29 de gener del 2015

Dos taüts negres i dos de blancs {novel·la}


Després de força setmanes poc lectora... estic molt contenta de tornar amb una recomanació d’un escriptor de la meva terra, en Pep Coll. M'imagino que és un autor que molts coneixereu, ja que té una àmplia trajectòria en el món de l'escriptura i aquest any, gràcies a Dos taüts negres i dos de blancs ha rebut força reconeixement i varis premis, entre ells el 43è Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès o el recent premi Setè Cel de Salt.


Amb aquest títol tan revelador, Pep Coll ens presenta una recreació novel·lada d’uns fets dramàtics que van ocórrer l’any 1943 a les masies de Carreu, al Pallars Jussà.

Com haureu deduït, els fets dramàtics van ser uns assassinats, concretament d’una família de masovers sencera: el matrimoni i les seves dues filles. Aquesta matança va tenir tant impacte en aquell racó oblidat del Pallars com desconeixement a la resta del país ja que ni la premsa ni la justícia de l’època franquista van donar-hi ressó.

L’autor ens explica la història recreada a partir d’entrevistes i investigacions amb documentació antiga d’arxiu. La novel·la està dividida en 19 capítols, cadascun dels quals és la biografia d’un dels personatges principals o secundaris relacionats amb aquest terrible esdeveniment.


I vosaltres, ja l'heu llegida? Una lectura totalment recomanable!

10 comentaris:

  1. Em va agradar molt!!! Una història molt macabra però tractada amb molta cura i respecte, i molt ben relatada. A mi em va agradar molt com descrivia els personatges, el dia a dia de les masies, de la gent que hi vivia, i també l'entorn...et venen ganes d'agafar les botes i anar a descobrir el paratges de Carreu, Herba Savina....

    ResponElimina
  2. L'autor si que m'agrada molt però aquest no l'he encara llegit, he de confessar que estic llegint ben poc aquestes setmanes, tinc tantes ganes de terminar pintures/caixes, obres que hi dedico cada momentet que tinc lliure!
    Petons, i recomanació apuntada!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Per ho que expliques es un tema força interesant, hi ha tants casos que van quedar amagats!
    Petons.

    ResponElimina
  4. Ostres...em recorda una mica el format d'un llibre molt xulo que vaig llegir sobre la muntanya de Tor...en fi...me l'apunto com a pendent!!! Petons!

    ResponElimina
  5. He començat a llegir-lo i em sembla molt interessant !!!

    ResponElimina
  6. Te mólt bona pinta aquest llibre, ho apuntaré a la llista dels llibres pendents de llegir.

    En el meu blog tinc una cosa per a tu, pássat quan puguis :)

    Un petonet i bon cap de setmana!
    Raquel

    ResponElimina
  7. Doncs recomanació apuntada! Sembla interessant, la darrera història d'en Pep Coll! Ja la buscaré. Gràcies!

    ResponElimina
  8. Tinc ganes de llegir-lo per el expliques es de l'estil de "Tor tretze cases i tres morts" del Carles Porta que em va semblar molt interesant. Gràcies!

    ResponElimina
  9. A Joan Salvador, el meu marit, li ha encantat!!!! El recomana 100%!!
    Jo, el tinc començat.....però no acabo d'avançar.
    Petonets, Eva!!!
    Olga

    ResponElimina