9 de febrer del 2017

Pollastre a la cervesa

Avui vinc amb una altra recepta de pollastre, la carn que més acostumem a menjar a casa. Els pernilets guisats ens agraden força, al blog podeu trobar altres receptes fetes amb aquest ingredient com el Doro wat (pollastre picant estil Etiòpia) o el Pollastre estil Tunísia amb cuscús.






Avui la recepta no és tan exòtica, és més de cuina tradicional, i l'hem fet amb les verdures que teníem per la nevera.

Us ho explico!

Ingredients:
6 pernilets de pollastre
330 ml de cervesa
2 grans d'all
1 ceba
2 pastanagues
8 xampinyons
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot groc
1 fulla de llorer
1 rama de farigola
2 c/p de farina
oli d'oliva
pebre negre
sal

c/p = cullerada de postre

Passos a seguir:
Netegem totes les verdures i les preparem. Piquem les cebes i els alls, tallem les pastanagues a rodanxes, els xampinyons a quarts i els pebrots a tires. Reservem.

En una cassola escalfem 4 cullerades d'oli d'oliva i daurem el pollastre prèviament salpebrat durant uns minuts. Quan comenci a tenir color abaixem el foc i afegim les pastanagues, els xampinyons i la ceba, ho sofregim uns 5 minuts, incorporem els pebrots i els alls i ho ofeguem un parell de minuts més.
Empolvorem amb les dues cullerades de farina i remenem per integrar-la, moment en que afegim la cervesa i deixem coure fins que redueixi a la meitat, aproximadament uns 10 minuts. Afegim 250ml d'aigua, la fulla de llorer i la farigola, salpebrem i continuem la cocció a foc suau durant uns 35 minuts o fins que la carn estigui tendra. Ho removem de tant en tant amb una cullera de fusta, i cap al final de la cocció provem i rectifiquem el punt de sal si fa falta.

Aquesta és una recepta genial per gastar les verdures que tingueu per la nevera, i també podeu fer-ne més quantitat si sou més comensals o per poder congelar, us portarà pràcticament la mateixa feina (poca) ;)



11 comentaris:

  1. Encara no he fet el Doro Wat i ja me'n poses un altre.
    Que bo que és el pollastre, fet de qualsevol manera
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. En casa también es la carne que más consumimos, además permite cualquier preparación y cualquier ingrediente. Al horno si que he hecho pollo asado con cerveza pero tu guisito me gusta y seguro que lo hago pronto.
    Un besazo guapetona

    ResponElimina
  3. Encara que ens agradi la cuina exòtica, jo crec que la tradicional es la primera. Son plats que ens porten bons records, pot ser perque sempre se han fet a casa.
    El pollastre es molt agrait.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Queda muy bien de esta manera.Una combinacion que en casa triunfa sin duda.
    peto

    ResponElimina
  5. Aquesta la faré amb pollastre de corral! Que bo!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. Els rostits amb pernilets de pollastre sempre triomfen! Aquesta recepta la faig semblant, a l'estiu quan tinc de tot (de casa) a la nevera! Ptnts Eva

    ResponElimina
  7. A nosaltres també ens encanten així! A vegades no cal complicar-se la visa, veritat?
    Clara

    ResponElimina
  8. m'encanta!! el pollastre a la cervesa, al vi...cada beguda li dóna un toc diferent. un dia vaig fer pollastre a la cocacola i OJU que ens va agradar molt! és una recepta peruana, a veure si la recupero i la publico! petons

    ResponElimina
  9. Saps que darrerament faig servir més cervesa que vi a l'hora de cuinar? M'agrada el seu sabor i em té enamorada el fet que no queda tot tenyit de morat. Aquest pollastre fa molt bona pinta nena!!!
    Petons

    ResponElimina
  10. Segur que està per llepar-se'n els dits! CUino poc amb cervesa, però s'ha de reconèixer que en totes les receptes on la faig servir, el resultat és molt bo! Petonets!

    ResponElimina
  11. La cervesa no només és per beure-te-la... a la cuina ens dona moltes satisfaccions, als estofats els va de perles!, pels arrebossats és ideal... i també en pastisseria! visca la cervesa!petons!

    ResponElimina