4 d’abril del 2024

Roses de Sant Jordi

El mes d’abril se celebra una de les festes més esperades: la Diada de Sant Jordi. Els llibres i les roses prenen els carrers en un dia d’allò més festiu. 

Per què no l’arrodonim amb un dolç amb la forma d’aquesta flor tan típica?




Ingredients (6 unitats):

  • 1 làmina de pasta de full rectangular 
  • 2 pomes vermelles grans
  • el suc d’una llimona
  • melmelada de préssec
  • opcional: canyella i/o sucre llustre


Passos a seguir:

Netegem bé les pomes, els traiem el cor, les tallem en 4 trossos i fem làmines ben fines de cada tros.

En un recipient apte per al microones hi fiquem aigua, el suc de la llimona i les làmines de poma. Ho fiquem al microones 6 minuts a 800 w de potència. Passat aquest temps les escorrem i reservem fins que es refredin una mica.

Mentrestant estenem la làmina de pasta de full i amb l’ajuda d’un corró l’estirem una mica. La tallem en 6 tires per costat estret i les cobrim amb una mica de melmelada de préssec.

Repartim les làmines de poma a cada tira de pasta de full, de manera que ocupin només la meitat longitudinal de la tira. Les rodanxes les hem de posar una mica sobreposades i que sobresurtin una mica. Dobleguem la pasta de full que sobra per sota cap a sobre de la poma i enrotllem la tira fins a obtenir la rosa.

Fiquem cada rosa dins d’un motlle rígid de magdalenes o dins d’una flamera, per tal que no perdin la forma al fornejar-se.

Les fornegem a 200º durant uns 30-35 minuts, i entre els 15-20 minuts les tapem amb un paper d’alumini per tal que no es cremin.

Un cop fora del forn les deixem refredar sofre una reixeta i les empolvorem, opcionalment, amb canyella i/o sucre llustre.

Bona Diada de Sant Jordi!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada