19 de gener del 2015

Mandonguilles amb pebrot

Quan vaig veure que la proposta de Memòries d'una cuinera per aquest mes eren les mandonguilles vaig començar a salivar, m'encanten! i mentre pensava quina podia ser la meva proposta em vaig recordar que tenia aquestes pendents de publicar... així que aquest mes no he hagut de treballar gaire.




Som-hi!



Ingredients (4 persones):
500 gr de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
1 ceba
1 pebrot vermell escalivat (gran)
2 grans d'alls
1 ou
1 llesca de pa
llet
julivert
sal i pebre
pimentó vermell de la Vera
1 fulla de llorer
100 gr de farina
50 ml de vi blanc
oli d'oliva




Passos a seguir:
En un bol fiquem la carn, l'all i el julivert picats, el pa remullat amb la llet i l'ou fresc. Ho mesclem tot bé, ho salpebrem i ho deixem reposar durant 20 minuts.
Passat aquest temps donem forma a les mandonguilles, les enfarinem i les fregim en una paella amb oli calent. Quan estiguin daurades les retirem i les fiquem en una cassola.
A la paella i amb el mateix oli de fregir les mandonguilles sofregim la ceba picada i quan comenci a agafar color hi afegim una cullerada petita de farina i una mica de pimentó vermell. Ho banyem amb el vi blanc i 50 ml d'aigua, hi fiquem la fulla de llorer i deixem que arranqui el bull.
Tirem aquesta salsa a la cassola, sobre les mandonguilles, i deixem coure a foc lent rementant de tant en tant.
Quan les mandonguilles estiguin rectifiquem de sal i pebre, afegim el pebrot tallat a tires, retirem el llorer i servim.

Prepareu una bona barra de pa, us fara falta!

Ho han fet...

Judith



23 comentaris:

  1. A casa les mandonguilles sempre son benvingudes, quasi sempre amb tomàquet, pero també han de quedar molt bones amb pebrot.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Que buenas!!! Me encantan y con los pimientos tienen que estar estupendas, las tengo que hacer asín.
    Un abrazo!!!
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  3. Buenas sin dudarlo y desde luego que no falte el pan¡¡
    peto

    ResponElimina
  4. Noltros a Mallorca els hi deim pilotes. Ens encantes les pilotes a casa, de lo que sigui i com sigui. Aquestes tenen una pinta fantàstique. Una abraçada

    ResponElimina
  5. Mmmm a me m'encanten, aquest mes el memories serà deliciós, les teves son fantástiques!

    ResponElimina
  6. Ja ho pots ben dir, una bona llesca de pa i a disfrutar!

    ResponElimina
  7. Aquest matí mentre esmorzava llegia aquesta recepta de mandonguilles i he començat a salivar i... a pensar que fa temps que no en faig... és possible que la propera vegada que fagi mandonguilles siguin aquestes.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Amb aquesta salseta amb pebrots, aquest plat està per llepar-se'n els dits! Una braçada!

    ResponElimina
  9. Eva, qué rico!! Ahora mismo estoy salivando jeje... la carne con pimiento me encanta, así que no me cabe duda de que estas albóndigas están para chuparse los dedos.

    Saludos!

    ResponElimina
  10. Quines mandonguilles... aquest mes a casa es van alegrar quan vaig dir que tocarien pel repte!
    Amb aquesta salseta i un bon pà fet a casa... no hi ha res millor, oi?!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  11. Les mandonguilles són un plat agrït, sempre agraden io? aquestes han d'estar molt bones! per a sucar-hi pa!!!

    ResponElimina
  12. Que bones Eva! M'encanten les mandonguilles! I ara fa més temps que no en faig... n'hauyré de fer un dia d'aquests!! :P I amb el pebrot han de quedar exquisites, que boooo!!

    Un petó guapa!

    ResponElimina
  13. Les mandonguilles són un plat de tota la vida indispensable...quan en tens al davant un plat, i fa temps que no n'has menjat, són un regal celestial...i aquestes que ens ensenyes avui semblen taaaan bones! Petons!

    ResponElimina
  14. Quines mandonguilles més bones Eva! Fa molt que no les menjo, ara m'han vingut ganes de fer-les, jeje!

    Petons!

    ResponElimina
  15. Me pasa lo mismo, las albóndigas me chiflan, con bien de salsita y un buen trozo de pan... si señora, menudas albóndigas te has marcado!
    Un besito preciosa, feliz finde!!

    ResponElimina
  16. Perquè ens agradaran tant les mandonguilles, ens agraden fetes de la manera que sigui... només cal que siguin mandonguilles.
    Aquestes que ens has fet amb una llesca d'un bon pa...mmmm
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. A mi aquestes salses em maten, agafo pa i...
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  18. Mi querida amiga, las albondigas se ven deliciosas, pero esa salsica esta para mojar y no parar. Mil gracias por tus votos, ya sabes que lo puedes hacer cada dia hasta el veinte de febrero jejeje, soy una pesada, pero si no puedes no pasa nada. Mil besicos tesoro

    ResponElimina
  19. Para mojar pan, qué cosa más rica. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  20. ideals pel tuper de demà!!!!! gràcies per participar al Memòries Eva. Petonets

    ResponElimina