Aquest passat dissabte vam estrenar edició del grup de lectura Cuinant entre llibres amb destinació al Marroc. Per la sessió vaig cuinar uns briouats farcits d'albergínia i orellanes i aquesta coca amb el toc del ras el hanout, que és una mescla d'espècies que s'acostuma a utilitzar per al cucús i que porta curri, coriandre, gingebre, comí, cúrcuma, pimentó picant, romaní i sal.
Li dona a la coca un toc exòtic que va del dolç aromàtic a un punt de picant. Entre els membres del grup de lectura va triomfar, i l'he tornat a fer perquè el provessin a casa i també a encantat, així que passa a formar part del receptari de casa.
Ingredients:
- 175 g de mantega a trossos (i una mica més per greixar)
- 100 g de sucre
- 8 g de sucre vainillat
- 4 ous
- 1 culleradeta de pell de taronja ratllada molt fina
- 120 g de iogurt grec
- 200 g de farina
- 5 - 10 g de ras el hanout
- 10 g de llevat químic en pols
- Per la cobertura: 100 g de sucre o sucre llustre + 10 g d'aigua de tarongina
Passos a seguir (tradicional):
Preescalfem el forn a 180°C. Greixem i enfarinem un motlle quadrat (20x20) i el reservem.
En un recipient apte per al microones fonem la mantega i la fiquem en un bol gran. Hi afegim el sucre, el sucre de vainilla, els ous, la pell de taronja ratllada i el iogurt. Ho mesclem tot.
Hi afegim la farina, el ras el hanout i el llevat i ho integrem. Aboquem la barreja al motlle preparat i l'allisem amb una espàtula. Fornegem la coca durant 30 minuts (180°C) o fins que estigui daurada. La retirem del forn i la deixem durant 5 minuts.
Passat aquest temps la treiem del motlle i la deixem sobre una reixeta uns 20 minuts. Mentrestant mesclem el sucre llustre i l'aigua de tarongina i l'aboquem sobre la superfície del bescuit amb l’ajuda d’una espàtula.
Passos a seguir (Thermomix):
Preescalfem el forn a 180°C. Greixem i enfarinem un motlle quadrat (20x20) i el reservem.
Fiquem la mantega al vas i la fonem 4 min / 50º / vel 1. Hi afegim el sucre, el sucre de vainilla, els ous, la pell de taronja ratllada i el iogurt. Ho mesclem 30 seg / vel 4.
Hi afegim la farina, el ras el hanout i el llevat i programem 30 seg / vel 4'5. Aboquem la barreja al motlle preparat i l'allisem amb una espàtula. Fornegem la coca durant 30 minuts (180°C) o fins que estigui daurada. La retirem del forn i la deixem durant 5 minuts.
Passat aquest temps la treiem del motlle i la deixem sobre una reixeta uns 20 minuts. Mentrestant mesclem el sucre llustre i l'aigua de tarongina i l'aboquem sobre la superfície del bescuit amb l’ajuda d’una espàtula.
* Recepta extreta de: Cookidoo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada