5 de desembre del 2022

Alfajores de maicena

Els alfajores són un dolç típic de molts llocs de llatinoamèrica, tot i que el seu nom prové de l'àrab i la seva procedència és ibèrica. Tot i això, quan es parla d'alfajores el país que ens ve a la ment és Argentina.

En aquest país, tot i que n'existeixen amb diversos farciments la versió més coneguda és la farcida de dulce de leche, que es la avui us proposo.




Ingredients (40 unitats):

  • 250 g de farina de rebosteria
  • 200 g de maicena
  • 200 g de mantega a tempratura ambient, tallada a trossos
  • 200 g de sucre
  • 2 ous
  • 2 rovells d'ou
  • 1 sobre de llevat químic
  • 400 g de dulce de leche
  • 100 g de coco ratllat


Passos a seguir (tradicional):

Posem la farina, la maicena, la mantega, els ous, els rovells i el llevat en un bol. Integrem tots els ingredients i un cop integrats els pastem lleugerament, li donem forma de bola i l'emboliquem amb film transparent. La reservem a la nevera almenys 30 minuts.

Folrem dues safates de forn amb paper de fornejar i escalfem el forn a 180 graus.

Agafem una quarta part de la massa i amb l'ajuda d'un rodet l'extenem sobre una superfície de treball empolvorada amb farina, fins a obtenir un gruix d'uns 5 mm. Amb un tallapastes rodó d'uns 4 cm de diàmetre tallem els alfajores i els coloquem sobre una de les dues safates preparades.

Fornegem durant 8 minuts. Repetim el procediment amb la resta de la massa, reservant la que no utilitzem a la nevera per tal que sigui més fàcil de treballar-la.

Un cop fornejats tots els alfajores els deixem refredar completament durant almenys 30 minuts. Un cop freds els unim de dos en dos amb una culleradeta de dulce de leche. Amb l'ajuda d'una cullera repartim el dulce de leche que surti per lateral i els arrebossem amb coco ratllat.

Es poden consumir ja o guardar-los en un recipient hermètic. Jo us recomano esperar un dia ja que la textura millora.


Passos a seguir (Thermomix):

Posem la farina, la maicena, la mantega, els ous, els rovells i el llevat al vas, i introduint l'espàtula pel forat mesclem 30 seg /vel 6. Retirem la massa del vas, la pastem lleugerament, li donem forma de bola i l'emboliquem amb film transparent. La reservem a la nevera almenys 30 minuts.

Folrem dues safates de forn amb paper de fornejar i escalfem el forn a 180 graus.

Agafem una quarta part de la massa i amb l'ajuda d'un rodet l'extenem sobre una superfície de treball empolvorada amb farina, fins a obtenir un gruix d'uns 5 mm. Amb un tallapastes rodó d'uns 4 cm de diàmetre tallem els alfajores i els coloquem sobre una de les dues safates preparades.

Fornegem durant 8 minuts. Repetim el procediment amb la resta de la massa, reservant la que no utilitzem a la nevera per tal que sigui més fàcil de treballar-la.

Un cop fornejats tots els alfajores els deixem refredar completament durant almenys 30 minuts. Un cop freds els unim de dos en dos amb una culleradeta de dulce de leche. Amb l'ajuda d'una cullera repartim el dulce de leche que surti per lateral i els arrebossem amb coco ratllat.

Es poden consumir ja o guardar-los en un recipient hermètic. Jo us recomano esperar un dia ja que la textura millora.


** Recepta extreta de: Thermomix


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada