13 de maig del 2025

Tacos amb pollastre cruixent

Vaig provar aquesta recepta a petició del petit de casa, que és fan absolut del pollastre cruixent d'una molt coneguda marca de menjar ràpid, us en ve alguna al cap?

I ja que el fem a casa intentem aconseguir una versió més saludable i amb un resultat que ens ha sorprès a tots de forma molt positiva, així que la recepta es queda i us la comparteixo per si us animeu a provar-la. Podeu servir el pollastre com a part d'un aperitiu, com a plat principal acompanyat d'una amanida, unes verdures o unes patates, o com avui us proposo: com a farciment d'uns tacos.




Ingredients (4-6 persones):

  • 6 contracuixes de pollastre, sense os ni pell
  • 150 g de flocs de blat (cereals tipus corn flakes, sense sucre)
  • 1 c/c de sal
  • 1/2 c/c de pebre negre mòlt
  • 1/2 c/c d'orenga
  • 3 cullerades soperes de iogurt grec
  • 1 paquet de tortillas mexicanes
  • ceba morada marinada
  • enciam 
  • alvocat
  • jalapeños
  • salsa Sriracha, maionesa Sriracha, maionesa, Tabasco o qualsevol salsa del vostre gust

Passos a seguir:

Comencem preparant el pollastre. Retirem el greix que pugui tenir, tallem cada contracuixes en 4-5 talls en vertical i el posem en un bol ampli, amb la sal, el pebre, l'orenga i el iogurt grec. Ho mesclem bé i ho deixem marinant uns 20 minuts.

Mentrestant aixafem una mica els flocs de blat amb les mans, perquè els trossos siguin més petits, i els fiquem en un plat fondo o safata. Passem cada tros de pollastre pel blat esmicolat i els fiquem en una safata folrada amb paper de forn.

Escalfem el forn a 200 graus i fornegem durant 20 minuts, fins que es daurin lleugerament.

Mentre tenim el forn en marxa preparem la resta dels ingredients: netegem l'enciam i el tallem ben fi, tallem l'alvocat a làmines i escalfem les tortillas o al microones o en una paella, seguint les instruccions del paquet.

Una vegada tinguem el pollastre cuit només cal muntar els tacos afegint tots els ingredients al gust de cadascú. Nosaltres fiquem una base d'enciam, una mica de pollastre, alvocat, ceba i jalapeños per sobre, i ho acabem amb una mica de salsa, en el nostre cas salsa Sriracha.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada