Comencen a haver-hi espinacs a l'hort, així que he recuperat aquesta quiche que ja vaig fer uns quants cops la passada temporada però que mai vaig compartir-vos. Us la recomano, igual que aquests muffins d'espinacs i xampinyons o aquest pastís d'espinacs i pebrot verd.
Ingredients:
Per la base:
- 200 gr de farina integral
- 80 gr d’oli d’oliva
- 60 gr d’aigua freda
- ¼ culleradeta (mida cafè) de sal
Pel farciment:
- 15 gr d’oli
- 1 gra d’all
- 450 gr d’espinacs frescs
- 200 gr de llet evaporada (o nata de cuinar)
- 2 ous
- 75 gr de dauets de pernil
- ½ culleradeta de sal
- Un polsim de pebre mòlt
- ½ culleradeta (mida cafè) de nou moscada
- Mozzarella ratllada
c/c: culleradeta de cafè
Passos a seguir (tradicional):
En un bol posem la farina integral, 80 gr d’oli d’oliva, l’aigua i ¼ de c/c de sal. Mesclem i treballem amb les mans fins aconseguir una massa, a la que donem forma de bola, l’emboliquem amb plàstic film i la reservem a la nevera durant almenys 10 minuts.
Fiquem 3 cullerades soperes d’oli en una paella i un cop calent, hi sofregim l’all tallat ben petit durant 3 minuts. Afegim els espinacs, ½ c/c de sal i un polsim de pebre negre mòlt i sofregim uns minuts, només fins que perdin volum.
Bolquem els espinacs en un escorredor, els apretem una mica amb una cullera perquè perdin líquid i els reservem en un bol.
Greixem un motlle baix d’uns 26 cm de diàmetre. Agafem la massa de la nevera i amb un rodet l’estenem bé entre dos papers de forn, fins a tenir un cercle d’aproximadament 28-30 centímetres. Folrem el motlle amb aquesta massa, retallem les parts sobrants i el reservem al congelador uns 5 minuts.
Escalfem el forn a 200º. Al bol on tenim els espinacs hi afegim els dos ous batuts, la llet evaporada, el pernil, la nou moscada, la sal i el pebre i mesclem bé.
Repartim la mescla per sobre la base i fiquem per sobre una mica de mozarella ratllada. Fornegem 30 minuts. La podem menjar recent feta o a temperatura ambient passades unes hores.
Passos a seguir (Thermomix):
Posem al vas la farina integral, 80 gr d’oli d’oliva, l’aigua i ¼ de c/c de sal. Mesclem 25 seg / vel 5. Formem una bola amb la massa, l’emboliquem amb plàstic film i la reservem a la nevera durant almenys 10 minuts.
Netegem el vas i hi l’all. Piquem 3 seg / vel 7. Amb una espàtula baixem els trossets d’all cap a la part inferior. Afegim 15 gr d’oli d’oliva i sofregim 3 min / 120 º / vel 1.
Afegim 300 gr d’espinacs, ½ c/c de sal i un polsim de pebre negre mòlt i continuem la cocció 3 min / 120º / vel 1’5. Incorporem la resta d’espinacs i sofregim 2 min / 120º / vel 1’5.
Bolquem els espinacs en un escorredor, els apretem una mica amb una cullera perquè perdin líquid i els reservem en un bol.
Greixem un motlle baix d’uns 26 cm de diàmetre. Agafem la massa de la nevera i amb un rodet l’estenem bé entre dos papers de forn, fins a tenir un cercle d’aproximadament 28-30 centímetres. Folrem el motlle amb aquesta massa, retallem les parts sobrants i el reservem al congelador uns 5 minuts.
Escalfem el forn a 200º. Al bol on tenim els espinacs hi afegim els dos ous batuts, la llet evaporada, el pernil, la nou moscada, la sal i el pebre i mesclem bé.
Repartim la mescla per sobre la base i fiquem per sobre una mica de mozarella ratllada. Fornegem 30 minuts. La podem menjar recent feta o a temperatura ambient passades unes hores.
** Recepta adaptada de : Cookidoo
Un sopar de tardor perfecte! A casa aquestes versions alternatives de les quiches ens agraden moltíssim!
ResponEliminaUn abraçada,
Palmira
Molt deliciós aquest quiche integral d'espinac i pernil. Perfecte per demà. Gràcies.
ResponElimina