7 de febrer del 2017

Parmesà vegà

A casa estem intentant cuidar la nostra alimentació, com haureu vist en algunes de les últimes receptes, i una de les coses que a mi més em costa és reduir el consum de formatge, perquè m'encanta.

Així que quan vaig veure aquesta proposta vegana i sana de formatge parmesà fet amb pocs ingredients però d'alt valor nutricional vaig pensar "perquè no provar-lo"? I aquí estic, compartint la amb vosaltres perquè està realment bo, diferent al sabor intens del parmesà però molt bo. La diferència més gran és que no fon amb la calor, però a banda d'això jo us recomano que el proveu.





Ingredients:
75 gr. d'anacards curs i sense sal
2 cullerades (tamany postre) de llevadura nutricional
1/2 c/p de sal marina
1/2 c/p d'all en pols

c/p = cullerades petites, de cafè

Passos a seguir:
Fiquem tots els ingredients en una picadora i els triturem fins que estiguin en textura pols. Els guardem en un pot de vidre en un armari o també a la nevera, com que els ingredients són secs dura força temps.

** Recepta extreta de: Danza de fogones

12 comentaris:

  1. Si està fet amb anacards, llavors si que deu estàr bo de sabor.
    Petons.

    ResponElimina
  2. no se si podria estar-me de menjar formatge??? Però de tant en tant no em faria res menjar aquest parmesa vegà. Ha d'estar molt bo! Endavant amb les receptes healthy!! Un petonet!

    ResponElimina
  3. El formatge d'untar vegà (fet també amb anacards) és sorprenentment bo així que m'imagino que la versió 'parmesà' també ha de ser bona. L'All li acaba d'arrodonir el sabor, oi? 😊
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, el d'untar el vaig provar en un taller de cuina vegana i era una delícia!! el toc de l'all boníssim, i tant! un petó!

      Elimina
  4. Eva, compro l'aspecte Però el gust res a veure!! Pots reduir la dosis de formatge, i així no cal eliminar-lo!!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, clar, és diferent!! però està força bo, i el que intento és això, reduir, perquè eliminar ni m'ho plantejo, sóc súper formatgera!!! Un petó!

      Elimina
  5. Aquesta parella de Danza de fogones son uns craks,jo miro el seu blog molt sovint. Porto pendent d'aquesta recepta desde fa temps, tens tota la raó que es una mica diferent pero es un bon substitutiu i sens dubte més sa i sense explotació animal. M'encanta el regust de formatge que deixa el llevat nutricional, sóc molt fan!!

    ResponElimina
  6. Doncs jo es que sóc molt de formatge no sé si em faria massa el pes...ara que tot es provar-ho. Una abraçada

    ResponElimina
  7. Tot i que de sabor són molt differents aquest parmesà vegà m'agrada per la seva textura que a un plat de pasta li va genial, oi? I també per gratinar en lloc del pa rallat dona molt bons resultats i é força més sabròs que el pà!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ho apunto per gratinar, no se m'havia acudit!! gràcies, un petó!

      Elimina
  8. Aviam si m'animo...jo també vull reduir la ingesta de formatge...però està tant bo....
    Et faré cas i ho provaré!
    Clara

    ResponElimina
  9. Diferent, pero ha d estar molt bo!!

    ResponElimina