Ingredients (15 unitats):
- 150 g de llet (i una mica més per pinzellar-los abans de fornjear)
- 100 g de nata de muntar
- 25 g de sucre
- 25 g de llevat fresc
- 500 g de farina
- 2 ous
- 1 polsim de sal
- xocolata a trossets, al gust
Passos a seguir (tradicional):
Fiquem la llet i la nata en un vas i l'escalfem lleugerament. Hi afegim el llevat fresc i remenem bé amb un a cullereta fins que es disolgui. Hi afegim també el sucre i mesclem. En un bol gran hi fiquem la la farina, els ous, la sal, la xocolata i la mescla anterior, i ho integrem bé a mà bé amb l'ajuda d'un robot de cuina. Ho pastem bé fins a obtenir una massa homogènia. Tapem el bol i deixem la massa reposant fins que dobli el seu volum (aprox. 50 min).
Folrem una safata de forn d'uns 25x25 cm amb paper de forn.
Passats els 50 minuts aplastem la massa amb els punys, per treure-li l'aire, i la tornem a pasta. Retirem la massa del bol i la fiquem sobre una superfície empolvorada amb una mica de farina. Dividim la massa en 15 trossos i els donem forma de bola.
Fiquem totes les boletes a la safata que hem preparat, les pinzellem amb una mica de llet i les deixem reposar durant 30 minuts.
Escalfem el forn a 180 graus, i fornegem els panerts durant 15 minuts o fins que estiguin daurats. Els deixem atemperar i els servim. Són també una opció fantàstica per al congelador, així només cal treure's una estona abans de consumir i quedem perfectes.
Passos a seguir (Thermomix):
Posem al vas la llet, la nata, el sucre i el llevat i mesclem 2 min / 37º / vel 2. Hi afegim la farina, els ous, la sal i la xocolata i pastem 3 min / vel espiga. Deixem la massa dins del got, reposant, fins que dobli el seu volum (aprox. 50 min).
Folrem una safata de forn d'uns 25x25 cm amb paper de forn.
Amb l'espàtula abaixem la massa cap al fons del vas i tornem a pastar 1 min / vel espiga. Retirem la massa del vas i la fiquem sobre una superfície empolvorada amb una mica de farina. Dividim la massa en 15 trossos i els donem forma de bola.
Fiquem totes les boletes a la safata que hem preparat, les pinzellem amb una mica de llet i les deixem reposar durant 30 minuts.
Escalfem el forn a 180 graus, i fornegem els panerts durant 15 minuts o fins que estiguin daurats. Els deixem atemperar i els servim. Són també una opció fantàstica per al congelador, així només cal treure's una estona abans de consumir i quedem perfectes.
* Recepta adaptada de: revista Thermomix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada