26 de novembre del 2014

Primavera, estiu, etcètera {novel·la}

Primavera, estiu, etcètera és la primera novel·la de Marta Rojals, una arquitecta nascuda a la Palma d'Ebre que actualment es dedica a la traducció i a l'edició.

Uns dels trets que més defineix aquesta novel·la és que està escrita utilitzant la variant dialectal de la zona de l'Ebre, i a més, la narració és molt fresca i quotidiana.

La història està protagonitzada per l'Èlia, entre altres, i narra des de la seva adolescència en un poble que no arriba als 200 habitants fins a la seva vida actual com a arquitecta a Barcelona. Es parla d'amistat, d'amor, de feina, de família, de crisi... resumint, del procés de fer-se gran, i de com es compleixen els somnis o com no s'arriba mai al lloc on a un li agradaria estar.

M'he llegit les 365 pàgines en quatre dies, amb això ja us ho dic tot, perquè cada capítol em deixava amb ganes de més i perquè en realitat és una història de ficció que podria ser ben real.

I a vosaltres, quin tipus d'històries us agraden més?



7 comentaris:

  1. Hi ha tantes històries que m'agraden, molt diferents, de moltes époques però el que si m'agrada es que m'enganxin a tal punt que no tanco la llum i segueixo llegint i llegint i estic trista quan s'acaba :o)
    Desconeixia aquesta autora però la fico a la (llarga) llista de pendents!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  2. A mi aquest llibre em va encantar. I ara fa uns mesos em vaig llegir 'L'altra', també de la Marta Rojals. També em va agradar molt! Bona recomanació.

    ResponElimina
  3. Quan he vist el títol m'ha vingut a la memòria bons records del llibre!! Em va agradar moltíssim i també em va ben enganxar. M'encanta trobar aquests tipus de lectura.
    I vaig llegir "L'altra" ben entusiasmada però no em va acabar de convèncer...

    ResponElimina
  4. Ja veig que es un llibre que enganxa, serà qüestió de tenir-lo en compte.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Jo també me'l vaig llegir en quatre dies...
    Una història que m'estic crupsint ara mateix és "Junts i prou" d'Anna Gavalda.La recomano si no l'heu llegit. :)

    ResponElimina
  6. L'historia promet... la tindré en compte.
    GRACIES MACA PETONET :)))

    ResponElimina
  7. Em va encantar, jo també la vaig deborar :)

    (Palmira tu por aquí también? jajaja).

    ResponElimina