28 de juliol del 2019

Orxata {sense sucre}

Ja fa uns anys que vaig publicar la recepta de l'orxata de xufa, però des de l'estiu passat que faig una nova versió més saludable sense gens de sucre i que està igual de bona!


L'orxata és una beguda nutritiva, rica en minerals i vitamines, entre els quals destaquen el fòsfor, el potassi i les vitamines E i C.

Us animeu a provar de fer-la a casa?






Ingredients:
250 gr de xufes
1 litre d'aigua mineral
1 branca de canyella

Passos a seguir (tradicional):

Seguir la recepta de l'orxata de xufa, afegint la branca de canyella juntament amb les xufes i ometent el pas d'afegir el sucre.

Passos a seguir (Thermomix):

Abans de fer l'orxata cal que fiquem les xufes en remull durant unes 12-18 hores, canviant l'aigua un parell de vegades. 

Passat aquest temps les netegem i escorrem i les fiquem al vas de la Thermomix junt amb la branca de canyella. Programem 30 seg / vel. progressiva 5-7-10. Amb l'espàtula abaixem les restes que s'han quedat a les parets i tornem a programar 30 seg / vel. progressiva 5-7-10.

Tornem a abaixar les restes de les parets, afegim 350 ml d'aigua i programem 40 seg / vel. progressiva 5-7-9. Incorporem la resta d'aigua, 650 ml, i programem 1 min / vel. 4.

Colem aquesta mescla a través d'un drap de tela, separant les restes de xufa i canyella de la beguda. Premem bé per extreure el màxim de líquid possible. Guardem l'orxata a la nevera per tenir-la ben fresca al moment de consumir-la.

Important! l'orxata casolana s'ha de consumir en un màxim de dos dies perquè sinó es fa malbé.

2 comentaris:

  1. Hola Eva,

    Aquesta orxata es pot congelar?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Jo no ho he fet mai, però investigant per internet diu que si que es pot fer però just després de fer-la. Ja ens explicaràs la teva experiència si ho fas ;-)

      Elimina