15 de gener del 2025

Coca de iogurt al ras el hanout {Marroc}

Aquest passat dissabte vam estrenar edició del grup de lectura Cuinant entre llibres amb destinació al Marroc. Per la sessió vaig cuinar uns briouats farcits d'albergínia i orellanes i aquesta coca amb el toc del ras el hanout, que és una mescla d'espècies que s'acostuma a utilitzar per al cucús i que porta curri, coriandre, gingebre, comí, cúrcuma, pimentó picant, romaní i sal.

Li dona a la coca un toc exòtic que va del dolç aromàtic a un punt de picant. Entre els membres del grup de lectura va triomfar, i l'he tornat a fer perquè el provessin a casa i també a encantat, així que passa a formar part del receptari de casa.



Ingredients:

  • 175 g de mantega a trossos (i una mica més per greixar)
  • 100 g de sucre
  • 8 g de sucre vainillat
  • 4 ous
  • 1 culleradeta de pell de taronja ratllada molt fina
  • 120 g de iogurt grec
  • 200 g de farina
  • 5 - 10 g de ras el hanout
  • 10 g de llevat químic en pols
  • Per la cobertura: 100 g de sucre o sucre llustre + 10 g d'aigua de tarongina


Passos a seguir (tradicional): 

Preescalfem el forn a 180°C. Greixem i enfarinem un motlle quadrat (20x20) i el reservem.

En un recipient apte per al microones fonem la mantega i la fiquem en un bol gran. Hi afegim el sucre, el sucre de vainilla, els ous, la pell de taronja ratllada i el iogurt. Ho mesclem tot.

Hi afegim la farina, el ras el hanout i el llevat i ho integrem. Aboquem la barreja al motlle preparat i  l'allisem amb una espàtula. Fornegem la coca durant 30 minuts (180°C) o fins que estigui daurada. La retirem del forn i la deixem durant 5 minuts. 

Passat aquest temps la treiem del motlle i la deixem sobre una reixeta uns 20 minuts. Mentrestant mesclem el sucre llustre i l'aigua de tarongina i l'aboquem sobre la superfície del bescuit amb l’ajuda d’una espàtula. 


Passos a seguir (Thermomix): 

Preescalfem el forn a 180°C. Greixem i enfarinem un motlle quadrat (20x20) i el reservem.

Fiquem la mantega al vas i la fonem 4 min / 50º / vel 1. Hi afegim el sucre, el sucre de vainilla, els ous, la pell de taronja ratllada i el iogurt. Ho mesclem 30 seg / vel 4.

Hi afegim la farina, el ras el hanout i el llevat i programem 30 seg / vel 4'5. Aboquem la barreja al motlle preparat i  l'allisem amb una espàtula. Fornegem la coca durant 30 minuts (180°C) o fins que estigui daurada. La retirem del forn i la deixem durant 5 minuts. 

Passat aquest temps la treiem del motlle i la deixem sobre una reixeta uns 20 minuts. Mentrestant mesclem el sucre llustre i l'aigua de tarongina i l'aboquem sobre la superfície del bescuit amb l’ajuda d’una espàtula. 


* Recepta extreta de: Cookidoo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada