ideal per donar una empenta al meu repte.






Aquest cop va triar la recepta titulada "Cupcakes de segunda categoria con pepitas de chocolate" que he rebatejat com a magdalenes doble xocolata, perquè en porten a la massa en forma de cacau en pols i també en perles, i perquè hem omès la cobertura.

Ingredients (12 magdalenes grans o 24 mini magdalenes + 4 magdalenes):
100 gr de farina
1/4 de sobre de llevat químic
20 gr de cacau en pols sense sucre
140 gr de sucre
50 gr de mantega
120 ml de llet
1 ou
1/2 cullerada petita d'extracte de vainilla
100 gr de perles de xocolata

Passos a seguir:
Mesclem (a mà o amb la batedora elèctrica) la farina, el cacau en pols, el sucre i la mantega desfeta fins que agafi una textura arenosa.
En un altre bol batem enèrgicament la llet, l'ou i l'extracte de vainilla, i els afegim a la mescla anterior, mesclant només el necessari per integrar-ho. Afegim les perles de xocolata i les distribuïm uniformement remenant un parell de cops.
Preescalfem el forn a 170º amb calor dalt i baix.
Col·loquem càpsules de paper a la safata de les magdalenes, repartim la mescla a les càpsules i fornegem, 13 minuts les mini magdalenes i 20 minuts les magdalenes.
Comprovem que estan fetes clavant una agulla, si surt neta ja les podeu treure del forn i deixar reposar sobre una reixeta.

Aquestes magdalenes són un èxit assegurat si us agrada la xocolata, queden esponjoses i mengívoles, i és una recepta molt senzilla per a fer-la amb els més petits de casa. A més la versió mini és perfecta per un berenar informal d'aniversari o per una taula dolça!


14 comentaris:

  1. Uff quina pintaaa!!! Avui una per berenar m'aniria de perles!! A mi això de les cobertures tampoc em convenç...on estigui una bona magdalena!!
    Bona setmana Eva!
    Clara

    ResponElimina
  2. Em sembla que de 2ª categoria no en tenen res. Són de primera divisió!En format petit és tot un perill!.

    ResponElimina
  3. De segona categoria? Ni parlar-ne, aquestes magdalenes són de "categoria superior", fes-me cas! Petons i bona setmana.

    ResponElimina
  4. Ja sap el que es fa la teva neboda!!!
    I jo dic el mateix.. De segona cqtegoria??? Res de res cstwgoria superior, de luxe!!! Qui en tingués un parell per esmorzar ara mateix.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  5. mmmm doncs fan molt bona pinta! No sé perquè en diu de segona categoria!!! una abraçada guapa

    ResponElimina
  6. ideal per als xocoaddictes i per als no tants!! tornaria a esmorzar ara mateix, jo!! petons

    ResponElimina
  7. Doble xocolate, ideal per un dia de pluja i vent, perfecte per preparar el berenar amb la polyanna els dimecres a la tarda. Me la copio, no tinc dubtes que encara ens queden tardes de pluja a parís!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  8. Saps que és la segona recepta que veig avui de magdalenes de xocolata amb xocolata? jajajaja al final ens hi haurem de posar de veritat! Fan una pinta... espectacular Eva!!
    Petons guapa! I llàstima que darrerament estic fins al coll de feina perquè m'estic perdent un munt de receptes teves a que totes estan per llepar-se els dits! :)

    ResponElimina
  9. Aquestes no durarien ni tres minuts a casa nostra. Això es una perdició, jajajjajjaj Ara m én menjaría un parell d´aquestes amb un bon Cola cao. Que passis un abona setmana. Muaks

    ResponElimina
  10. A mi ja saps que, com més xocolata millor!!!! I aquestes magdalenes reuneixen aquest requisit! Petonarros artista des de Girona! Moltes ganes de veure't!!!

    ResponElimina
  11. Eva, aquestes són de les meves!!! doble xocolata, doble bones!! petons

    ResponElimina
  12. No entenc perquè són de segona categoria....jo les trobo de luxe!
    La teva neboda sap triar molt bé!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  13. Son de primera categoría!!! Te cuento que yo disfruto más de los bizcochos sin cobertura, así aprecio más su suavidad, sabor y consistencia. Dile a tu sobrina que le salieron divinas!

    ResponElimina
  14. Saps el que em mata a mi d'aquesta recepta? haver d'esperar a que es refredin per menjar-te-les!! A veure si inventen un ventilador especial o quelcom semblant per refredar-les ben ràpid....quin patiment!! Un petonet, maca!

    ResponElimina