28 de gener del 2013

Orgull i prejudici... 200 anys!!

Avui 28 de gener de 2013 fa exactament 200 anys que es va editar per primer cop la novel·la Orgull i prejudici de Jane Austen, que curiosament és una de les nostres lectures preferides (sí, de les dues!) i que per tant, no podem deixar de recomanar-vos.

Així que per fi, després de tanta recepta, dediquem una entrada a un llibre i completem la dualitat que donàvem amb el títol del nostre bloc: Cuinant entre llibres.

Aquesta publicació serà el nostre petit homenatge a aquesta gran novel.la romàntica de la literatura britànica, junt amb el fet que tant la Montse com jo hem tornat a agafar aquest llibre aquest cap de setmana i ens l'estem rellegint (no falta ni dir que ja ens agradaria fer un homenatge tipus: viatge al Regne Unit per fer una ruta literària Jane Austen, però això sembla que haurà d'esperar...).

Però per si algú encara no el coneix, us deixem una petita introducció extreta del Què Llegeixes perquè us decidiu a llegir-lo:

"És una veritat universalment coneguda que un home solter, en possessió d’una gran fortuna, cal que desitgi tenir muller." Així, amb una sentència d’impacte, comença Orgull i prejudici, de totes les novel·les de Jane Austen la més popular i la més apreciada per la crítica. El veïnat d’una vila d’Anglaterra es mobilitza quan hi arriba un jove que és un bon partit. En desenvolupar aquest argument, la saviesa de l’autora dóna una excel·lent comèdia de costums, sòbria i penetrant, que arriba fins al cor irracional de l’orgull i el prejudici. 

I aquí no acaba això... si ja l'heu llegida o us fa mandra llegir-la... tenim una segona recomanació! l'adaptació a la pantalla com a sèrie televisiva que va fer-ne la BBC l'any 1995 i que està protagonitzada per Colin Firth i Jennifer Ehle.

 
De veritat que NO US LA PODEU PERDRE!! és una adaptació genial!!! i a més el Sr. Darcy enamora ;-)

Us deixem un petit tastet en forma de vídeo, d'una de les meves escenes preferides:




I fins aquí l'entrada d'avui. Pels qui hagueu arribat fins al final... una bestreta de la següent publicació!!
Serà una recepta molt "british" per continuar amb el nostre homenatge a Jane Austen i donar el punt de partida al repte que ens hem proposat... Ho aconseguirem?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada