28 de maig del 2016

Croquetes de ceps

Hi ha algú a qui no li agradin les croquetes? a nosaltres ens agraden força tot i que no n'acostumem a menjar, així que quan m'animo a fer-ne en gaudim molt. Aquest cop han tocat de ceps, aprofitant una resta de ceps secs dels que em va donar el meu cunyat la temporada passada.






Ingredients (40 unitats):
40 gr de ceps deshidratats
400 ml d'aigua (de ceps)
200 gr de farina
150 ml d'oli d'oliva
100 gr de mantega
200 gr de ceba
1 litre de llet sencera
sal
pa ratllat
ous
oli d'oliva per fregir

Passos a seguir:
Posem els ceps en remull amb abundant aigua durant 1 hora. Passat aquest temps escorrem els ceps i guardem 400 ml de l'aigua on han estat a remull.
Pelem i tallem la ceba ben petita i la sofregim en una paella amb 50 ml d'oli a foc suau fins que estigui transparent. Hi afegim els ceps i els deixem coure uns 5 minuts.

En un bol posem 400 ml de llet, hi afegim la ceba i els ceps cuits i ho triturem al gust (segons ens agradin les croquetes ben fines o amb trossets).
Posem a escalfar per separat els 400 ml d'aigua que hem reservat i els 600 ml de llet restants.

En una cassola gran posem la mantega i els 100 ml d'oli d'oliva a foc suau, i removem fins que la mantega es fongui. Afegim la sal i la farina, i anem remenant fins que aquesta estigui ben cuita. Sense deixar de remenar afegim els 400 ml d'aigua de ceps calenta, uns 500 ml de llet calenta (els 100 ml restants els utilitzarem si veiem que la massa queda massa espessa) i la mescla de ceps, ceba i llet que hem triturat. No parem de remenar fins que la massa se separi de la cassola.

Passem la massa a una safata plana i la tapem amb paper film, que toqui directament per tal que no es faci crosta. Quan hagi perdut l'escalfor la passem a la nevera unes hores o tota la nit.

Per formar les croquetes ens ajudem de dues culleres, agafem una porció de massa, li donem forma de croqueta, la passem per pa ratllat, ou i altre cop pa ratllat. Les fregim en abundant oli d'oliva i n'escorrem l'excedent deixant-les uns minuts sobre paper de cuina absorvent.

Com que en surt una bona quantitat un cop arrebossades les podeu congelar i fregir-les quan us vinguin més de gust.

* Recepta extreta de: La cuina de l'Eri

9 comentaris:

  1. Les croquetes de ceps són unes de les més bones! Mmmmm... m'ha agafat una gana!

    ResponElimina
  2. A ca nostre també ens encanten les croquetes, es igual de lo que siguin, totes cauen be. Aquestes teves tener una pinta boníssima. Ara per l´aperitiu del diumenge no m´importaría tenir-ne un platet per fer la picadeta. Besos guapa

    ResponElimina

  3. Eva; Saps...? el teu cunyat, és molt inteligent... oferin-te una replegada d'aquets bolets tant i tant extraordinaris... si per internet pogués passar per el forat... m'escaparia fins el teu blog a menjar-ne unes quantes¡¡
    Salutacaions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  4. A mi les croquetes m'enamoren, de pernil, de sobrassada, de formatge, de gambes...de tot..i aquestes teves de ceps han de ser "lo más"!!!! Bones, bones, bones! Petonarros!

    ResponElimina
  5. Tens raó, a qui no li agraden les croquetes, es igual de que però per començar l'àpat mencanten!! No les he fet mai de cap tipus de bolets, agafo la idea!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. A casa no ens agraden les croquetes... tenim passió per elles :o) I la teva recepta em ve molt bé que el meu pare ens ha donat ceps secs i encara m'en queden.
    Tot i que t'he de dir que mai he fet croquetes cassolanes i em donen una mica de por!
    Petons i bona setmana,
    palmira

    ResponElimina
  7. Quina bona fila!!A mi m'encanten les croquetes, de qualsevol cosa, però no en faig gairebé mai, sempre em fa mandra...jeje.
    Clara

    ResponElimina
  8. m'apunto la recepta, a casa som uns fans dels ceps!!!

    ResponElimina
  9. Mira que m'agraden les croquetes, i aquestes deuen estar per començar i no parar, però gairebé no les faig mai a casa...serà qüestió de posar-s'hi (bona cosa m'has ensenyat!!!) Un petonet!

    ResponElimina