10 de setembre del 2015

Pastes noruegues {Noruega}

Després d'un mes de descans tornem a la càrrega amb el repte #reposterasporeuropa, aquest cop amb destinació Noruega per elecció de la Mª José de Sucreries passions.

No tinc el gust de conèixer aquest país, però si que m'he fet un bon repàs a la seva rebosteria plena de coses bones, entre les quals he escollit aquestes pastes noruegues de mantega, un clàssic que no falla (gairebé) mai.




Ingredients (20-24 galetes):
300 gr de farina rebostera
1 rovell d'ou cru
1 rovell d'ou cuit
150 gr de mantega
70 gr de sucre
1 ou batut

Passos a seguir:
Fiquem la manega en un recipient i la fiquem uns segons al microones a baixa potència per estovar-la una mica.
En un bol gran hi fiquem la farina amb forma de volcà, i al centre hi afegim la mantega, el sucre i els dos rovells, el cuit esmicolat.

Ho barregem i treballem fins a obtenir una massa que no s'enganxi i que sigui manejable, li donem forma de bola, l'emboliquem amb plàstic film i la deixem reposar a la nevera durant mitja hora.
Passat aquest temps fiquem la massa entre dos papers de forn i l'aplanem amb l'ajuda d'un corró fins a deixar-la amb una alçada aproximada de mig centímetre. Amb l'ajuda d'un tallador rodó anem tallant les galetes i les fiquem sobre dues safates folrades amb paper de forn.

Pintem les galetes amb l'ou batut i amb l'ajuda d'una forquilla els fem unes marques creuades (tal com pot apreciar-se a les pastes acabades). Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix i mentre s'escalfa fiquem les galetes a la nevera durant 10 minuts. Les fornegem uns 13 minuts i al treure-les del forn les deixem refredar sobre una reixeta.

Per a conservar-les de forma òptima les guardem en una caixa de llauna.

Dolcetes i cruixents, per no tenir-les per casa les vaig portar a la feina per celebrar el meu sant ;-)


15 comentaris:

  1. ostres tenen molt bona pinta i no necessiten gaires ingredients!! els meus pares hi van anar i els va agradar molt, ho tinc a pendents! petons

    ResponElimina
  2. No he fet mai galetes amb el rovell d'ou cuit, segur que ajuda a donar consistència i estàn molt bones.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Qué ricas!!!
    Ideales para el café que me estoy tomando ahora mismo.
    Un besote Eva!!!

    ResponElimina
  4. Desde luego, tener una caja en casa toda repleta de galletas de estas no tiene precio! Molts petonets!!!

    ResponElimina
  5. No coneixiia aquestes pastes, tenen una pinta fabulosa, i un coloret fantàstic. N'agafaré dues per es café.

    ResponElimina
  6. He fet més d'unes galetes sablée amb rovell cuit, recordo que el primer dia em va sorprendre molt!
    Segur que els companys de feina van quedar encantats amb aquestes galetes ;)

    ResponElimina
  7. Fa mesos per no dir anys que vull preparar galetes amb rovell d'ou cuit però mai m'he llançat... tenen molt bona pinta tot i que han de ser un perill gegant per la dieta, oi?
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  8. que curiós el rovell d'ou cuit. Una recepta molt curiosa !!!

    ResponElimina
  9. que curiós el rovell d'ou cuit. Una recepta molt curiosa !!!

    ResponElimina
  10. Buenísimas, lo sé porque las he preparado aunque no las publique para el reto y son una delicia!!! Besos

    ResponElimina
  11. Hola Eva!! Me he quedado muerta con lo de la yema cocida!! Es súper curioso!! Habrá que probarlo, porque tienen muy buena pinta y encima poquitos ingredientes. Un beso

    ResponElimina
  12. No havia vist mai una recepta de galetes que portara ou cuit, gràcies al repte ja ho se. Es veuen delicioses. M'emportaria unes quantes per al desdejuni...que bones!!!!
    Besets.

    ResponElimina
  13. Tienen muy buena pinta, aunque ya veo que se te dan de escándalo las pastas.
    Te quiero invitar a que te unas al grupo de facebook https://www.facebook.com/groups/comederepanisconmisamigos/ y compartas tus recetas. Besos!

    ResponElimina
  14. Seguro que tus compañeros de trabajo quedaron encantados con estas pastas tan apetecibles.

    Saludos!

    ResponElimina